Đề thi giữa học kì 2 Tiếng Việt 3 năm 2023

Provimi i mesëm 2 Vietnamishtja klasa 3 për vitin shkollor 2023 – 2024 me përgjigje dhe përgjigje të hollësishme që studentët të rishikojnë dhe praktikojnë njohuritë për të arritur rezultatet më të mira për provimin e mesëm 2

1. Skicë për 3 semestra të studimit vietnamez 2:

Njohja e fjalës për gjërat; aktiviteti, statusi; i paraqitur

Ushtrimi 1: Lexoni fragmentin e mëposhtëm dhe më pas nënvizoni fjalët që tregojnë gjëra dhe nënvizoni fjalët që tregojnë karakteristika dhe veçori.

Në pranverë, pema e orizit thërret shumë tufa zogjsh. Duke parë nga larg, pema e orizit qëndron si një kullë gjigante drite. Mijëra lule janë mijëra flakë rozë të ndezur. Një mijë sytha janë një mijë qirinj të pastër jeshil. Gjithçka shkëlqen në diell.

Ushtrimi 2: Nënvizoni fjalët që tregojnë veprimtarinë dhe statusin në fragmentin e mëposhtëm.

Bletët e gjelbra vijnë për të bërë një fole për kriketat. Ai shikoi përreth, duke hetuar, dhe më pas merimanga nxitoi shpejt në fole, duke gërmuar me dhëmbë dhe këmbë. Gjashtë bletë punojnë si makina. Grimcat e tokës të ekstruduara nga kriketat një nga një. Bleta rrëmben, tërheq dhe nxjerr një grusht gjethe të freskëta. Kështu dera u hap.

2. Identifikoni llojin e rrëfimit: Kush është çfarë?; Kush bën çfarë?; Kush si? dhe të bëjë aplikimin e fjalive, të njohë pjesë fjalish.

Ushtrimi 1: Nënvizoni përgjigjen e pyetjes Kush (Çfarë fëmije, çfarë fëmijë) në fjalitë e mëposhtme:

Delfinët në detin Spratly janë shumë inteligjentë.

Era frynte fort, duke fryrë nga hendeku i derës.

Pema e perlave të shkollës sime është shumë e gjelbër.

Gjethet e vjeshtës bien në të gjithë oborrin e shkollës.

Kur përshkruan pemën e kokosit, autori e krahason me zgjuarsi varkën e arrës së kokosit me një krehër të gjelbër bastun prej palme kacavjerrëse.

Mësimi 2: Nënvizoni përgjigjen e cilës pyetje? Çfarë? Si? në fjalitë e mëposhtme:

Tran Dang Khoa është një poet për fëmijë.

Buffalo është kreu i biznesit.

Librat janë të domosdoshëm për çdo student.

Në mes të lagunës, nëna dhe djali i xhaxhait Tetë po hidheshin në një shportë për të mbledhur zambak uji.

Ushtarët janë ata që janë në detyrë për të mbrojtur Atdheun.

Tigri është kafsha më e egër.

Çiftet e ngazëllyera me kreshtë parkuan shpejt, fluturuan shpejt, thirrën shpejt njëri-tjetrin.

Fluturat rrethojnë një buqetë me trëndafila të ndritshëm.

Nxënësit e klasave 3 dhe 4 mbjellin pemë në kopshtin e shkollës.

Mësimi 3: Nënvizoni pjesën që i përgjigjet pyetjes Kush (çfarë kafshe, çfarë kafshe), nënvizoni pjesën që i përgjigjet pyetjes çfarë fëmijë (çfarë kafshe, si) në fjalitë e mëposhtme.

Në mëngjes, drita e butë, e ëmbël, me ngjyrë mjalti nga qielli jashtë dritares shkëlqen në shtëpi, e printuar me lule dhe gjethe në tavolinë, në sfondin e pllakave me lule. Natën, hëna ndonjëherë është si një varkë e artë që noton në retë në qiell jashtë dritares, ndonjëherë si një fanar që bie butësisht në oborr.

3. Shenjat e pikësimit: pikë, presje, dy pika etj.

Ushtrimi 1: Vendosni dy pika në vendin e duhur në fragmentin vijues:

– Nxënësit e shkollës sime kanë bërë shumë gjëra të mira për t’iu përgjigjur javës së mbrojtjes së mjedisit, pastrimit të shkollës dhe klasës, mbjelljes së pemëve në kopshtin e shkollës, vrasjes së insekteve në rezervuarin e përbashkët të ujit.

– Familja ime përbëhet nga katër anëtarë, prindërit dhe motra ime.

– Garat sportive të repartit tim përfshijnë badminton, pingpong dhe futboll.

Tham Khảo Thêm:  Cảm nhận về hình ảnh bà Tú trong bài Thương vợ siêu hay

Ushtrimi 2: Vendosni pika dhe presje në vendet e duhura në fragmentin e mëposhtëm. Kopjoni tekstin.

Vitin e kaluar Tuan pati rezultate të ulëta në gjimnastikë këtë vit falë punës së tij të palodhur. Rezultatet e edukimit fizik të Tuanit janë shumë më të mira, kështu që ai del mirë në këtë lëndë. Tuan ende duhet të vazhdojë të përpiqet.

……………………….

Ushtrimi 3: Plotësoni çdo vend bosh me një pikëpyetje ose pikëçuditëse sipas rastit:

Tuan e pyeti:

– Zonja Hong, do të shkoni në lumë për t’u larë këtë pasdite?

– E drejta.

– Pse nuk shkoni të shihni?

– Ne rregull. Por a e keni mbaruar akoma mësimin?

– Ju lutem më ndihmoni me detyrat e shtëpisë

Ushtrimi 4: Vendosni presje në vendet e duhura në fjalitë e mëposhtme:

– Në mëngjes këndimi i gjelit i zgjon të gjithë.

– Dy anët e rrugës janë të mbuluara me mauzole të purpurt.

– Mbi barin e gjelbër të lëmuar, disa kriza po pinë vesën e mëngjesit.

– Mbani mend çfarë i tha Namit të shkruante me kujdes.

Me lëvizje të shkathëta Quang Hai e solli topin në rrjetën e kundërshtarit.

4. Departamenti i përgjigjet pyetjes Me çfarë? Per cfare?

Mësimi 1: Nënvizoni përgjigjen e pyetjes Me çfarë? në secilën nga fjalitë e mëposhtme:

– Zoti Hoa u hodh për të kapur topin me një lëvizje shumë të bukur.

– Marangozi mpreh tavolinën prej druri me një teh të mprehtë.

– Me një lëvizje të bukur dhe tërheqëse lëkundëse, zonja Hien përfundoi performancën e saj të arteve marciale në brohoritjet e publikut.

Mësimi 2: Nënvizoni përgjigjen e pyetjes Çfarë duhet bërë? në secilën nga fjalitë e mëposhtme:

– Për të arritur këtë sukses, më duhej të ushtrohesha në borën e ftohtë për orë të tëra.

– Për të kontribuar në mbajtjen e shkollës të qytetëruar, të pastër dhe të bukur, ne hedhim plehrat në vendin e duhur.

– Për të pasur shëndet të mirë dhe rehati mendore, gati për ditën e re, ushtrohem çdo mëngjes.

Shiko me shume: Provimi i mesëm semestri i dytë anglisht 3 viti 2023-2024 me përgjigje

2. Pyetjet e provimit të mesëm për semestrin e tretë vietnamez për vitin akademik 2023-2024:

2.1. Kompleti i temave 1:

A. Test me shkrim

I. Drejtshkrimi:

1. Dëgjoni dhe shkruani Wrestling (nga tingulli i anti-stall… në këmbë) faqe 59.

2. Plotëso vendet bosh me l ose n?

……ndër…..i gjithë bari është i ulët

Rrugicë e errët në natën e errët

….. gardh po valëvitet me ngjyrë të lehtë tymi

…..ah ao mjellmë…..drita e hënës….oe.

(Nguyen Khuyen).

II. Shkrimi i esesë:

– Shkruani një paragraf të shkurtër (5 deri në 7 fjali) për një festival që njihni, bazuar në sugjerimet e mëposhtme:

a. Çfarë shoqate është ajo?

b. Kur u mbajt ai takim? Ku?

c. Si shkojnë njerëzit për të parë festivalin?

d. Me çfarë aktiviteti filloi shoqata?

e. Çfarë lojërash argëtuese ka shoqata (hedhje, tërheqje lufte, këndim, vallëzim…)?

g. Si ndiheni për atë festival?

B. Testi i të lexuarit

I. Lexim: (6 pikë)

II. Lexim të kuptuarit: (4 pikë)

– Lexoni në heshtje poezinë:

Ora me zile

Xha Kim tani është i kujdesshëm

Inç çdo centimetër, çdo centimetër

Vëllai Kim është i heshtur

Shkoni hap pas hapi, hap pas hapi.

Bebe keq e dorës së dytë

Duke nxituar në pjesën e përparme të linjës

Tri gjilpëra arrijnë në destinacion së bashku

Bjeri ziles.

(Hoai Khanh)

Pyetja 1: Sa gjëra janë personifikuar në poezinë e mësipërme?

Tham Khảo Thêm:  Phân tích đàn ghita của Lorca

– Rretho përpara shkronjës duke treguar përgjigjen e saktë: (1 pikë)

A. Ka 2 gjëra

B. Ka 3 gjëra

C. Ka 4 gjëra

D. Ka 5 gjëra

– Emërtoni këto gjëra: ………………………………………………………..

Vargu 2: Rretho shkronjën para fjalisë që ka përgjigjen e pyetjes “ku? (1 pikë)

A. Në vijën e finishit, tre gjilpërat i bien të njëjtës zile.

B. Çdo ditë, akrepi i orës po lëviz ngadalë, duke inçuar çdo centimetër, çdo centimetër.

C. Në çdo kohë, akrepa e minutave gjithmonë e lë të dytën të vrapojë e para.

Pyetja 3: Ju bëni një pyetje sipas modelit Kur? (1 pikë)

Pyetja 4: Bëni pyetje për pjesën e shkruar në fjalinë e mëposhtme: (1 pikë)

– Akrepi i orës lëviz çdo centimetër, çdo centimetër ngadalë, sepse ai është shumë i kujdesshëm.

Përgjigje:

A. Test me shkrim

I. Drejtshkrimi:

– Mësuesi/ja u lexon nxënësve artikullin “Gratë” në tekstin vietnamez 3 vëllimi 2 faqe 59.

– Artikulli nuk ka gabime drejtshkrimore, shkrimi i dorës është i qartë, paragrafi i paraqitur mirë: 5 pikë.

– Çdo gabim drejtshkrimor në artikull (bashkëtingëllore ose rimë e gabuar dhe e parë, tingull, jo i shkruar saktë) minus 0,5 pikë.

II. Shkrimi i esesë

– Nxënësit mund të shkruajnë paragrafë nga 5 deri në 7 fjali sipas sugjerimeve në temë. Fjalitë me fjalë të sakta, pa gabime gramatikore, shkrim dore të qartë dhe të pastër: 5 pikë

– (Në varësi të nivelit të gabimeve në ide, shprehje dhe shkrim mund të jepen pikë: 4.5, 4, 3.5, 3, 2.5, 2, 1.5, 1, 0.5)

B. Testi i të lexuarit

I. Lexim: (6 pikë)

Detyrë: Bëjini studentët të tërheqin me short për të lexuar një nga ushtrimet e leximit në tekstin vietnamez 3, vëllimi 2 nga java 19 deri në javën 26 (çdo fragment nuk duhet të lexohet nga më shumë se 2 nxënës).

Udhëzime për vlerësimin e pikëve:

– Nxënësit lexojnë saktë, me zë të lartë, qartë, me shprehje dhe shpejtësi sipas nevojës (6 pikë)

– Nxënësit lexojnë saktë, me zë të lartë, qartë, me shpejtësinë e kërkuar (5 pikë)

– Nxënësit lexojnë saktë, me zë të lartë, qartë, me shpejtësi mesatare (4 pikë)

– Nxënësit lexojnë saktë, me shpejtësi të ulët (3 pikë)

– Nxënësit e lexojnë dhe e shqiptojnë atë (2 pikë)

II. Lexim të kuptuarit: (4 pikë)

Pyetja 1: Sa gjëra janë personifikuar në poezinë e mësipërme?

– Ka 3 gjëra: akrepa e orës, akrepa e minutës dhe akrepa e dytë

Vargu 2: Rretho shkronjën para fjalisë që ka përgjigjen e pyetjes “ku? (1 pikë)

A. Në vijën e finishit, tre gjilpërat i bien të njëjtës zile.

Vargu 3: Bëj 1 pyetje sipas Kur? (1 pikë)

P.sh.: Nesër kemi provimin e mesëm 2.

Pyetja 4: Bëni pyetje për pjesën e shkruar në fjalinë e mëposhtme: (1 pikë)

– Akrepi i orës po lëviz inç pas inç, ngadalë pas inç Pse?

2.2. Seti i temave 2:

A. TEST PËR LEXIM (10 pikë)

1. Lexoni me zë të lartë (4 pikë): Mësuesi/ja kontrollon aftësitë e secilit nxënës për të lexuar me zë të lartë, duke zgjedhur një mësim nga vëllimi 2 i librit televiziv.

2. Lexoni mësimin në heshtje (6 pikë) Teksti mësimor vietnamez “Gara në pyll” 3 vëllimi 2B faqe 4. Rretho shkronjën përpara përgjigjes më të mirë për pyetjet e mëposhtme:

Pyetja 1. Çfarë garash hapin kafshët në pyll?

a. Konkurs bukurie.

b. Konkurs i mirë i këngës.

c. Konkursi i vrapimit.

d. Konkurs gjuetie.

Tham Khảo Thêm:  Top 11 Kể lại câu chuyện về một người có tấm lòng nhân hậu siêu hay

Pyetja 2. Çfarë bëri poni për t’u përgatitur për konkursin?

a. Zgjidhni një trajner të mirë.

b. Shkoni te farkëtari për të kontrolluar thonjtë.

c. Faleminderit Cha Horse për sekretin e konkurrimit.

d. Përgatituni të mos mërziteni, të zhytur në reflektimin e vetes në rrjedhë.

Pyetja 3. Çfarë ndodhi me Ponies në konkurs?

a. Një gozhdë u lëkund dhe më pas ra.

b. Poni u ndal.

c. Poni ka një këmbë të thyer.

d. Ponies nuk lejohen të konkurrojnë.

Pyetja 4: Pse Connies nuk marrin rezultate në konkurs?

a. Sepse Pony vrapon më ngadalë se ju.

b. Sepse Poni ra.

c. Sepse Pony është i stërvitur shumë.

d. Për shkak se Ponies janë subjektive, mos përgatituni mirë për konkurrencën.

Pyetja 5. Për rracën e kujt flet kjo histori?

Vargu 6: Çfarë mësimesh keni nxjerrë nga kjo histori?

Vargu 7. Cila nga fjalitë e mëposhtme është shkruar sipas modelit: Kush është çfarë?

a. Ponies marrin pjesë në një garë vrapimi.

b. Poni është kafsha më e shpejtë

c. Motrat Dreri me padurim gërryejnë gjethet.

d. Pony nuk e dëgjoi babanë e tij.

Pyetja 8. Në fjalitë e mëposhtme, cilat i ka personifikuar gjërat?

a. Poni është zhytur në reflektimin e tij në përrua

b. Babai i kalit ju këshillon.

c. Atletët janë në lëvizje.

d. Xha Crow fluturoi mbrapa dhe mbrapa për të mbajtur rendin.

Pyetja 9: Bëni fjali sipas modelit Kush bën çfarë? Flisni për Ponies në artikull:

B. TEST ME SHKRIM

Drejtshkrimi: (4 pikë) Dëgjoni – shkruani artikullin “Doktor Yéc- Xanh” i HDH vietnameze, libri 3 vëllimi 2B faqe 47. (Paragrafi: E ftuara dëshiron …………………… imagjinatën e saj. ).

Praktikoni shkrimin: (6 pikë) Shkruani një paragraf të shkurtër (nga 6-8 fjali) duke rrëfyer atë që keni bërë për të kontribuar në mbrojtjen e mjedisit sipas sugjerimeve të mëposhtme:

– Cfare bera?

– Ku punoj?

– Me kë punoni?

– Cilat janë rezultatet e punës?

Pasi e keni bërë këtë, si ndiheni?

Përgjigje:

A. TEST PËR LEXIM

Nxënësit që përgjigjen saktë 1 pyetje me zgjedhje të shumëfishta marrin 0,5 pikë dhe 1 pikë saktë për një pyetje eseje.

Fjali së pari 2 3 4 7 8
Përgjigju c d a d b d

Pyetja 5. Tregimi ka të bëjë me racën e kafshëve në pyll.

Pyetja 6: Poni mëson një mësim: Mos jini kurrë subjektiv, edhe nëse është gjëja më e vogël.

Vargu 9: Poni është zhytur në shikimin e tij në përrua.

B. TEST ME SHKRIM

1. Drejtshkrimi: 4 pikë

– Shpejtësia e saktë e shkrimit: 1 pikë

– Shkrim i qartë, shkronja e saktë, madhësia e shkronjave; 1 pikë

– Drejtshkrimi i saktë (jo më shumë se 5 gabime): 1 pikë

– Paraqitje e saktë, shkrim i pastër dhe i bukur: 1 pikë

2. Praktikoni shkrimin

– Përmbajtja: 3 pikë

Nxënësit mund të shkruajnë një paragraf që përmban idetë e sakta sipas kërkesave të dhëna në temë.

– Aftësitë:

Drejtshkrimi i saktë: 1 pikë

Përdor fjalë dhe fjali të përshtatshme: 1 pikë

Kreativiteti: 1 pikë.

Shiko me shume: Provimi i mesëm semestri i dytë Muzika 3 viti 2023-2024 me përgjigje

3. Matrica e provimit të termit të tretë vietnamez 2:

Matrica e njohurive për përmbajtjen e pyetjeve të provimit vietnamez të semestrit të dytë për klasën 3

Matrica e njohurive për përmbajtjen e pyetjeve të provimit vietnamez të semestrit të dytë për klasën 3

Matrica e njohurive për përmbajtjen e pyetjeve të provimit vietnamez të semestrit të dytë për klasën 3Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Đề thi giữa học kì 2 Tiếng Việt 3 năm 2023 . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng công ty, doanh nghiệp

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng là mẫu quyết định do ban lãnh đạo công ty đưa ra để quyết định bổ nhiệm trưởng phòng chuyên…

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng nhà đất

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng đất đai là văn bản pháp lý trong trường hợp các bên muốn giải thể hợp đồng chuyển…

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không?

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không? Đây là câu hỏi được rất nhiều nam thanh niên trong độ tuổi…

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dục miễn phí có đáp án

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dụ bao gồm phần nội dung xoay quang kiến thức về Luật giáo dục hiện hành và các văn…

Kết bài Làng của Kim Lân (cơ bản, nâng cao, học sinh giỏi)

Để có những kết luận thực sự hay và chu đáo, tại sao không thử tham khảo tài liệu tham khảo của chúng tôi và viết một…

Phân tích tác phẩm Bàn luận về phép học chọn lọc siêu hay

“Diskutimi rreth të mësuarit” nga Nguyen Thiep i ofruar mbretit Quang Trung tregon zemrën e Nguyen Thiep me ringjalljen e arsimit kombëtar të kombit. Këtu është një…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *