Đề thi giữa học kì 2 Tiếng Việt 2 năm 2023

Provimi i mesëm 2 Vietnamese 2 2023 – 2024 ka përgjigje që mbulojnë një sërë pyetjesh në lidhje me aftësitë e gjuhës vietnameze, duke përfshirë fonetikën, gramatikën, fjalorin dhe shkrimin. Nxënësit duhet t’i zotërojnë këto aftësi që të jenë në gjendje t’u përgjigjen pyetjeve të testit saktë dhe plotësisht.

1. Si të merrni provimin e mesëm Vietnamese 2 me rezultate të larta:

Për të arritur rezultate të larta në provimin afatmesëm të Vietnamese 2, mund t’i referoheni mënyrave të mëposhtme:

– Njihuni me strukturën e provimit: Për të dalë mirë në provim, duhet të kuptoni strukturën e provimit, llojet e pyetjeve, numrin e pyetjeve, kohën për të bërë testin, etj., në mënyrë që të keni një provim korrekt, të shpejtë dhe efektiv. metoda e kryerjes së testit.Pikërisht.

– Rishikoni njohuritë: Ju duhet të rimësoni njohuritë që keni mësuar në leksione, ushtrime në klasë dhe mostra të pyetjeve të provimit për të konsoliduar njohuritë tuaja dhe për të praktikuar aftësitë e testimit.

– Lexoni dhe kuptoni temën: Përpara se të filloni testin, duhet të lexoni me kujdes temën, të kuptoni kërkesat e secilës pyetje, t’i kushtoni vëmendje fjalëve kyçe dhe shenjave që ju ndihmojnë të përgjigjeni saktë.

– Planifikimi dhe ndarja e kohës: Duhet të planifikoni provimin në mënyrë që të jetë i arsyeshëm, të ndani kohë për secilën pjesë të testit, të siguroheni që të mos humbisni pyetjet dhe ta përfundoni testin në kohën e caktuar.

– Shënoni dhe organizoni idetë: Kur bëni testin, duhet të mbani shënime dhe të organizoni idetë tuaja, të shmangni mbajtjen në mend të ideve dhe përgjigjeve.

– Përqendrohuni dhe bëni vërtet testin: Kur bëni testin, duhet të përqendroheni, duke mos lejuar që problemet e tjera të ndikojnë në procesin e testimit. Përveç kësaj, ju duhet të bëni testin aktual, mos kopjoni, mos përdorni dokumente ose shënime.

Ju uroj rezultate të mira në provimin e mesëm 2 Vietnamese 2!

Shiko me shume: Provimi i mesëm semestri i dytë Matematika 2 2023-2024 me përgjigje

2. Pyetja 2 e provimit të mesëm Vietnamez 2 në 2023 – 2024 me përgjigje:

2.1. Tema 1:

1. Lexoni në heshtje fragmentin vijues:

Shtëpia e mjekëve dhe fermerëve

Atë ditë, Dr. Luong Dinh Cua dhe stafi i tij zbritën për të ekzaminuar situatën bujqësore në provincën Hung Yen.

Duke parë që fermerët po mbjellin oriz në arat përgjatë rrugës, Xha Cua i tha të ndalonte makinën, të hynte në fushë për të folur me të gjithë. Xhaxhai i këshillon njerëzit të transplantojnë me duar në mënyrë që rrënjët e fidanëve të jenë të cekëta, bimët e orizit të rriten lehtë. Gjatë transplantimit, është e nevojshme të rreshtoni telin për ta bërë më të lehtë përdorimin më vonë të një grabujë të përmirësuar për të bërë baltë barërat e këqija….

Pastaj ai qeshi dhe u tha të gjithëve:

Hajde kush transplanton me shpejt, te lutem garoje me mua se si fiton teknika e vjeter dhe ajo e re, degjo!

Kështu filloi konkursi. Në vetëm pak minuta ai ishte disa metra larg vajzës më të mirë të transplantuar. Orizi që keni transplantuar është i barabartë dhe i drejtë. Duke parë këtë, të gjithë e admiruan dhe e admiruan shkencëtarin që tha dhe bëri mirë.

(Sipas Nguyen Hoai Giang)

Bazuar në tekst, bëni ushtrimet e mëposhtme duke zgjedhur dhe më pas duke shkruar shkronjën e secilës përgjigje të saktë ose duke e shkruar përgjigjen në fletën e testit.

Pyetja 1. xhaxhai I përkasin këshillë gjyshja fëmijë i cekët njerëzit duhet transplantim oriz pozicion ndonjë?

A. Transplantimi me dorë në mënyrë që rrënjët e fidanëve të jenë të cekëta, orizi të rritet lehtë

B. Transplantoni me duar në mënyrë që rrënjët e fidanëve të shkojnë thellë, orizi është i lehtë për t’u rritur

C. Transplantoni me duar në mënyrë që rrënjët e fidanëve të hanë cekët, orizi të rritet shpejt.

Tham Khảo Thêm:  Mẫu báo cáo tình hình và kết quả học tập học sinh, sinh viên

Vargu 2. konkludoni fruta provim transplantim ndërmjet xhaxhai i dhe Zonja vajze transplantim mirë më e mira dil jashtë Yll? (Ju lutemi përputhni idetë në të majtë me idetë në të djathtë.)

Provimi i mesëm i klasës së dytë Libri i gjuhës vietnameze Lidhja e njohurive me jetën

Pyetja 6: Regjistroni fjalën karakteristike në Fjalia “Gjuha gjethet është jeshile e errët, gjethet janë aq të mëdha sa dora e një të rrituri”. ………………………..

Vargu 7: Cila nga fjalitë e mëposhtme është një fjali tipare?

A. Ngoc u ndal në një dyqan për të blerë një kapëse flokësh.

B. Ngoc është kaq i bukur dhe i bukur.

C. Ajo ditë ishte një ditë e lumtur për Ngocin.

Vargu 8: Cila fjalë nuk i përket të njëjtit grup me të tjerat:

A. Pula B. Këlyshi C. E lezetshme D. Macja e zezë

Provimi i klasës së dytë ndërmjet librit HK2 Lidhja e njohurive

* Përgjigje:

Fjali së pari 2 3 7 8
Përgjigju A 2a, 1b SS-KUQ HIQ I VJETËR
Pika 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5

Pyetja 4 (1 pikë). S-të shkruajnë përgjigjet e tyre në eliptikë duke shprehur lavdërimin e tyre për shkencëtarin.

VD: Studiuesi Luong Dinh Cua është kaq i talentuar./Oh! Luong Dinh Cua është kaq i mirë në studime!/…

Pyetja 5 (1 pikë) . Nxënësit i shkruajnë dhe i renditin në fjali për të shprehur veprimtarinë.

VD: Pemët e gjelbra fluturonin me gëzim degët e tyre nën shiun e ftohtë.

Pyetja 6 (0,5 pikë). Nxënësit regjistrojnë 2 fjalë: jeshile e errët, e madhe.

Fjali 9 (së pari pikë).

e para (,) 5 (?)

2 (.) 6 (?)

3 (?) 7 (,)

4 (.) 8 (,)

2.2. Tema 2:

A. PJESA I: TEST PËR LEXIM (10 PIKË)

I/ Lexoj me zë të lartë (4 pikë)

Mësuesit i lënë studentët të hedhin short për të lexuar një nga pjesët e mëposhtme dhe për t’iu përgjigjur pyetjeve rreth përmbajtjes së leximit.

1. Historia e katër stinëve (Faqja 4 – TV3/T2)

2. Manh mundi Perëndinë e Erës (Faqja 13 – TV3/T2)

3. E ndezur (Faqja 28 – TV3/M2)

4. Lejleku dhe shata (Faqja 37 – TV3/T2)

5. Luanët largohen nga ushtria (Faqja 46 – TV3/T2)

6. Zemra e majmunit (Faqja 50 – TV3/T2)

7. Foshnja shikon detin (Faqja 65 – TV3/T2)

8. Krokodilët kanë frikë nga peshkaqenët (Faqja 74 – TV3/T2)

II/ Lexim i kuptuar (6 pikë)

Lexoni tekstin e mëposhtëm dhe përgjigjuni pyetjeve të mëposhtme:

BIMËT NË KOPSHTIN E GRAVE

Kopshti i kredisë nuk është shumë i madh. Është vetëm sa një oborr i vogël, por ka kaq shumë pemë. Çdo pemë ka jetën e vet, zërin e vet. Orkide, zambakë dhe trëndafila flasin me temjan dhe lule. Kajsitë dhe lakrat flasin me gjethe. Paguri, kungulli flasin nga fryti. Pemët e patates, pemët dong flasin me zhardhokët, me rrënjët… Duhet ta duash kopshtin si Huaja për të kuptuar gjuhën e pemëve.

Gjithashtu në një pjesë të kopshtit, fjalët e djegës djegëse, fiqve të hidhur, portokalleve të ëmbla, kthetrave të dragoit aromatik si një frut i pjekur, limonëve të thartë… Nga dheu lindën qindra pemë në kopsht. Toka e ushqen bimën nga qumështi i saj. Toka u jep bukuri pemëve dhe kulturave. Toka është nëna e të gjitha bimëve.

1. Cilat pemë janë në kopshtin e Loan? (0.5 pikë)

A. Orkide, zambakë, hurma, kajsi, mustardë

B. Pagur, kungull, patate e ëmbël, luleradhiqe

C. Të gjitha bimët e mësipërme

2. Për çfarë flasin bimët e pagur dhe kungull? (0.5 pikë)

A. Me temjan, me lule

B. Nga frutat

C. Nga zhardhokët, nga rrënjët

3. Si mund t’i kuptojë Luani fjalët e pemëve? (0.5 pikë)

A. Sepse Huaja i do kopshtet

B. Sepse Huaja mund të dëgjojë pemën duke folur

C. Sepse ajo i tha Huasë

4. Çfarë thotë portokallia? (0.5 pikë)

A. Fjalët e portokallit

B. Fjalët e portokallit të thartë

C. Fjalë të ëmbla pemë portokalli

5. Nëna e bimëve është: (0,5 pikë)

A. Toka

B. Hëna

C. Dielli

6. Pjesa me shkronja të zeza në fjalinë “Kopshti i kredisë jo shumë i gjerë.” Përgjigju cilës pyetje? (0.5 pikë)

Tham Khảo Thêm:  Lời chúc mừng sinh nhật vợ yêu ngọt ngào và lãng mạn nhất

A. Çfarë është ajo?

B. Si?

C. Çfarë bëni?

7. Gjeni fjalën që tregon natyrën në fjalinë: “Fjalët e kthetrave të dragoit janë aromatike si një drith i pjekur”. (0.5 pikë)

A. Kthetrat e Dragoit.

B. jackfruit.

C. aromatik

8. Nënvizoni pjesën që i përgjigjet pyetjes “Ku?” Në fjalinë e mëposhtme: (0,5 pikë)

“Ka shumë bimë në kopsht”

9. Plotësoni vendin bosh me emrin e duhur të kafshës (1 pikë)

– Po aq keq sa…

Aq i mirë sa….

10. Shkruani në vendin bosh përgjigjen e secilës prej pyetjeve të mëposhtme: (1 pikë)

a) Kur nxënësi përfundon vitin shkollor dhe merr pushim veror.

b) Nxënësit e nisin vitin e ri shkollor me ardhjen e sezonit të ardhshëm.

B. TEST ME SHKRIM (10 PIKË)

I/ Drejtshkrimi (4 pikë)

oborr zogjsh

Shumë zogj janë të papërshkrueshëm. Ata ulen dhe folenë shumë poshtë, duke qëndruar nën pemë mund të arrijnë deri në fole për të marrë vezët me lehtësi. Cicërimat e zogjve u dëgjuan në vesh, të folurit nuk dëgjohej më. Varka kishte shkuar shumë larg, por përsëri pa zogjtë e bardhë të ulur në degët e pemëve pranë lumit.

II/ Praktikojeni shkrimin (6 pikë)

Një mik i ri u transferua në klasën time. Ju lutemi shkruani një hyrje për veten tuaj për ta njohur atë.

* Përgjigje:

A. TEST PËR LEXIM (10 PIKË)

1/ Lexoni me zë të lartë: (4 pikë)

– Lexoni sa për të dëgjuar, qartë, me shpejtësi të kënaqshme: 1 pikë.

– Lexoni gjuhën dhe fjalët e duhura (jo më shumë se 5 orë gabim): 1 pikë.

– Pushime pak të sakta në shenjat e pikësimit, fraza kuptimplote: 1 pikë.

– Përgjigjuni saktë pyetjes për përmbajtjen e fragmentit të leximit: 1 pikë.

II/ Lexim i kuptuar (6 pikë)

1. (0.5 pikë) C. Të gjitha bimët e mësipërme

2. (0,5 pikë) B. E barabartë

3. (0,5 pikë) A. Sepse Kredia i do kopshtet

4. (0,5 pikë) C. Fjalë të ëmbla pemë portokalli

5. (0.5 pikë) A. Dheu

6. (0.5 pikë) A. Dheu

7. (0,5 pikë) C. aromatik

8. (0.5 pikë)

“Ka shumë bimë në kopsht”

9. (1 pikë)

– I egër si një tigër

– I fortë si Bualli

10. (1 pikë)

a) Nxënësit mbarojnë vitin shkollor dhe marrin një pushim veror rreth fundit të majit kur vjen vera.

b) Studentët e fillojnë vitin e ri shkollor me ardhjen e vjeshtës.

B. TEST ME SHKRIM

I/ Drejtshkrimi (4 pikë)

– Shpejtësia e kënaqshme: 1 pikë

– Shkrim i pastër, shkronja e saktë, madhësia e shkronjave: 1 pikë

– Drejtshkrimi i saktë (jo më shumë se 5 gabime): 1 pikë

– Paraqitje e saktë, shkrim i pastër dhe i bukur: 1 pikë

II/ Praktikojeni shkrimin (6 pikë)

Shkrimi i studentëve duhet të plotësojë kërkesat e formatit dhe përmbajtjes së mëposhtme:

* Rreth përmbajtjes:

Hyrja përfshin idetë e mëposhtme (1 pikë secila)

– Emri, mosha, klasa

– Preferencat personale

– Hyrje në klasë

Çfarë dëshironi nga një mik i ri?

* Rreth formularit:

– Shkrim i pastër, i bukur, drejtshkrim i saktë: 0,5 pikë

– Përdorni mirë fjalët dhe shprehjet: 1 pikë

– Shkrim krijues: 0,5 pikë

2.3. Tema 3:

A. Lexoni

I. Lexo – kuptoj

TREGIM TREGIM KATËR stinët

Në ditën e parë të vitit, katër zanat pranvera, vera, vjeshta dhe dimri takohen në kopshtin e pjeshkës. Të gjitha motrat janë të emocionuara që shihen sërish, flasin dhe qeshin shumë të lumtura

Zonja Dong kapi dorën e zonjës Xuan dhe tha:

– Xuan është njeriu më i lumtur këtu. Sepse vjen pranvera, pemët janë të harlisur dhe të gjelbër, të gjithë e duan Pranverën.

Më pas, zonjusha Xuan i pëshpëriti zonjushës Ha, duke i thënë:

– Pa rrezet e ngrohta të zonjushës Ha, pemët e kopshtit nuk do të kishin shumë lule aromatike dhe fruta të rënda…

Katër zanat ishin të zënë duke biseduar, duke mos ditur se kur mbretëresha e tokës i kishte ardhur në krah. Ajo foli me gëzim:

Tham Khảo Thêm:  Viết đoạn văn nêu cảm nhận của em về nhân vật Lão Hạc

– Fëmijët shikojnë secili. Pranvera i bën gjethet të harlisura. Vera për fruta të ëmbla, lule aromatike. Vjeshta e bën qiellin blu, nxënësit kujtojnë ditën e parë të shkollës. Sa për Dong, kush mund të të urrejë? Ti ke meritën të ushqesh farat e jetës, në mënyrë që në pranverë, pemët të mbijnë e të mbijnë. Të gjithë janë të dobishëm, të gjithë janë të dashur…

Sipas Përrallave Vietnameze

1. Pse Dong mendon se Xuan është personi më i lumtur?

A. Sepse pranvera është e bukur

B. Sepse Xuan ka shumë para.

C. Sepse Xuan është i dashur nga shumë njerëz.

2. Çfarë lavdëroi Xuan Ha?

A. Është vapë

B. Falë Ha, pema është plot me fruta

C. Studentët kanë pushime verore

3. Kush tha mbretëresha e tokës se kush ka më shumë përfitime?

A. Pranvera

B. Pranvera dhe Vera

C. Të 4 stinët kanë përfitime të mira.

4. Cila është stina juaj e preferuar e vitit? Pse?

II. vietnameze

Ushtrimi 1. Zgjidhni tingullin në kllapa dhe plotësoni vendet bosh për të krijuar një fjalë:

(e çuditshme/maskë) periudha ……., fytyra …………, personi …………, ………… ug

Mësimi 2.

a) ch ose tr: dyshe….ann, ngjyra….bardhe

b) bleta ose gjyshi: peshk b… .., fruta b… …

B. Shkrimi

1: Dëgjo – shkruaj : Mbledh (dy strofat e para)

Djali i vogël

Portofoli i bukur

Këmba e shpejtë

Mirë se vini kokë.

Çantat e shpinës janë të gabuara

Fishkëllima e gojës

Si një kafshatë

Duke kërcyer në rrugën e artë…

2. Më trego për anëtarin e familjes tënde

*PERGJIGJE

A. Lexim të kuptuarit

1. Lexo – kuptoj

Bazuar në fragmentin e leximit, rrethoni përgjigjen më të mirë ose bëni siç kërkohet:

1 C

2. HIQ

3. I VJETËR

4. Më pëlqen më shumë vera, sepse vera është stina kur kemi një pushim veror pas një viti studimi të vështirë.

2. Vietnamese

Ushtrimi 1. Zgjidhni tingullin në kllapa dhe plotësoni vendet bosh për të krijuar një fjalë:

(e çuditshme/maskë): periudhë e çuditshmefytyrë maskëNjerëz e çuditshme, e çuditshme e çuditshme

Mësimi 2.

a) ch ose tr: çift chhiri, ngjyra fëmijëti qetë

b) bleta ose gjyshi: peshkutub, frutaong

B. Shkrimi

1: Dëgjo – shkruaj : Mbledh (dy strofat e para)

Djali i vogël

Portofoli i bukur

Këmba e shpejtë

Mirë se vini kokë.

Çantat e shpinës janë të gabuara

Fishkëllima e gojës

Si një kafshatë

Duke kërcyer në rrugën e artë…

2. Më trego për anëtarin e familjes tënde

Në familjen time personi më i afërt me mua është gjyshi. Gjyshi im është mbi shtatëdhjetë vjeç këtë vit, por ende shumë i shëndetshëm. Ai ishte shtatlartë dhe fiziku i tij ishte ende i fortë si kur ishte i ri. Duart plot rrudha kanë punuar shumë gjatë gjithë jetës së tyre për të ushqyer fëmijët dhe nipërit e tyre. Fytyrë e sjellshme, sytë e butë na shikojnë gjithmonë me shumë dashuri. Sa herë që shkoj në shtëpi për ta vizituar, e dëgjoj të tregojë histori të së shkuarës. Ato histori nuk janë vetëm kujtimet e tij, por edhe historia e familjes sonë. Ndihem shumë krenare dhe e dua shumë gjyshin tim.

3. Provimi i mesëm i Matricës 2 Vietnamisht 2:

TT Tema Niveli 1 Niveli 2 Niveli 3 Total
TN TL TN TL TN TL
së pari Lexoni dhe kuptoni tekstin Numri i fjalive 2 së pari 2 5
Numri i fjalisë i dymbëdhjeti 3 4, 5
Pika së pari 0.5 2 3.5
2 njohuri vietnameze Numri i fjalive 2 së pari së pari 4
Numri i fjalisë 7 6 8 9
Pika 0.5 0.5 0.5 së pari 2.5
Numri total i fjalive 4 3 2 9
Rezultati i përgjithshëm 2 2 2 6
Raport 33.3% 33.3% 33.3% 100%Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Đề thi giữa học kì 2 Tiếng Việt 2 năm 2023 . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng công ty, doanh nghiệp

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng là mẫu quyết định do ban lãnh đạo công ty đưa ra để quyết định bổ nhiệm trưởng phòng chuyên…

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng nhà đất

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng đất đai là văn bản pháp lý trong trường hợp các bên muốn giải thể hợp đồng chuyển…

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không?

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không? Đây là câu hỏi được rất nhiều nam thanh niên trong độ tuổi…

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dục miễn phí có đáp án

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dụ bao gồm phần nội dung xoay quang kiến thức về Luật giáo dục hiện hành và các văn…

Kết bài Làng của Kim Lân (cơ bản, nâng cao, học sinh giỏi)

Để có những kết luận thực sự hay và chu đáo, tại sao không thử tham khảo tài liệu tham khảo của chúng tôi và viết một…

Phân tích tác phẩm Bàn luận về phép học chọn lọc siêu hay

“Diskutimi rreth të mësuarit” nga Nguyen Thiep i ofruar mbretit Quang Trung tregon zemrën e Nguyen Thiep me ringjalljen e arsimit kombëtar të kombit. Këtu është një…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *