Đề thi giữa học kì 2 Tự nhiên xã hội 3 2023

Provimi i 3-të i Natyrës dhe Shoqërisë për klasën 3 në 2023 – 2024 është një grup testi mostër i përbërë nga pyetje që ndjekin njohuritë e rëndësishme të mësuara, duke i ndihmuar studentët të rishikojnë në mënyrë efektive për provimin.

1. Pyetjet e provimit të mesëm për semestrin e 2-të të Shkencave Natyrore dhe Sociale për vitin akademik 2023-2024:

1.1. Kompleti i temave 1:

I. SEKSIONI TESTIMIT.

Pyetja 1: Ju lutemi rrethoni përgjigjen e saktë. Në natyrë ka shumë kafshë të ndryshme, por të gjithë trupat e tyre kanë:

a) Koka, trupi dhe organet lëvizin

b) Koka dhe organet lëvizin.

c) Kreu dhe unë

Pyetja 2: Cilat janë përfitimet e ushtrimeve të frymëmarrjes në mëngjes?

a) Në mëngjes herët, ajri zakonisht është i freskët, përmban shumë oksigjen dhe pak pluhur.

b) Frymëmarrja e thellë në mëngjes herët do të thithë ajër të pastër, do të thithë shumë oksigjen në gjak dhe do të lëshojë shumë dioksid karboni përmes mushkërive.

c) Të dyja idetë e mësipërme.

Pyetja 3: Çfarë bëni çdo ditë për të mbajtur hundën dhe fytin tuaj të pastër?

a) Nevoja për të pastruar hundën.

b) Gargarë me ujë të kripur të holluar ose antiseptikë të tjerë.

c) Të dyja idetë e mësipërme.

Pyetja 4. Cila nga shkaqet e mëposhtme shkakton tuberkulozin pulmonar?

a) Për shkak të të ftohtit

b) Shkaktuar nga një bakter

c) Për shkak të komplikimeve të disa sëmundjeve infektive (grip, fruth, etj.)

d) Për shkak të një infeksioni respirator.

Pyetja 5. Çfarë duhet të bëjmë për të parandaluar infeksionet respiratore?

a) Mbajeni trupin të ngrohtë. Mbani higjienën orale.

b) Hani ushqim mjaft cilësor. Ushtrohu rregullisht.

c) Mbani një vend të ngrohtë dhe të ajrosur mirë për të shmangur rrymat.

d) Bëni të gjitha sa më sipër.

Pyetja 6. Sistemi nervor përfshin:

a) Truri, palca kurrizore dhe nervat.

b) Truri, nervat.

c) Truri, kafka dhe nervat.

II. PJESA E DISKUTIMIT.

Pyetja 1: Zgjidhni fjalët në kuti për të plotësuar vendet bosh në përputhje me rrethanat:

(Mbetje, ndotje, patogjenë)

a) Jashtëqitja dhe urina janë . . . . . . . . . . . . e tretjes dhe sekretimit.

b) Feçet dhe urina kanë erë të keqe dhe përmbajnë shumë. . . . . . . . . . . . . .dhe shkaku. . . . . . . . . . . . . rrethinat.

Pyetja 2: Plotësoni vendet bosh në përputhje me rrethanat:

a) Një ditë, Toka ka. . . . . orë. Tokë e mesme. . . . . . . rreth tij, e mesme. . . . . . rreth Diellit.

b) Ekziston vetëm Toka. . . ……………………………………………….. . . . .

PËRGJIGJE:

pyetja 1 Vargu 2 Vargu 3 Vargu 4 Pyetja 5 Vargu 6
A I VJETËR I VJETËR HIQ LEHTË A

II. PJESA E DISKUTIMIT.

Pyetja 1:

a, mbeturina (1 pikë)

b, patogjenët, ndotja

Pyetja 2: Plotësoni vendet bosh me informacionin e duhur: (1 pikë) çdo përgjigje e saktë 0,25

a, Një ditë, Toka ka. .24. . .orë. Tokë e mesme. . kthesë. . rreth tij, e mesme. .rrotullohet rreth Diellit.

b, Vetëm Toka ekziston. . .jeta. . .

1.2. Seti i temave 2:

A. TESTI: Rretho përgjigjen e saktë (3 pikë)

Pyetja 1: Çfarë mund të shkaktojë zjarr?

A. Përdorni telefonin ndërsa është duke u ngarkuar.

B. Mbyllni cilindrin e gazit kur të ketë mbaruar gatimi?

C. Mbani benzinën dhe vajin larg zjarrit.

D. Fikni energjinë kur nuk e përdorni.

Pyetja 2: Cili është kuptimi i lidhjes me komunitetin?

A. Përhap dashuri.

B. Merrni përvojë praktike.

C. Ndani vështirësitë.

D. Shmangia e rreziqeve.

Pyetja 3: Cilat shenja tregojnë se klasa është e sigurt?

A. Nuk ka të çara në muret dhe tavanet e klasës?

B. Mobilje solide.

C. Çelësat dhe prizat janë të prishura.

D. Xhama të thyera.

Tham Khảo Thêm:  Thuyết minh về địa danh núi Voi Hải Phòng hay chọn lọc

Pyetja 4: Cilat rregullore sigurojnë sigurinë e shkollës?

A. Rroba të pastra.

B. Qëndroni larg vendeve të rrezikshme.

C. Mos u ngjitni ose mos luani.

D. Futbolli në klasë.

Pyetja 5: Pse nxënësit duhet të mësojnë për traditat e shkollës?

A. Për të gjetur arritjet e gjeneratave të mëparshme.

B. Të krahasohet me shkollat ​​e tjera.

C. Të promovojë traditën e shkollës.

D. Për të lexuar libra.

Pyetja 6: Çfarë nuk është një veprim për të treguar interes për interesat e një personi të dashur?

A. Duke konkurruar për TV me vëllain e tij për të parë programin e tij të preferuar.

B. Kurseni para në udhëtimet familjare.

C. Bleva fustanin që mamasë i pëlqente për një kohë të gjatë si dhuratë për ditëlindje.

D. Merrni gjyshërit për të ushtruar infermierinë.

B. DISKUTIM (7 pikë)

Ushtrimi 1: (3 pikë) Plotësoni vendet bosh me fjalë të përshtatshme

(e gjatë, e rrumbullakët, e kuqe, e purpurt, e verdhë, e gjatë, e madhe, areca, e drejtë)

Pemët kanë karakteristika shumë të ndryshme. Pema e arekës është shumë…, trungu është i drejtë. Arra e betelit rritet në kërcell…… Pema e kohlrabit ka gjethe Pema e lakrës ka formën… Pema e epshit të gjakut ka gjethe… Pema e mangos ka shumë…, ka shumë fruta… Bima e misrit… Pema e trëndafilit ka lule…

Mësimi 2: (2 pikë) Shkruani sugjerimet tuaja për shkollën për të ruajtur sigurinë dhe higjienën e shkollës.
………….

Mësimi 3: (2 pikë) Regjistroni atë që keni bërë për të treguar dashurinë tuaj ndaj anëtarëve të familjes, të afërmve dhe miqve.

1.3. Seti i provimit numër 3:

I. SEKSIONI TESTIMIT.

Pyetja 1: Ju lutemi rrethoni përgjigjen e saktë. Në natyrë ka shumë kafshë të ndryshme, por të gjithë trupat e tyre kanë:

a) Koka, trupi dhe organet lëvizin

b) Koka dhe organet lëvizin.

c) Kreu dhe unë

Pyetja 2: Cilat janë përfitimet e ushtrimeve të frymëmarrjes në mëngjes?

a) Në mëngjes herët, ajri zakonisht është i freskët, përmban shumë oksigjen dhe pak pluhur.

b) Frymëmarrja e thellë në mëngjes herët do të thithë ajër të pastër, do të thithë shumë oksigjen në gjak dhe do të lëshojë shumë dioksid karboni përmes mushkërive.

c) Të dyja idetë e mësipërme.

Pyetja 3: Çfarë bëni çdo ditë për të mbajtur hundën dhe fytin tuaj të pastër?

a) Nevoja për të pastruar hundën.

b) Gargarë me ujë të kripur të holluar ose antiseptikë të tjerë.

c) Të dyja idetë e mësipërme.

Pyetja 4. Cila nga shkaqet e mëposhtme shkakton tuberkulozin pulmonar?

a) Për shkak të të ftohtit

b) Shkaktuar nga një bakter

c) Për shkak të komplikimeve të disa sëmundjeve infektive (grip, fruth, etj.)

d) Për shkak të një infeksioni respirator

Pyetja 5. Çfarë duhet të bëjmë për të parandaluar infeksionet respiratore?

a) Mbajeni trupin të ngrohtë. Mbani higjienën orale.

b) Hani ushqim mjaft cilësor. Ushtrohu rregullisht.

c) Mbani një vend të ngrohtë dhe të ajrosur mirë për të shmangur rrymat.

d) Bëni të gjitha sa më sipër.

Pyetja 6. Sistemi nervor përfshin:

a) Truri, palca kurrizore dhe nervat.

b) Truri, nervat.

c) Truri, kafka dhe nervat.

II. PJESA E DISKUTIMIT.

Pyetja 1: Zgjidhni fjalët në kuti për të plotësuar vendet bosh në përputhje me rrethanat:

(Mbetje, ndotje, patogjenë)

a) Feçet dhe urina janë ………… e tretjes dhe ekskretimit.

b) Feçet dhe urina kanë erë të keqe, përmbajnë shumë ……………..dhe shkaktojnë…………. rrethinat.

Pyetja 2: Plotësoni vendet bosh në përputhje me rrethanat:

Tham Khảo Thêm:  Cảm nhận vẻ đẹp hào hùng hào hoa của người lính Tây Tiến hay nhất

a) Një ditë, Toka ka… orë. Toka vetëm……. rreth tij, vetëm… rreth Diellit.

b) Ekziston vetëm Toka……………………………………………….

Pyetja 3: Zgjidhni fjalën e duhur për të plotësuar vendin bosh

a) Pjesa kontinentale ndahet në 6 kontinente: ………………………..

b) Ka 4 oqeane të mëdhenj të cilët janë ………………………..

2. Matrica e lëndëve natyrore dhe sociale për 3 vite akademike nga viti 2023 deri në vitin 2024:

TEMA Kërkesat që duhen plotësuar PËRMBAJTJA Aftësi të veçanta Kapaciteti i përgjithshëm PC PPDH KTDH FORMULARI MJETET NUMRA TË VEÇANTË

ÇËSHTJE

Uji
– Natyra dhe roli i ujit; gjatë gjithë javës
plotësia e ujit në natyrë

Vëzhgoni dhe bëni eksperiment i thjeshtë për të zbuluar disa veti dhe
zhvendosja e ujit.

– Vetitë dhe
zhvendosja e ujit.

KH1.1

KH2.1

GTTH I sinqertë – Vëzhgimi dhe eksperimentimi

– Pyetje dhe pergjigje

– Eksploro, KP

– Grupi,

Brumë për gatim me dorë

Mbulesa tavoline – Në shtëpi

– Në klasë

– Letër A0, marker, magnet

– Akull, gota, gota, llamba alkooli

Mund ta deklarojë disa veti të ujit (pa ngjyrë, pa erë, pa shije, pa formë; që rrjedh nga lart në të ulët, që rrjedh në të gjitha drejtimet; përshkon disa objekte dhe shpërndan disa). KH1.1

KH2.1

– Vëzhgimi dhe eksperimentimi

– Pyetje dhe pergjigje

– Eksploro, KP

– Grupi,

Brumë për gatim me dorë

Harta e mendjes – Në klasë – Shishe uji
– Zbatoni vetitë e ujit në disa raste të thjeshta. KH3.1 Përgjegjësia

Vizatoni një diagram dhe përdorni termat: avullim, kondensim, ngurtësim, shkrirje për të përshkruar shndërrimin e ujit.
– Vizatoni një diagram dhe shënoni “Cikli i ujit në natyrë”. Raundi i javës
plotësia e ujit në natyrë

– Tregoni dhe bëni lidhje praktike në shtëpi dhe në lokalitet rreth: aplikimit të disa vetive të ujit; Roli i ujit në jetë, prodhim dhe përditshmëri. Roli i ujit
– Ndotja dhe mbrojtja e mjedisit ujor – Tregoni dhe bëni lidhje praktike në shtëpi dhe në lokalitet për: shkaqet e ndotjes së ujit; nevoja për të mbrojtur burimet ujore dhe për të përdorur ujin me kursim. Ndotja e ujit dhe mbrojtja e mjedisit
– Pastrimi i ujit; burimi i ujit të brendshëm – Trego disa mënyra për të pastruar ujin; Kontakte praktike se si të pastrohet uji në shtëpi dhe lokal. Pastrimi i ujit; burimi i ujit të brendshëm
– Të jetë në gjendje të zbatojë dhe mobilizojë njerëzit përreth për të mbrojtur burimet e ujit dhe përdorimin e ujit me masë.
Ajri Emërtoni përbërësit kryesorë të ajrit: azoti (azoti), oksigjeni (oksigjeni), dioksidi i karbonit (dioksidi i karbonit). Ajri
– Vëzhgoni dhe (ose) bëni eksperimente për:

Zbuloni praninë e ajrit.

Identifikoni disa veti të ajrit.

+ Identifikoni në ajër me avujt e ujit, pluhurin, …
Shpjegoni rolin e ajrit në djegie.
+ Identifikoni ajrin lëvizës që shkakton erën dhe shkakun e lëvizjes së ajrit (masa e ajrit të nxehtë ngrihet lart, në vend të saj vjen masa e ajrit të ftohtë).

– Komentoni dhe krahasoni fuqinë e erës përmes vëzhgimeve aktuale ose fotove, videoklipeve; Rendisni dhe zbatoni një sërë gjërash që duhet të bëni për të shmangur stuhitë.
– Përshkruani rolin dhe zbatimin e vetive të ajrit në jetë.
– Ndotja dhe mbrojtja e mjedisit
gazit
Të shpjegojë shkaqet e ndotjes së ajrit; nevoja për të ruajtur ajrin e pastër. – Ndotja dhe mbrojtja e mjedisit
gazit
– Bëni punën e duhur për të mbrojtur ajrin e pastër dhe mobilizoni njerëzit përreth për të bërë të njëjtën gjë.

3. Syllabus për rishikim Natyra 3:

Pyetja 1: Ju lutemi rrethoni përgjigjen e saktë. Në natyrë ka shumë kafshë të ndryshme, por të gjithë trupat e tyre kanë:

a) Koka, trupi dhe organet lëvizin

b) Koka dhe organet lëvizin.

c) Kreu dhe unë

Pyetja 2: Cilat janë përfitimet e ushtrimeve të frymëmarrjes në mëngjes?

a) Në mëngjes herët, ajri zakonisht është i freskët, përmban shumë oksigjen dhe pak pluhur.

b) Frymëmarrja e thellë në mëngjes herët do të thithë ajër të pastër, do të thithë shumë oksigjen në gjak dhe do të lëshojë shumë dioksid karboni përmes mushkërive.

c) Të dyja idetë e mësipërme.

Pyetja 3: Çfarë bëni çdo ditë për të mbajtur hundën dhe fytin tuaj të pastër?

a) Nevoja për të pastruar hundën.

b) Gargarë me ujë të kripur të holluar ose antiseptikë të tjerë.

c) Të dyja idetë e mësipërme.

Pyetja 4. Cila nga shkaqet e mëposhtme shkakton tuberkulozin pulmonar?

a) Për shkak të të ftohtit

b) Shkaktuar nga një bakter

c) Për shkak të komplikimeve të disa sëmundjeve infektive (grip, fruth, etj.)

d) Për shkak të një infeksioni respirator.

Pyetja 5. Çfarë duhet të bëjmë për të parandaluar infeksionet respiratore?

a) Mbajeni trupin të ngrohtë. Mbani higjienën orale.

b) Hani ushqim mjaft cilësor. Ushtrohu rregullisht.

c) Mbani një vend të ngrohtë dhe të ajrosur mirë për të shmangur rrymat.

d) Bëni të gjitha sa më sipër.

Pyetja 6. Sistemi nervor përfshin:

a) Truri, palca kurrizore dhe nervat.

b) Truri, nervat.

c) Truri, kafka dhe nervat.

Pyetja 1: Zgjidhni fjalët në kuti për të plotësuar vendet bosh në përputhje me rrethanat:

(Mbetje, ndotje, patogjenë)

a) Jashtëqitja dhe urina janë . . e tretjes dhe sekretimit.

b) Feçet dhe urina kanë erë të keqe dhe përmbajnë shumë. . .dhe shkaku. . . . rrethinat.

Pyetja 2: Plotësoni vendet bosh në përputhje me rrethanat:

a) Një ditë, Toka ka. . . orë. Tokë e mesme. . . rreth tij, e mesme. . . rreth Diellit.

b) Ekziston vetëm Toka. . .

Pyetja 3: Zgjidhni fjalën e duhur për të plotësuar vendin bosh

a) Pjesa kontinentale ndahet në 6 kontinente të cilat janë: . . . .

b) Janë 4 oqeane të mëdhenj që janë. . . .

4. Si të merrni nota të mira në shkencat sociale?

Nuk është e vështirë të marrësh një rezultat të mirë në shkencat sociale, por duhet të kesh një rishikim të plotë. Para së gjithash, duhet të ketë një ndarje të arsyeshme të kohës së studimit. Nuk duhet të studiohet devijimi, veçanërisht rasti i studimit të kabinetit që çon në rastin që kur lexoni pyetjen, nuk e dini se çfarë pyet pyetja. Të gjitha njohuritë mund të jenë në provë, kështu që ju duhet të kuptoni njohuritë në një kthesë. Pavarësisht nga lënda, elementi i praktikës është gjithashtu i domosdoshëm, për të mësuar përmendësh lehtësisht njohuritë, duhet të praktikojmë shumë, të rishikojmë problemet që ende mungojnë ose të ngatërruara për të gjetur se si t’i rregullojmë.

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Đề thi giữa học kì 2 Tự nhiên xã hội 3 2023 . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Tham Khảo Thêm:  Đề thi học kì 1 Ngữ Văn 10 năm học 2023

Related Posts

Đề thi học kì 1 Tin học 6 năm học 2023

Đề thi học kì 1 lớp 6 môn Tin học năm học 2023 – 2024 bao gồm nhiều câu hỏi đa dạng liên quan đến các kiến…

Đề thi học kì 1 Khoa học 5 năm học 2023

Për provimin e ardhshëm të semestrit 1, nevoja e studentëve për të gjetur materiale zyrtare përgatitore për provimin me shpjegime të hollësishme është jashtëzakonisht e madhe. Duke…

Đề thi giữa học kì 2 Tiếng Việt 3 năm 2023

Provimi i mesëm 2 Vietnamishtja klasa 3 për vitin shkollor 2023 – 2024 me përgjigje dhe përgjigje të hollësishme që studentët të rishikojnë dhe praktikojnë njohuritë për…

Đề thi giữa học kì 2 Âm nhạc 3 năm 2023

Đề thi giữa học kì 2 môn Âm nhạc lớp 3 năm học 2023-2024 đã được công bố và chúng tôi đã có đáp án chi tiết…

Mẫu thông báo nghỉ Lễ, Tết gửi cho khách hàng mới nhất

Mẫu thông báo nghỉ lễ cho khách hàng là mẫu thông báo về lịch nghỉ lễ của công ty gửi đến khách hàng để khách hàng biết…

Đề thi giữa học kì 2 Tin học 4 năm 2023

Qarku i njohurive dhe aftësive Numri i fjalive dhe numri i pikëve Niveli 1 Niveli 2 Niveli 3 Niveli 4 Rezultati dhe përqindja totale TN TL/ GJYKIM…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *