Đề thi cuối học kì 2 môn Âm nhạc lớp 9 có đáp án năm 2023

Për t’i ndihmuar nxënësit të kenë shumë njohuri dhe të zotërojnë përmbajtjen e mësimit, artikulli i mëposhtëm u dërgojmë lexuesve artikullin Pyetjet e provimit përfundimtar për semestrin e 2-të të muzikës së klasës 9 me përgjigje në 2023. artikujt tanë.1. Metoda e mirë e studimit të Muzikës:

– Ndryshoni mendjen për këtë sport

Mendimet tuaja do të ndikojnë shumë në veprimet tuaja. Shumica e nxënësve e konsiderojnë muzikën si lëndë dytësore në kurrikul. Ka vetëm një orë mësimi 35 minuta në javë. Prandaj, shumë prej jush kanë pasur një qëndrim të mos e marrin seriozisht këtë temë. Pasi të mendoni se muzika nuk është e rëndësishme, veprimet tuaja do të pasqyrojnë menjëherë atë që mendoni. Provoni se nuk keni më kohë për të studiuar këtë temë. Ju nuk keni përgatitur një mësim të ri apo rishikuar një mësim të vjetër. Gjithashtu nuk jeni më të fokusuar në studimin gjatë këtyre seancave. Kjo e bën këtë temë më të ulët. Kështu që tani e tutje, ndërroni mendjen për të qenë më korrekt për pozicionin e muzikës.

– Ndërtoni besim në veten tuaj

Mendimet tuaja ndikojnë sërish në performancën tuaj muzikore. Mendo pak, nëse nuk beson se mund ta studiosh mirë muzikën, si mund të dalësh mirë në këtë lëndë? Pavarësisht se sa metoda të të mësuarit aplikoni, por nuk besoni se ato metoda funksionojnë dhe nuk besoni se mund t’ia dilni, rezultati do të jetë zero. Pra, gjëja tjetër që duhet të bëni është të rindërtoni besimin tuaj tani.

– Përgatituni paraprakisht dhe kaloni kohë duke rishikuar mësimet e muzikës

Muzika është si çdo temë tjetër. Nëse doni të jeni të mirë, duhet të investoni kohë dhe përpjekje për të. Nëse matematika kërkon që të përgatisni në shtëpi formulat, përkufizimet dhe format e matematikës, muzika ka kërkesa shumë të thjeshta. Mjafton të kërkoni emrin e muzikantit, emrin e këngës, të shkoni në internet për të dëgjuar melodinë e këngës, për të mësuar tekstin, etj. Në thelb, keni përfunduar punën përgatitore për mësimin. muzikë me hapa kaq të thjeshtë.

Ashtu si kur kompozoni një mësim të ri për muzikën, ju gjithashtu duhet të kaloni kohë duke rishikuar atë që keni mësuar. Gjyshërit kanë një thënie “Arte marciale, arte marciale”. Nuk duhet të shpenzoni orë të tëra çdo ditë duke studiuar muzikë, por çdo javë, para ditës së orës së muzikës, kaloni pak më shumë kohë duke rishikuar atë që keni mësuar në mësimin e mëparshëm. Me vetëm disa hapa të thjeshtë të tillë, situata juaj e mësimit të muzikës ka bërë përparim të jashtëzakonshëm.

– Libra referencë muzikore

Edhe pse kjo nuk është një kërkesë e detyrueshme, prapëseprapë mund t’i referoheni kësaj mënyre për ta bërë më të mirë mësimin e muzikës. Leximi vlerësohet gjithmonë si një nga mënyrat për t’ju ndihmuar të zgjeroni njohuritë tuaja dhe të keni momente relaksi. Shumë njerëz kanë ardhur te librat për të mësuar matematikë, fizikë, kimi, anglisht, letërsi… kështu që pse nuk përpiqeni të gjeni libra për të mësuar më shumë rreth muzikës. Me siguri do të gjeni shumë njohuri të dobishme atje.

-Angazhohuni në klubin e artit në shkollë

Duhet thënë se anëtarësimi në një klub muzikor shkollor është mënyra më efektive për të mësuar për ata që duan të përshpejtojnë procesin e tyre të mësimit të muzikës. Shumë njerëz mendojnë gjithmonë se vetëm këndimi dhe kërcimi i mirë mund të bëhen pema e artit të shkollës. Kjo nuk është e gabuar, por nuk është plotësisht e vërtetë. Sepse klubi i artit është një kënd lojërash për të gjithë, pavarësisht audiencës. Kur hyni në një klub arti, do të keni mundësinë të ndërveproni me shumë njerëz që ndajnë të njëjtin pasion për muzikën, madje të shfaqni talent të jashtëzakonshëm në këtë temë. Ju mund t’i njihni ata dhe t’u kërkoni atyre t’ju ndihmojnë në këtë temë. Miqtë nuk do të refuzojnë kurrë t’ju ndihmojnë nëse jeni një person i mirë dhe në një farë mënyre përpjekjet tuaja janë të arsyeshme dhe brenda mundësive të tyre. Përveç kësaj, kur t’i bashkoheni këtyre klubeve, do të jeni shumë më të fortë. Ju mund të këndoni dhe kërceni natyrshëm pa frikë se do të kritikoheni nga shumë njerëz. Kjo do të kontribuojë në përparimin tuaj të shpejtë në këtë temë.

Tham Khảo Thêm:  Mẫu báo cáo tổng kết công tác thi đua khen thưởng mới nhất

Shiko me shume: Provimi përfundimtar i semestrit 2 të teknologjisë së klasës 9 me përgjigje 2023

2. Provimi përfundimtar i semestrit të dytë të muzikës së klasës 9 me përgjigje në vitin 2023:

2.1. Provimi përfundimtar i semestrit të dytë të klasës së 9-të Lënda Muzikë me përgjigje në vitin 2023 – Pyetja 1:

I. Test objektiv

Përgjigjuni pyetjeve të mëposhtme duke rrethuar shkronjën A, B, C ose D (vetëm një përgjigje e saktë për secilën).

Pyetja 1. Kënga Një këngë po jehon… në cilën këngë?
A. Silueta e një shkolle C. Lidhja e krahëve të mëdhenj
B. Buzëqeshje D. Arsyet për të tërhequr peshkimin

Pyetja 2. Në intervalet e mëposhtme, cili është intervali i 7-të?

Pyetja 3. Çfarë është përkthimi me zë?
A. Nga 2/4 e kohës deri në 5/4
B. Ndrysho lartësinë e një kënge që të përputhet me diapazonin vokal të këngëtarit.
C. Nga madhor në minor.
D. Ndryshoni lartësinë e notave në një pjesë muzikore, por mbajeni lartësinë e njëjtë.

Pyetja 4. Çfarë është korda?
A. Kombinime prej tre, katër ose pesë tonesh të vendosura në dy intervale larg njëra-tjetrës.
B. Kombinime prej tre, katër ose pesë tonesh të ndara në tre intervale.
C. Kombinime prej tre, katër ose pesë tonesh të ndara në katër intervale.
D. Kombinimet e tre, katër ose pesë toneve të ndara me një interval prej 5.

II. Ese

Ju lutemi plotësoni ushtrimet e mëposhtme.

Vargu 5. Kopjo tekstin e këngës Ly drag fishing.

Pyetja 6. Ju lutemi shkruani ndjenjat tuaja për këngën Buzëqeshje (nën 50 fjalë).

Përgjigje:

së pari. A

2. LEHTË

3. HIQ

4. HIQ

Vargu 5: Teksti: Ly Keo Chai (Këngë popullore jugore)

Arsyet për të tërhequr peshkimin

Quang Minh MX

Teksti 1: Kujto vitin kur ishim ende në të njëjtën klasë.Çatia e shkollës së vjetër këndoi këngën (Ho ho) Tani kur të rritem më mungojnë (vite ulje-ngritje) kush (që) ndan (prit o prit ). Së bashku përgjithmonë (Oh ho ho ho ho ho ho)

Vargu 2: Këndoni një këngë për të festuar pranverën e re. Valë përshëndetje pranverës që po na vjen (ho ho). Gëzuar ardhjen e vitit të ri (i urojmë njëri-tjetrit) lumturi (dhe lumturi). Ky vit është i begatë (i gëzuar dhe i lumtur të mirëpresim pranverën).

Fjala 3: Vitet e gjata pune të palodhur
studioni fort për të ndjekur një shembull të mirë (ho ho)
nesër do të ecim kudo (prit oh prit)
kalo nëpër të gjitha vështirësitë (prit, prit, prit)
E ardhmja pret (oh ho ho ho ho ho ho ho)

Teksti 4: Kujto vitin kur ishim të rinj, kishim miq në krah për të kënduar këngë (miku im) tani po rritemi dhe na mungojnë (muaj ulje-ngritje) me mua për të ndarë (me mua gjithmonë pranë) gjithmonë kujto mik i dashur, mik i vjetër)

Vargu 5: (Fillimisht, nëse jeni profesionist, provojeni)
Frymë dhe lundroni për qejf. Vëreni vozitjen, piqim misër dhe patate.
Duke braktisur varkën dhe duke u mbështetur mbrapa, askush nuk është kundër vozitjes
Askush nuk është kundër kanotazhit o ho o ho ho ho o o ta

Tham Khảo Thêm:  Điểm giống và khác nhau giữa 2 bài Lời của cây và Sang thu

Fjala 6: (Unë u regjistrova për këtë, ki kujdes të mos e prekësh) Dielli po shkëlqen dhe ne do të vazhdojmë. Armët krah për krah me ne (ho ho). Armiku tjetër e pushtoi vendin tonë (aq pikëllim) me vështirësi (dhe) mundime (askush nuk u dekurajua). Hyni në fushën e betejës (ne dhe unë jemi të një mendjeje).

Pyetja 6: Ndjenjat e mia për këngën buzëqeshin:

– Kënga “Buzëqeshje” është një këngë me një melodi gazmore, djallëzore, plot ngazëllim. Gjatë performancës, në mes të këngës ka shpesh të qeshura. Kënga me fjalë të pastra dhe të qeshura të pafajshme i bën dëgjuesit ta duan jetën dhe të shpresojnë për një të ardhme të mirë. Kënga “Buzëqeshje” vlerëson optimizmin në jetën e të rinjve. Aty e qeshura sjell besim dhe lumturi.

2.2. Provimi përfundimtar i semestrit të dytë të klasës së 9-të lënda Muzikë me përgjigje në vitin 2023 – Pyetja 2:

I. Test me shumë zgjedhje: (4 pikë)

Pyetja 1. Tregoni vetitë themelore të tingullit muzikor?

A. Lartësia, intensiteti

B. Intensiteti, timbri

.C Të dyja përgjigjet e mësipërme

Pyetja 2. Kënga “Rruga e studentëve” e cilit muzikant?

A. Pham Tuyen C. Nguyen Van Hien
B. Phong Nha D. Dinh Vien

Pyetja 3. Kush është autori i këngës “Mësuesit janë gjithçka”?

A. Le Quoc Thang C. Nguyen Hai
B. Bui Anh Tu D. Le Minh Chau

Pyetja 4. Çfarë thotë kënga “Jeta nuk është plakur për ne”?

A. Pafajësia dhe pastërtia e fëmijëve e bëjnë jetën më të bukur.

B. Dëshira e fëmijërisë për një jetë të qetë dhe të dashur

C. Ëndrra e fëmijëve për lumturinë

D. Kujtimet e shkollës sonë të dashur, ku kishte mësues që na mësuan dhe u jepnin krahë ëndrrave të bukura.

II. Testi i esesë: (6 pikë),

Pyetja 1. Kopjo tekstin e këngës ”Rruga e nxënësit”? Cila është përmbajtja e këngës?

Pyetja 2. Cili është koncepti i hapësirës 4/4?

Përgjigje:

I. Zgjedhje e shumëfishtë: 1 pikë për çdo përgjigje të saktë

Vargu 1

Fjalia 2

Fjalia 3

Vargu 4

C

C

B

A

II. Ese:

Pyetja 1:

Mësoni përmendësh tekstin e këngës “Rruga e studentëve”

Rruga është nën pemë
Më çoni mes dy rrugëve të njohura

Rreshtat e pemëve, çdo ditë është e gjelbër
Duke e anuar zemrën për të mirëpritur të qeshurën krokante

Kalova, sa herë u ktheva
Pafajësia janë hapat e studentëve

Rruga e studentit, rruga e studentit!
Më çoni nëpër ëndrrat e mia rozë

Rruga e studentit, rruga e studentit!
Më çoni nëpër ëndrrat e mia të moshës rozë…

* Përmbajtja e mësimit Mënyra e nxënësve.

Kënga përshkruan imazhet e nxënësve në rrugën e tyre për në shkollë. Rruga është plot besime, interesante…

Shiko me shume: Provimi perfundimtar i semestrit te II te Fizikes per klasen 9 me pergjigje 2023

3. Planprogrami për provimin përfundimtar të semestrit të dytë të muzikës Klasa 9:

1. Rishikoni 2 këngë:

– Duke lidhur byzylykët e mëdhenj, Ly tërheq rrjetën e peshkimit.

2. Rishikoni 4 ushtrime për lexim muzikor: TDN nr. 1, 2, 3, 4.

3. Rishikoni teorinë e muzikës:

– Hyrje në intervalet: sgk/10.

– Vendosni intervalet e mëposhtme: 2T – 2t, 3T – 3t, 6T – 6t.

2T 2t 3T 3t 6T 6t

– Përcaktoni emrat për intervalet:

4 E vërtetë 3T 4 Rritje

– Zëri në G major: sgk/10.

1c 1c 1/2c 1c 1c 1/2c 1c

– Për shembull: TDN Nr. 1, O jeta e dashur, Të rinjtë besojnë dhe ëndërrojnë.

– Voice E minor: sgk/17

– Zëri im në harmoni:

Niveli VII

– Për shembull: TDN Nr. 2, Lidhje e madhe byzylyk.

Tham Khảo Thêm:  Tác giả tác phầm và bố cục?

– Përmbledhje akordesh: sgk/19.

– Identifikoni akordet:
akordi 3 akordi 7

– Formoni disa akorde të 3-të dhe të 7-të.

EG D7 akordi C7 3 akordi 7

Plotësoni akordet e mëposhtme:

– Përkufizimi i përkthimit të zërit: sgk/29.

– Përkthejeni zërin e këngës Buzëqeshje në oktavën e dytë.

– Kryesorja e zërit: sgk/30.

1c 1c 1/2c 1c 1c 1c 1/2c

– Për shembull: TDN Nr. 3, Ofrimi i njerëzve këngën e pranverës, Marsi i studentëve.

– D e vogla: sgk/38.

1C 1/2C 1C 1C 1/2C 1C 1C

– Shembull: Pranvera në qytetin Ho Chi Minh.

– Zvarritje e vogël harmonike: VII

1/2C

– Shembull: TDN nr. 4

4. Rishikoni muzikën e zakonshme:

– Kompozitori Nguyen Van Ty dhe kënga “Të dua”: sgk/31.

– Disa këngë me muzikë popullore: sgk/40. Prezantimi i një kënge popullore.

5. Formati i testit: Test praktik

– 1 grup (5 nxënës) prezantojnë 1 këngë ose 1 ushtrim.

– Individuale: përgjigjuni pyetjeve rreth teorisë së muzikës ose muzikës së zakonshme.

– Lexoni ose shkruani nota muzikore.

– Shënoni fletoren.

Përgjigje:

– Këndimi: melodi e saktë, mësoni përmendësh tekstin, këndoni me zë të lartë, qartë me rrahje.

– TDN: lexoni ritmin e saktë, lartësinë, gjatësinë, emrin e notës, mësoni përmendësh tekstet me beat ose beat.

– Teoria e muzikës: jepni përkufizimin e plotë dhe jepni shembuj të saktë.

– Muzika me sens të përbashkët: informacion i plotë i këngës.

– Shënimi i fletoreve: shkruani pastër, plotësoni dhe plotësoni 4 ushtrime.

Grafiku i rezultateve:

– Këndimi ose meditimi: 3 pikë.

– Teoria e muzikës ose muzika me sens të përbashkët: 3 pikë.

– Leximi ose shkrimi i notave muzikore: 2 pikë.

– Shënimi: 2 pikë.

Shiko me shume: Provimi përfundimtar i semestrit 2 të anglishtes së klasës 9 me përgjigje në 2023

4. Roli i muzikës:

Muzika është një art që pasqyron dritën e realitetit objektiv me objektin shprehës të tingullit. Në shkollën e mesme synimi i lëndës muzikore është nëpërmjet mësimdhënies së disa çështjeve paraprake të artit muzikor, marrja e përgjegjësisë për formimin dhe zhvillimin e aftësisë së nxënësve për të perceptuar muzikën, krijimi i një “kulture muzikore” formohet më së miri, duke kontribuar kështu në zhvillimin e gjithanshëm. i nxënësve: Duc – Tri – Tham – My.

– Bazuar në synimet e arsimit të përgjithshëm në përgjithësi dhe synimet e rëndësishme vizionare të muzikës në veçanti, ne e dimë se Muzika në shkollat ​​e mesme nuk përgatit muzikantë dhe aktorë. Mësuesi, muzikanti ose këngëtari, qëllimi kryesor i të cilit përmes këtij kursi është të ndikojë në jetën shpirtërore të studentëve, duhet të ketë akses në muzikë autentike, ata duhet të jenë ata që preken drejtpërdrejt nga muzika. vazhdoni të angazhoheni në të kënduar, duke dëgjuar muzikë në vend të dëgjimit të leksioneve të vështira teorike që rrotullohen rreth notimit të thjeshtë muzikor. Edhe pse muzika në shkollën e mesme është një lëndë më vete, qëllimi i saj është t’i pajisë nxënësit me njohuri dhe aftësi për të ndihmuar në stimulimin e kreativitetit në aktivitetet muzikore, duke e bërë jetën më të mirë. Fryma e fëmijëve nxitet duke krijuar kushte që ata të marrin pjesë në aktivitete të tjera të shkollës dhe klasës.

– Muzika është një lëndë e talentuar që i ndihmon nxënësit të qëndrojnë të relaksuar dhe të lumtur pas orëve stresuese, duke nxitur kështu lëvizjen artistike në klasë. , në shkollë më të gëzuar, të shëndetshëm, të pastër.Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Đề thi cuối học kì 2 môn Âm nhạc lớp 9 có đáp án năm 2023 . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng công ty, doanh nghiệp

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng là mẫu quyết định do ban lãnh đạo công ty đưa ra để quyết định bổ nhiệm trưởng phòng chuyên…

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng nhà đất

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng đất đai là văn bản pháp lý trong trường hợp các bên muốn giải thể hợp đồng chuyển…

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không?

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không? Đây là câu hỏi được rất nhiều nam thanh niên trong độ tuổi…

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dục miễn phí có đáp án

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dụ bao gồm phần nội dung xoay quang kiến thức về Luật giáo dục hiện hành và các văn…

Kết bài Làng của Kim Lân (cơ bản, nâng cao, học sinh giỏi)

Để có những kết luận thực sự hay và chu đáo, tại sao không thử tham khảo tài liệu tham khảo của chúng tôi và viết một…

Phân tích tác phẩm Bàn luận về phép học chọn lọc siêu hay

“Diskutimi rreth të mësuarit” nga Nguyen Thiep i ofruar mbretit Quang Trung tregon zemrën e Nguyen Thiep me ringjalljen e arsimit kombëtar të kombit. Këtu është një…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *