Cảm nhận vẻ đẹp sông Hương ở trong lòng thành phố Huế

Le të zbulojmë bukurinë e lumit Parfum përmes artikullit që analizon bukurinë e lumit të Parfumit në zemër të qytetit Hue përmes artikullit më poshtë.

1. Përvijoni ndjenjën e bukurisë së lumit të Parfumit në zemër të qytetit Hue:

Hapja: Prezantimi i autorit dhe veprës së tij

Trupi i postës:

Lumi natyror

Në rrjedhën e sipërme:

Ashtu si “epopeja e xhunglës” “e zënë nën hijen e pemëve”, “me dhunë mbi pragje”; ndonjëherë i dehur butësisht nën milje të daffodilëve të shkëlqyer…”

“Vajzë gjigante”: instinktet liberale, të egra, liberale, të pastra, të guximshme, të forta

Bukuri dhe mençuria e butë “nëna aluviale e kulturës së vendit”.

Lumi i Parfumit nga rrjedha e sipërme në Hue:

Lumi i Parfumit “si një vajzë e bukur që fle në ëndërr…” u zgjua nga thirrja e dashurisë, duke hapur rrugëtimin e mundimshëm të “kërkimit të ndërgjegjes” së Hue, duke ardhur në një dashuri shumë të pashpërblyer për herë të parë. duke marrë pamatur veprim dhe në mënyrë aktive “duke ecur në jehonat e Truong Son”.

Lumi Parfum ka një rrjedhë të ngadaltë, “të butë si mëndafshi” (që të kujton imazhin e lumit Da si “flokë lirike”).

Nga kryqëzimi i Tuan deri te rrëza e kodrës Thien Mu: ka një pamje soditëse kur rrjedh nëpër mauzoleume, duke ndryshuar drejtimin vazhdimisht.

Nga rrëza e malit Thien Mu në Hue: “marr pjesën e përparme”, “vizato një vijë të drejtë” për të gjetur rrugën e duhur të kthimit.

Përballë Hue, lumi i Parfumit nuk takohet menjëherë me Hue, por “përkulet… i dashuruar” si një vajzë e turpshme dhe e turpshme.

Në zemër të Hue

Autori krahason lumin Parfum me lumenjtë e famshëm në botë, lumi Parfum i përket vetëm një qyteti, si një vajzë besnike.

Lumi i Parfumit i sjell Hue një bukuri të lashtë dhe fshatare: “drita e një varke peshkimi të lashtë” lëviz ngadalë si një liqen.

Vajza është e apasionuar pas dashurisë kur është me personin që dashuron, vajza ka talentin “të luajë kitarën në errësirë”.

Lamtumirë Hue me detin:

Si një vajzë nostalgjike, me besnikëri i tha lamtumirë të dashurit.

Autori kryesisht e ndjen bukurinë e lumit Parfum nga këndvështrimi i dashurisë, duke e bërë lumin e Parfumit të shfaqet si një bijë besnike me gjithë zemër për dashurinë.

lumi historik

Lumi i Parfumit është dëshmitar i historisë së Hue dhe vendit: “Shkëlqyeshëm, qyteti heroik i Phu Xuan i Nguyen Hue”, duke dëshmuar humbjet e dhimbshme të kryengritjeve të shekullit të 19-të,…

Lumi Huong si qytetar ka një ndjenjë të thellë përgjegjësie ndaj vendit: “di të sakrifikojë veten për të arritur fitoren”.

Të jesh një bijë heroike: të qëndrosh me Hue në shumë beteja heroike në Mesjetë, deri në Revolucionin e Gushtit,…

Lumi i kulturës

Lumi i Parfumit është “nëna aluviale e kulturës së vendit”: e gjithë muzika Hue, muzika që pasoi në jetën e Kieu, katër pikat kryesore të referimit lindën në lumin Parfum.

Të jesh një grua e talentuar që luan lahutën në një natë të qetë: që nuk përsëritet kurrë në frymëzim poetik

Fundi: rivlerësoni vlerën e përmbajtjes dhe vlerën artistike.

2. Artikujt më të mirë që analizojnë lumin e Parfumit në zemër të qytetit:

2.1. Shembull mësimi 1 – Analiza më e mirë e lumit Parfum në zemër të qytetit:

Më në fund, lumi i Parfumit ka arritur në qytetin e tij, lumi ka një bukuri unike. Lumi Parfum është si një kërcim i ngadaltë emocional i Hue. Rrjedha e lumit është e ndryshme nga lumenjtë e tjerë. Ndoshta ngaqë e do shumë qytetin e tij, Lumi i Parfumit dëshiron ta shohë qytetin e tij më gjatë para se ta lërë atë. Është dashuria e lumit Parfum me Hue ose dashuria e veçantë që Hoang Phu Ngoc Tuong ka për lumin Parfum dhe Hue. Lumi i Parfumit është si një grua e talentuar që i bie flautit në fund të natës.

Tham Khảo Thêm:  Mẫu phụ lục hợp đồng cho thuê xe ô tô, xe máy mới nhất

Duke shkruar për lumin e Parfumit në zemër të qytetit Hue, autori nuk harron bukurinë kulturore që lidhet me lumin poetik. Nga këndvështrimi muzikor, autori e quan Parfumin River një grua të talentuar që luan lahutën. Lumi Parfum krahasohet me një dashnor të butë dhe besnik. Pena e autorit është sublimuar vërtet kur vizaton imazhe mbresëlënëse, ndjenja delikate, asociacione dhe krahasime çuditërisht të bukura, duke shprehur dashurinë e zjarrtë për lumin.

Këto janë goditjet e stilolapsit “të buta, të dashura, të zellshme”: “ura e bardhë në qiell, e vogël sa hëna e re”, lumi i parfumit “përkul një hark të butë në dunat e rërës”, “po”, ai hark. bëje lumin të butë si “po” pa zë të dashurisë, “mijëra petale lëvizin” e bëjnë lumin më të shkëlqyeshëm, lumi ngadalësohet sikur të ketë një tingull “lëkundës” gati të largohet nga qyteti…” E vërtetë për të enjten Vargu i Bonit: “Lumi boshe, lumi nuk rrjedh Lumi derdhet në zemër, ndaj Hue është shumë i thellë”.

2.2. Shembull mësimi 2 – Analiza më e mirë e lumit Parfum në zemër të qytetit:

Hoang Phu Ngoc Tuong është një autor i suksesshëm në shumë zhanre. Nguyen Tuan – një mjeshtër i terapisë fizike tha se nënshkrimi i Hoang Phu Ngoc Tuong ishte shumë i shkëlqyeshëm. Pika e ndritur në kompozimet e tij qëndron në kombinimin e shkathët të cilësive intelektuale dhe lirike, argumenteve të mprehta dhe mendimit shumëdimensional të sintetizuar nga njohuritë e pasura filozofike, kulturore dhe historike. Historia, gjeografia… Të gjitha shprehen përmes shkrimit të brendshëm, stilit të shkrimit konciz, entuziast dhe të talentuar. Nënshkrimi Kush i vuri emrin lumit? Vepra e kompozuar në vitin 1981 është një nga veprat tipike që tregon si bukurinë e mahnitshme të lumit të Parfumit, ashtu edhe talentin dhe erudicionin e egos së ndjeshme, delikate dhe të palëkundur të Hoang Phu Ngoc Tuong, të apasionuar pas bukurisë së atdheut, atdheut.

Kush i vuri emrin lumit? Është një stil shkrimi shumë i lirë dhe liberal. Në fund të fundit, tërheqja e kësaj vepre është egoja e Hoang Phu Ngoc Tuong – një vetë i talentuar, me kapital të gjerë kulturor, shpirt të ndjeshëm dhe delikat, ai i dha lexuesit një paraqitje të shkurtër të botës, mbulimit të botës. Për të ardhmen. admironi një entitet të mrekullueshëm estetik të dhuruar nga natyra – ky është lumi Parfum i Hue me bukurinë e tij të pasur, vezulluese, fantastike, veçanërisht pjesën që rrjedh në rrafshinë deri në skajin e qytetit Hue.

Pasazhi që përshkruan lumin e Parfumit që rrjedh tatëpjetë nga fusha në skajin e Citadelës Hue ka zbuluar talentin dhe elegancën në stilin e shkrimit të autorit. Lexuesit vështirë se mund t’i rezistojnë tërheqjes që rrjedh nga metoda e personifikimit, nga përdorimi i një sërë foljesh për të përshkruar rrjedhën e gjallë nëpër pikat piktoreske të Hue.

Është e lehtë të shihet se lumi Parfum nga rrëza e malit Kim Phung ndryshon vazhdimisht rrjedhën e tij: herë në drejtim Veri-Jug, herë në drejtim Veriperëndim… lumin e ka paraqitur autori. Përmes një ndjesie shumë të çuditshme, përmes një vështrimi të mrekullueshëm kur Hoang Phu Ngoc Tuong mendoi se ishin kthesat e buta të një vajze. Me fjalë të tjera, rruga e Huong Giang nuk është e drejtë, jo monotone. Nuk harrojmë se autori gjithmonë e krahason lumin e Parfumit me imazhin e një gruaje të re, një gruaje të re që vjen në Hue, duke datuar qytetin e ardhshëm. Kështu, kthesat nuk na tregojnë vetëm kthesat e buta të vajzës, por edhe pak si frikacakë, pak egoizëm kur mbërrin në vendin e premtuar me një dashnor besnik. Aty lumi i Parfumit do të lidhet përgjithmonë me kështjellën.

Tham Khảo Thêm:  Cách khóa tài khoản Facebook tạm thời trên điện thoại, máy tính

Ky seksion i lumit Parfum nuk është as rrotullues dhe as i zhurmshëm, por duket se malet dhe retë e kanë bërë atë soditës, që do të thotë se ngjall një ndjenjë mendimi të thellë. Ky soditje autori e krahason me një filozofi, si një poemë e lashtë – autori nuk krahasohet me atë që është konkrete dhe e dallueshme, por me atë që është e largët, abstrakte, e paqartë që njerëzit ta shohin. Shiko. sa më meditues, duke menduar për bukurinë unike të një pjese të lumit Parfum.

Lumi Parfum kur derdhet në qytetin e dashur të Hue – ndoshta ky është pasazhi që autori flet për bukurinë e lumit më të bukur, më të këndshëm, lirik. Nga faltorja Thien Mu e këndej, lumi i Parfumit merr një bukuri tjetër. Autori ka parë lumin e Parfumit që shtrihet i lumtur mes plazheve të kaltërta. Ky detaj na kujton vargjet Në poemën e Hoang Camit “Kalimi i lumit Duong” për lumin që lundron midis brigjeve të gjelbra të fushave me kallam sheqeri dhe brigjeve të luleshtrydheve. Ndoshta kjo është edhe bukuria e zakonshme në shumë lumenj të tjerë. Por nëse Hoang Cam dërgon vetëm ndjenjat e tij të fshehta, Hoang Phu Ngoc Tuong thotë qartë se lumi i Parfumit është më i lumtur sepse ka gjetur rrugën e duhur të kthimit. Gëzimi i lumit na kujton gëzimin e njerëzve, jetën e qetë të njerëzve në një tokë me plazhe të gjelbra dhe pjellore.

Kush e quajti lumin nga Hoang Phu Ngoc Tuong është një prozë unike dhe poetike e shkruar për lumin Parfum. Me dashuri pasionante, pasionante dhe kuptim të thellë të kulturës, historisë, gjeografisë…, shkrimtari u ka lënë lexuesve mbresa të thella për bukurinë e lumit ëndërrimtar Hue, veçanërisht për pjesën që rrjedh në deltën deri në periferi të qytetit Hue. Huong Giang është në thelb e bukur nga jashtë, por në punën e saj, Hoang Phu Ngoc Tuong e ka zbukuruar lumin po aq më të bukur sa një foto, e butë dhe e ndrojtur si një këngë dashurie e ngadaltë, ose me butësi tërheqëse, si një e dashur në botë. Të gjitha këto gjëra kanë ngjallur në zemrat e lexuesve dëshirën për të ardhur në lumin Parfum në qytetin poetik Hue. Lumi është me të vërtetë një vepër arti që natyra ua ka dhuruar njerëzve.

3. Analiza e lumit Parfum në zemër të qytetit shënoi pikët më të larta:

Që nga leximi i titullit, lexuesit kanë shtruar pyetjen: “Kush i vuri emrin lumit” – një pyetje me një pamje shumë poetike. Nga momenti i hutimit, shumë përshtypje të bukurisë së lumit të Parfumit do të vërshojnë në mendjen time, duke ndezur një qark emocional për të shkruar për “bukurinë” natyrore të ujit të qetë që rrjedh nëpër kryeqytetin e lashtë Hue. Duke tingëlluar herët e tjera në vepër, pyetja kthehet në një reflektim të heshtur, duke zgjuar kapitalin e akumuluar kulturor te shkrimtari dhe gjithashtu duke kërkuar që ai të jetë i pranishëm në faqe. Kjo është e gjitha, ne po flasim për frymëzimet e mëdha që sollën shkrimtarin Hoang Phu Ngoc Tuong në dhe nga lumi i Parfumit, dhe më pas udhëtuan në zemrën e secilit lexues, duke vepruar si një frymëzim për ta për të shprehur dashurinë e tyre për tokën. ujin pasionant.

Pasi krijoi “Këngën e pyllit të gjelbër” dhe “përplasjen nën pemën e madhe” në pjesën e sipërme, ai u bë një “bukuroshe e fjetur në lulet e egra të fushës Chau Hoa” në periferi. qytet. Në Hue, lumi Parfum derdhet zyrtarisht në qytetin Hue.

Gjeografikisht, lumi Parfum hapet në Hue në Con Gia Vien, gjarpëron dhe derdhet në qytetin Hue. Shpejtësia e lumit zvogëlohet shumë për shkak të pranisë së dy ishujve të vegjël dhe degëve që transportojnë ujin në të gjithë qytetin. Pra, lumi rrjedh ngadalë si një liqen i qetë.

Tham Khảo Thêm:  Những câu chuyện ngắn kể về Bác Hồ và thiếu nhi ý nghĩa nhất

Nën këndvështrimin e talentuar dhe entuziast të Hoang Phu Ngoc Tuong, lumi i Parfumit shfaqet me fytyrën e tij. Lumi rrjedh në drejtimin jugperëndim – verilindje “duke tërhequr një qetësi shpirtërore” “si të gjesh rrugën e duhur të kthimit”, si një vajzë që ka gjetur një vend dashurie, gëzimi dhe paqeje në shpirt. Figura e asaj vajze “e butë si mëndafshi” është edhe e turpshme edhe e brishtë. Ky vështrim i Hoang Phu-së nuk është thjesht një vështrim vëzhgimi dhe zbulimi, por është pamja pasionante e një djali për një vajzë. Dy anët e lumit kanë mjaft skena të bukura: larg – afër, tradicionale – idilike, luksoze – jeta fshatare e punëtorëve të zellshëm.

Krahasuar me lumin në Leningrad, lumin Neva, autori mendon se lumi është nostalgjik dhe më i butë. Sepse rrjedha e lumit Parfum është ritmi i shpirtit, ritmi i ngadaltë i jetës, momentet e të jetuarit, të ndjerit dhe të dëgjimit së bashku. Duke parë lumin e vendit, e dua më shumë lumin e fshatit. Autori është bërë vërtet i besuari i lumit Parfum, duke kuptuar aurën e tij. Sipas autorit, lumi i Parfumit ishte vërtet “psikologjik” kur kalonte “ngadalë, shumë ngadalë” nëpër kalanë Hue, si për të qetësuar zemrat e njerëzve që të mos ishin shumë të trishtuar për ndryshimet e përkohshme të jetës, për ndryshime në jetë.ndryshim marramendës. koha e kaluar. Uji i lumit është qëllimisht i qetë për të kërkuar që fenerët në natën e hënës së plotë të korrikut nga Pallati Hon Chen të kthehen në Hue “me hezitim sikur të duan të qëndrojnë”. Me lëvizjen e vet, Lumi i Parfumit u kujton njerëzve se kjo jetë ka shumë gjëra që ia vlen të ruhen. Përsëri, nëse nuk do të ishte për zbulimin e plotë të simfonisë së lumit Parfum nga autori, kush do ta dinte se ndryshimi i papritur i lumit Parfum menjëherë pas ndarjes me Hue ishte për një arsye shumë emocionale. Në fund të fundit, pa vullnetin e autorit, vullneti i lumit Parfum nuk mund të ishte bërë një “objekt i ndërgjegjes” kaq mbresëlënës!

Nëse ajo mund të fliste, mund të thuhet se Lumi i Parfumit ka zgjedhur me siguri faqen e shkrimit të Hoang Phu Ngoc Tuong për t’u mishëruar. Ndoshta vetë shkrimtari e kupton dhe e kupton atë besim, ndaj çdo fjali e tij ka një hijeshi dhe magji të çuditshme. Ndonjëherë lexuesi mendon se fjalët në tekst nuk janë fjalët e autorit për të përshkruar lumin e parfumit, por fjalët që po këndon lumi i parfumit. Ato vargje të poezisë rrjedhin shumë natyrshëm, nëse ka “simpatik”, atëherë “fati” është gjithashtu i natyrshëm për shkak të natyrës emocionale të natyrshme në personalitetin e shkrimtarit. Shenja e stilolapsit Thien jep shumë informacion, por leximi i tij ndihet ende elegante falë kësaj. Shumë përvoja të jetës si shkrimtar janë të lidhura gjithmonë me njerëz, grupe etnike dhe vende këtu. Duajeni lumin e parfumit, por kjo dashuri nuk na pengon të duam lumenjtë e tjerë në tokë. Dhe anasjelltas, kënaqësia e vëzhgimit të formave të çuditshme të lumenjve në rajone të ndryshme na jep një nostalgji shumë të veçantë për lumin e vendlindjes që na ka ngritur lart.Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Cảm nhận vẻ đẹp sông Hương ở trong lòng thành phố Huế . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng công ty, doanh nghiệp

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng là mẫu quyết định do ban lãnh đạo công ty đưa ra để quyết định bổ nhiệm trưởng phòng chuyên…

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng nhà đất

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng đất đai là văn bản pháp lý trong trường hợp các bên muốn giải thể hợp đồng chuyển…

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không?

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không? Đây là câu hỏi được rất nhiều nam thanh niên trong độ tuổi…

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dục miễn phí có đáp án

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dụ bao gồm phần nội dung xoay quang kiến thức về Luật giáo dục hiện hành và các văn…

Kết bài Làng của Kim Lân (cơ bản, nâng cao, học sinh giỏi)

Để có những kết luận thực sự hay và chu đáo, tại sao không thử tham khảo tài liệu tham khảo của chúng tôi và viết một…

Phân tích tác phẩm Bàn luận về phép học chọn lọc siêu hay

“Diskutimi rreth të mësuarit” nga Nguyen Thiep i ofruar mbretit Quang Trung tregon zemrën e Nguyen Thiep me ringjalljen e arsimit kombëtar të kombit. Këtu është një…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *