Cảm nhận của em về bài thơ Con cò của Chế Lan Viên hay nhất

Poemë Lejleku i Che Lan Vien shprehin admirim dhe nderim për amësinë e shenjtë dhe kuptimin e ninullave në jetën e çdo njeriu. Më poshtë është një artikull për ndjenjat e mia për poezinë më të mirë Lejleku nga Che Lan Vien.

1. Përvijoni ndjenjat e mia për poezinë më të mirë të Che Lan Vien, Lejleku:

1.1. Hapja:

Prezantimi i poezisë “Lejleku” nga Che Lan Vien në 1962.

1.2. Trupi i postës:

– Poema shpreh dashurinë e nënës për fëmijën e saj përmes imazhit të një lejleku dhe një krahu lejleku:

Krahu i lejlekut është simbol i ninullave dhe dashurisë së nënës për fëmijën e saj.

– Ninulla e nënës më çon në një gjumë të thellë, si dhe më udhëzon në hapat e jetës.

Dashuria e nënës është puna e palodhur, kujdesi dhe shqetësimi për fëmijën e saj në të gjitha rrethanat dhe në çdo kohë.

1.3. Fundi:

Fundi i artikullit shpreh mirëkuptimin dhe vlerësimin e ndjenjave dhe meritave të nënave për fëmijët e tyre.

Shiko me shume: Shkruani esenë më të mirë për poezinë e lejlekut të Che Lan Vien

2. Ndjenjat e mia për poezinë më të mirë të Che Lan Vien, Lejleku:

Dashuria e nënës është dashuria më e madhe që kemi në jetë. Asnjë vend, asnjë kohë dhe asnjë gabim nuk mund të më pengojë të të fal. Mami ka qenë gjithmonë pranë nesh gjatë gjithë jetës sonë, që nga ninullat kur ishim të vegjël, derisa u rritëm dhe ndoqëm ëndrra dhe aspirata të reja. Ato ndjenja të shenjta janë prekur nga autori Che Lan Vien në poezinë “Lejleku”. Imazhi i lejlekut përmes ninullës së nënës rrëmbeu zemrën e lexuesit për shkak të dashurisë së nënës së saj të gjerë dhe të thellë si deti.

“Unë ende mbaj në krahë
Unë nuk e njoh lejlekun
Por në këngën e nënës sime
Aty fluturojnë lejlekët

“Lejleku fluturon
Lejleku fluturon
Lejleku i portës së mbuluar
Lejleku Dong Dang…”

Në folklor, krahët e lejlekut janë një material që përdoret zakonisht në këngët popullore dhe poezitë e vjetra, të përshkruara shpesh si një simbol i paqes dhe bukurisë në fshat:

“Lejlekët fluturojnë herë pas here”

Krahët e lejlekut të bardhë fluturojnë lehtë në qiell, duke krijuar një skenë fshatare dhe poetike të fshatit. Përveç kësaj, në veprat letrare, lejlekët përdoren gjithashtu për të përshkruar sakrificat dhe përpjekjet e grave në jetë, siç është poezia e Tu Xuong:

“Tregti gjatë gjithë vitit në lumin mëmë
Rritni pesë fëmijë me një burrë
Snorkeling në mungesë të lejlekëve
Sipërfaqja e ujit në varkën e dimrit:”

Në këngën popullore ka edhe një fjali:

“Lejleku, kazani, ai i cekët
Mban oriz për të qarë burrin e saj”

Është një imazh që përshkruan jetën e vështirë dhe të vështirë të grave në sjelljen e orizit në shtëpi, së bashku me të qarat e buta të foshnjave.

Në vepër, imazhi i krahëve të lejlekut është përdorur në një mënyrë shumë kreative dhe delikate. Me të vërtetë hyri thellë në nënvetëdijen e çdo fëmije përmes ninullave të nënës së tij. Edhe kur jemi të rinj, nuk e dimë ende formën e lejlekut, por në ato ninullat e buta dhe intime, ende ndjejmë bukurinë e krahëve të lejlekut që fluturojnë, fluturojnë përgjithmonë në qiell. Nga lavdërimet popullore të ninullave të vjetra:

“Lejleku fluturon dhe gjethet i fluturojnë
Tani dil ngadalë nga porta e pallatit dhe fluturo në fushë.”

Autori përdor krahët e lejlekut si një pjesë të natyrshme dhe krijuese të punës së tij, e ngjashme me dashurinë e nënës për fëmijët e saj. Lejlekët e vegjël të kombinuar me dashurinë e sinqertë të nënës kanë sjellë shpirtrat e fëmijëve në horizonte të reja, horizonte pa emër dhe pa kufi, përveç ninullës së ëmbël dhe plot pasion të nënës së tyre.

Tham Khảo Thêm:  Phân tích hình tượng người chí sĩ trong Lưu biệt khi xuất dương

“Fli në paqe! Flini në paqe! Zemër, mos ki frikë!
Gozhdë e butë, nëna tashmë kishte ngritur duart
Në ninullën e nënës sime ka një frymë pranvere
Nuk e njoh lejlekun, kazanin
Nuk i di degët e buta që këndon
Qumështi i nënës shumë fëmijë flenë pa hezitim”.

Në zërin e butë të nënës është dashuria, mbrojtja dhe thellësia e dashurisë së nënës. Ninulla e nënës më sjell gjithmonë në një gjumë të thellë e të qetë, me frymën e pranverës dhe dashurinë e pafund të nënës sime. Fjalët e buta, të buta janë plot kuptim, duke u dhënë fëmijëve shpresën për një gjumë të plotë, pa shqetësime, pa menduar. Do të jem gjithmonë pranë teje, duke të mbrojtur dhe mbrojtur gjumin tënd, dhe ninulla nga vitet e largëta, që nëna jote tani të ketë momente të mrekullueshme plot dashuri amtare. Me plot dashuri, jam gjithmonë i gatshëm t’ju ndihmoj dhe udhëheq në çdo hap të rrugës në këtë rrugë sfiduese. Ninulla e nënës është dashuri e pafund, një dashuri e sinqertë, e ngulitur përgjithmonë në shpirtin e çdo fëmije, për ta çuar në horizonte të reja, horizonte pa emër me ninullat e ëmbla e të zellshme të mamit.

“Nëse fle i qetë, do të flejë edhe lejleku,
Krahët e lejlekut, të dyja bashkë.
Kur Mai rritet, unë ndjek lejlekun në shkollë.
Krahët e bardhë të lejlekut fluturojnë në thembrat e këmbëve tuaja.”

Imazhi i krahëve të lejlekut në varg është një simbol i dashurisë dhe mbrojtjes së nënës për fëmijën e saj. Nuk është vetëm një imazh i bukur, por ka edhe një kuptim të thellë të mëmësisë. Në jetë, krahët e lejlekut janë të pranishëm kudo, nga kënetat, lumenjtë dhe përrenjtë e deri te shtëpitë bregdetare, ai sjell paqe dhe pastërti në shpirtin e njeriut.

Në poezi, imazhi i krahëve të lejlekut gjithashtu u sjell njerëzve paqe dhe ngrohtësi. Lejleku është gjithmonë pranë jush, ashtu si një nënë është gjithmonë me ju në çdo hap të rrugës. Në gjumë, ninulla e nënës është e mbushur me frymën e pranverës, duke i dhënë fëmijës një gjumë të plotë pa hezitim dhe mendim. Nëna ime është gjithmonë me mua, kujdeset për gjumin e foshnjës sime, duke kënduar ninulla të kohëve të vjetra.

Kur rriteni dhe hyni në moshën shkollore, nëna juaj është gjithmonë me ju, çdo ditë në klasë, çdo mësim, çdo poezi e fëmijës tuaj ka imazhin tuaj në të. Ju jeni një shoqërues që më shoqëron në çdo hap, duke më ndihmuar të kapërcej të gjitha vështirësitë dhe sfidat.

Zemra ime ende të ndjek në çdo hap të rrugës, edhe kur rritesh dhe hyn në jetë. Unë gjithmonë pres që ju të ktheheni, të ulen atje duke pritur dhe duke u lutur që ju të jeni të lumtur përgjithmonë. Ju jeni gjithmonë me mua në çdo hap të rrugës, dhe unë kam gjithmonë një vend ku të kthehem – shtëpinë time, ku dashuria, mbrojtja dhe ngrohtësia ime janë për mua.

“Krahët e lejlekut të bardhë fluturojnë vazhdimisht pa u ndalur
Përballë verandës
Dhe në qetësinë e fjalisë”

Çdo nënë ka ndjenja të ndryshme për fëmijën e saj. Megjithatë, e përbashkëta e të gjithëve është dashuria e pakushtëzuar për fëmijën, fëmija është zemra, jeta e nënës. Kur një fëmijë ndahet nga e ëma, sado larg të jetë, dashuria e nënës nuk mund të shuhet. Dashuria e një nëne për fëmijën e saj do të jetë gjithmonë e pakufishme, si një shi shprese.

Tham Khảo Thêm:  Đề thi giữa học kì 2 Địa lý 7 năm 2023

Në ninullën qetësuese të një nëne, ka një shije të ëmbël që të sjell një gjumë të qetë. Ato ninullat janë gjithashtu plot me poezi, shumë të lezetshme dhe i japin fëmijës një ndjenjë paqeje dhe të vërtete. Mami është shoqëruesja ime, gjithmonë pranë meje për të më ndihmuar të kapërcej të gjitha vështirësitë në jetë.

Kur hyra në moshën e shkollës, nëna ime ishte ende ajo që më shoqëronte gjithmonë, në çdo hap rrugës për në shkollë. Çdo mësim, çdo poezi e fëmijës suaj mbart në të imazhin e nënës suaj dhe çdo hap që hidhni ndjehet si një lejlek që ndjek takat tuaja, me zemrën tuaj.

Kur të rriteni, do t’ju duhet të përballeni me sfidat dhe vështirësitë e jetës. Megjithatë, zemra ime do t’ju shoqërojë akoma, do të jem gjithmonë pranë jush, duke pritur dhe vëzhguar çdo hap tuajin. Pavarësisht se ku jam, unë do të fluturoj për të të gjetur ty, duke të dhënë një dashuri të pavdekshme që askush nuk mund ta ndalojë. Ti je zemra ime, jeta ime, dashuria ime për ty do të mbetet përgjithmonë në zemrën time, pa u zbehur kurrë.

“Edhe pse jam i moshuar, jam ende fëmija i nënës sime
Iku, ende nën barkun e nënës”

Këto dy vargje janë thjesht të vogla, por kur lexohen, ngjallin ndjenja nostalgjie dhe mbytjeje. E gjithë poezia mbart me vete gjallërinë e dashurisë amtare dhe të amësisë së lavdërueshme për mijëra breza. Autori i poezisë ka kuptuar shpirtrat e nënave, duke shkruar poezi të bukura plot dashuri, plot zemër dhe thellë në zemrën e grave që i janë përkushtuar fëmijëve të tyre.

Mënyra e të shkruarit të vargut të lirë në këngën “Lejleku” shprehet me linja të forta emocionale, gjuhë natyrale, imazhe miqësore dhe të thjeshta. Veçanërisht, përdorimi i elementeve popullore në vepër e ka ndihmuar “Lejlekun” të ketë një pozicion të fortë në zemrat e lexuesve dhe të bëhet një vepër letrare me vlerë.

Shiko me shume: Fundi i poezisë Lejleku i Che Lan Vien është përzgjedhur shumë mirë

3. Ndjenjat e mia për poezinë Lejleku nga Che Lan Vien ose të zgjedhura:

I rrjedhur nga imazhi emocional i lejlekëve në ëndrrat e fëmijërisë, Che Lan Vien shkroi me dashuri dhe nostalgji poezinë Lejleku. Kjo poezi sillet rreth imazhit të një nëne të thjeshtë dhe të zellshme, duke shprehur dashurinë e thellë amënore për fëmijën e saj të dashur. E gjithë poezia përmban dashurinë në çdo varg, çdo ninullë të ngrohtë, si “Fluturon lejleku, fluturon nga porta e pallatit, fluturon në fushë…”.

Che Lan Vien është një nga poetët më të famshëm të Vietnamit modern, i lindur dhe rritur në tokën heroike të Quang Tri. Para Revolucionit të gushtit, ai ishte bërë një nga pionierët e lëvizjes së re poetike, me një stil unik në veprën Prishja. Pas kësaj, ai mori pjesë aktive në ndërtimin e poezisë revolucionare dhe kompozoi shumë vepra me vlerë si Drita dhe Aluvionet. Poezia e tij është thellësisht filozofike, e re, unike dhe e pasur me kuptim simbolik metaforik.

Vepra e Lejlekut të Che Lan Vien u kompozua në vitin 1962 dhe u shtyp në koleksionin e luleve të zakonshme, zogjtë e stuhisë në vitin 1967. Titulli i poezisë tregon një kuptim realist dhe metaforik, ndjellës. I bukur dhe i afërt me popullin vietnamez, imazhi i lejlekët e bardhë në fshatin e gjerë, në këngët popullore dhe ninullat e nënës, bëhet një simbol i bukur i amësisë së qëndrueshme dhe besnike. Kjo poezi shpreh admirim dhe nderon amësinë e shenjtë dhe kuptimin e ninullave në jetën e çdo njeriu.

Tham Khảo Thêm:  Kết bài phân tích bài thơ Cảnh ngày hè chọn lọc siêu hay

“E mbaj ende në krahë
Unë nuk e njoh lejlekun
Por në këngën e nënës sime
Aty fluturojnë lejlekët”

Che Lan Vien zgjodhi të përdorte ninullën e ëmbël të nënës së saj, një tingull i bukur, qetësues që preku thellë shpirtin e fëmijës dhe do të mbetet në kujtesën e tij për gjithë jetën. Ai ka distiluar me kujdes imazhin e lejlekëve të butë dhe elegantë nga këngët më të mira popullore, duke i përdorur ato për të rikthyer veten dhe lexuesit në fëmijëri. Lejlekët fluturojnë nëpër botën e madhe dhe të bukur, duke sjellë gëzim dhe mrekulli në jetën e fëmijës.

Me vetëm katër fjalë të thjeshta “fluturon lejleku, fluturon lejleku”, ninulla e nënës sjell një ndjenjë afërsie dhe familjariteti që e mbush zemrën e fëmijës me krenari dhe dashuri të butë për atdheun. Përsëritja e rrokjes “con com” krijon një ritëm të butë, të butë, të kombinuar me zërin e butë e të butë të nënës, duke ngjallur një ndjenjë ngrohtësie, butësie dhe dashurie të tejmbushur.Mami.

Krahu i lejlekut në ninullën e nënës nuk është vetëm një imazh paqësor i një lejleku, por përmban edhe vetminë, vështirësitë dhe mundimet e jetës. Megjithatë, për autorin Che Lan Vien, krahu i lejlekut bëhet simbol i një fëmijërie të lumtur, të rrethuar nga dashuria dhe kujdesi i nënës. Krahët e lejlekut të shoqërojnë në çdo hap në rrugën e jetës, shoqërues në gjumë dhe studim. Në mendjen e nënës, krahu i lejlekut bëhet simbol i dashurisë së nënës dhe shpresës për të ardhmen e fëmijës. Prandaj, puna e Che Lan Vien ka arritur të rikrijojë imazhin e bukur dhe kuptimplotë të krahëve të lejlekut në ninullën e nënës së saj.

Gjatë gjithë jetës suaj, krahët e lejlekut do të jenë gjithmonë me ju, si zemra e një nëne të dashur, pavarësisht distancës apo kushteve, pavarësisht se ku jeni në botë, unë do të jem ende atje, gati të pres. prit, kërko dhe të dua përgjithmonë. Dashuria e prindërve për fëmijët e tyre është e pafundme, duke i mbrojtur dhe edukuar vazhdimisht fëmijët e tyre që në moshë të vogël derisa ata të rriten dhe të fluturojnë në kërkim të ëndrrave të tyre. Megjithatë, për prindërit, një fëmijë është ende një fëmijë i vogël i dashur, gjithmonë në nevojë për kujdes dhe dashuri.

“Unë jam i yti edhe pse je plak,

Zemra e nënës më ndjek për gjithë jetën”

Dashuria e shenjtë amënore e nënës u besohet krahëve të lejlekut, krahët e lejlekut bëhen shoqërues i fëmijës, duke e përgjumur fëmijën, duke e mbrojtur fëmijën dhe gjithmonë me fëmijën në çdo rrethanë. Dashuria e nënës dhe e lejlekut për fëmijën e saj është një lidhje e shenjtë dhe e padukshme, është një dashuri absolute, e pakushtëzuar, e pakufishme dhe e pafundme.

Poema Lejleku përdor formën e vargjeve të lira, duke e ndihmuar autorin të shprehë emocionet në mënyrë fleksibël, thellë dhe lirike. Autori krijoi imazhin e një lejleku me një kuptim të thellë simbolik, duke ndihmuar në përcjelljen e filozofive dhe reflektimeve mbi mëmësinë, mirënjohjen e prindërve dhe dashurinë dhe punën e palodhur të nënës.

Poema është shumë edukative, duke i kujtuar çdo fëmije të respektojë, të jetë mirënjohës dhe të nderojë prindërit e tij. Autori dëshiron që lexuesit të ndiejnë dashurinë e shenjtë amënore dhe kuptimin e mbrojtjes së familjes, trajtimit të duhur të prindërve, sepse meritat e tyre të edukimit janë të panumërta dhe nuk mund të mbulohen plotësisht.Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Cảm nhận của em về bài thơ Con cò của Chế Lan Viên hay nhất . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng công ty, doanh nghiệp

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng là mẫu quyết định do ban lãnh đạo công ty đưa ra để quyết định bổ nhiệm trưởng phòng chuyên…

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng nhà đất

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng đất đai là văn bản pháp lý trong trường hợp các bên muốn giải thể hợp đồng chuyển…

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không?

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không? Đây là câu hỏi được rất nhiều nam thanh niên trong độ tuổi…

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dục miễn phí có đáp án

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dụ bao gồm phần nội dung xoay quang kiến thức về Luật giáo dục hiện hành và các văn…

Kết bài Làng của Kim Lân (cơ bản, nâng cao, học sinh giỏi)

Để có những kết luận thực sự hay và chu đáo, tại sao không thử tham khảo tài liệu tham khảo của chúng tôi và viết một…

Phân tích tác phẩm Bàn luận về phép học chọn lọc siêu hay

“Diskutimi rreth të mësuarit” nga Nguyen Thiep i ofruar mbretit Quang Trung tregon zemrën e Nguyen Thiep me ringjalljen e arsimit kombëtar të kombit. Këtu është një…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *