Đề thi học kì 2 môn Kỹ thuật lớp 5 có đáp án mới nhất 2023

Për t’i ndihmuar studentët të kenë shumë njohuri dhe të zotërojnë përmbajtjen e mësimit, artikulli i mëposhtëm u dërgojmë lexuesve artikullin pyetjet e provimit të tremujorit të dytë për Inxhinieri klasën 5 me përgjigjet më të fundit 2023. artikujt tanë.

1. Si të merrni rezultate të larta në provimin e Arteve të Bukura:

– Vizatoni çdo ditë. Praktikoni rregullisht. Është mantra e çdo artisti në botë dhe ta bësh atë është një mënyrë e sigurt për t’i bërë pikturat tuaja më të bukura. Edhe të shpenzoni vetëm disa minuta në ditë duke vizatuar nuk do të thotë që po bëni art dhe po mësoni teknika të reja.

Merrni një klasë vizatimi ose studioni teorinë e artit. Megjithëse shumë artistë të rinj mendojnë se mund të mësojnë veten të vizatojnë, ka shumë teknika që mund të transmetohen vetëm nga mësues me përvojë. Kaloni pak kohë duke u trajnuar në shpërndarjen e skenës, shkallëzimin dhe vizatimin e modeleve realiste. Kalimi i kohës në kujdesin ditor me një estetist mund t’ju ndihmojë të gjeni gabimet dhe t’i korrigjoni ato më shpejt sesa të mësoni vetë. Sidoqoftë, nuk duhet domosdoshmërisht të shkoni në klasë, ka shumë kurse online atje. Nëse jeni më të rehatshëm duke vizatuar në shtëpi, klasat në internet kanë klasa që janë të lira, të çmuara apo edhe falas.

– Vizatoni një skicë të pjesës bazë të figurës përpara se të kaloni në hapin tjetër. Nuk ka ndjenjë më të keqe se kur jeni në gjysmë të rrugës së vizatimit kur kuptoni se krahët e personazhit janë shumë të shkurtër. Piktorët e mirë dinë ta shmangin këtë duke skicuar fillimisht figurën. Ju lutemi përdorni blloqe të thjeshta për të shënuar çdo objekt. Për shembull, ovalet janë pjesa e parë, katërkëndëshat e rrumbullakosura janë gjysma e sipërme e trupit dhe blloqet e gjata për krahët dhe këmbët. Vazhdoni të rregulloni këto blloqe derisa të jeni të sigurt në qëndrimin dhe proporcionet tuaja.

Shiko me shume: Provimi i semestrit 2 të Etikës së klasës 5 me përgjigjet më të fundit 2023

2. Pyetjet e provimit të Semestrit 2 të Inxhinierisë së klasës 5 me përgjigjet më të fundit 2023 – mostra 1:

Pyetja 1: Cili është qëllimi i rritjes së pulave?

Pyetja 2: Paraqitja se si rriten pulat?

Përgjigje:

Pyetja 1:

– Rritja e pulave për të siguruar ujë dhe lëndë ushqyese për pulat

Pulat që ushqehen plotësisht dhe siç duhet do të jenë të shëndetshme, më pak të sëmura, do të rriten shpejt dhe do të riprodhohen mirë

Përkundrazi, nëse hahen dhe pihen shpesh, mungesa e lëndëve ushqyese ose uria, pulat do të jenë të rrëgjuara, të dobëta, të ndjeshme ndaj sëmundjeve dhe riprodhimit të dobët.

Vargu 2:

a. Ushqeni pulat:

Periudha e shtrimit të vezëve: Rritni ushqimin e pulës që përmban më shumë proteina, minerale dhe vitamina, zvogëloni sasinë e ushqimit që përmban shumë niseshte.

– Karbohidratet, proteinat kanë efektin kryesor në sigurimin e energjisë aktive dhe mishin dhe yndyrën e ulur. Pulat rriten shpejt, punojnë shumë, ndaj kanë nevojë për shumë energji dhe proteina

b) Jepini pulës për të pirë:

– Sepse ushqimi kryesor i pulave është ushqimi i thatë.Prandaj gjatë rritjes së pulave duhet rregullisht të siguroni ujë të mjaftueshëm për të pirë pulat.

– Uji për të pirë pulat duhet të jetë ujë i pastër, i ruajtur në një lug të pastër.Në dimër mund të përzieni ujë të ngrohtë për të pirë pulat.

– Duhet të ketë gjithmonë ujë të mjaftueshëm të pastër në koshin e pijes. Kutia e pijes duhet të vendoset pranë ushqyesit sepse pulat kanë zakon të hanë dhe të pinë në të njëjtën kohë.

– Ndryshoni ujin në lug çdo ditë. Nëse uji në lug është i turbullt, ndërroni ujin menjëherë.

Shiko me shume: Provimi i semestrit të dytë të Informatikës së klasës 5 me përgjigjet më të fundit 2023

3. Provimi i Semestrit 2 të Inxhinierisë së klasës 5 me përgjigjet më të fundit 2023 – mostra 2:

Tregoni se si të instaloni një helikopter?

Përgjigje:

Hapi 1: Mblidhni secilën pjesë:

a) Montoni trupin dhe bishtin e avionit

– Montimi i trupit të trupit: instaloni 4 pllaka trekëndëshi dhe shufra të shkurtër U në 2 shufra të drejtë me 11 vrima

Tham Khảo Thêm:  Đá khô là gì? Ứng dụng của đá khô? Giá bao nhiêu, mua ở đâu?

– Montimi i bishtit të avionit: Fusni shufrën e drejtë me 3 vrima midis 2 shufrave të drejta me 5 vrima.

– Ngjitni bishtin në gyp (kur montoni, kushtojini vëmendje anëve të djathta, të majta dhe të pasme të gypit)

b) Instalimi i dyshemesë dhe kllapave të kabinës: Instaloni shiritin e gjatë U dhe pllakën L në rreshtin e dytë të vrimave të absorbuesit

c. Instalimi i kabinës:

d. Instaloni helika: Përdorni 3 shufra të drejta me 9 vrima dhe 2 rrotulla të instaluara në boshte të shkurtër për të bërë helikat e avionit.

e. Montoni avionin:

Instaloni 1 kunj avioni: merrni 3 shufra L të gjatë dhe instalojini në të dy skajet dhe vrimën e 5-të të shiritit të drejtë me 11 vrima

Hapi 2: Mblidhni helikopterin:

– Montimi i trupit të avionit në dyshemenë e kabinës dhe raftet

– Montoni kabinën në tavanin e kabinës

– Montoni kabinën në dyshemenë e kabinës

– Instaloni panelin e pasmë të kabinës së avionit

– Instaloni mbajtësin e dyshemesë së kabinës në pajisjen e uljes së avionit

Shiko me shume: Provimi i semestrit të dytë të shkencave të klasës 5 me përgjigjet më të fundit 2023

4. Pyetjet e provimit për semestrin e dytë të Inxhinierisë së klasës 5 me përgjigjet më të fundit 2023 – mostra 3:

Si e gatuan zakonisht orizin familja juaj? Ja si ta gatuani:

Përgjigju:

Familja ime gatuan oriz me një sobë elektrike.

*Si të gatuaj:

Zgjidhni oriz të mirë

– Së pari, për të gatuar oriz të shijshëm, duhet të zgjidhni oriz të pastër, cilësor, të sezonit të duhur dhe të shijshëm. Orizi i mirë është fjalë për fjalë oriz i ri, ndaj zgjidhni orizin sezonal, mos blini oriz që ka mbetur prej kohësh, sepse në këtë mënyrë orizi nuk do të ketë më lëndë ushqyese, do të humbasë ëmbëlsinë e tij natyrale dhe nuk do të ketë më aromën e natyrshme të orizit.

– Kur zgjidhni orizin, duhet të zgjidhni oriz me kokrra të barabarta, të rrumbullakëta dhe me shkëlqim. Mos zgjidhni oriz të thyer, të grimcuar dhe të verdhë e zi sepse është oriz i dëmtuar, i lënë për një kohë të gjatë. Mos zgjidhni oriz shumë të bardhë ose të zbehtë, sepse ka shumë të ngjarë që ai të jetë zbardhur ose larë shumë mirë, duke shkaktuar që shtresa e jashtme e krundeve të orizit të fluturojë larg.

Zgjedhja e orizit të mirë është një parakusht atje!

Orizi duhet të ketë një aromë të lehtë, duke ngrënë do të shihni një aromë të dobët që është magjepsëse dhe jo e lagësht apo e çuditshme.

– Mund të gatuani oriz për të ditur nëse orizi është i shijshëm apo jo. Vendosni orizin dhe përtypeni, nëse orizi ka një shije të lehtë të ëmbël, ndjeni miellin dhe aromën, është një kokërr orizi i shijshëm.

Lani orizin siç duhet

– Pasi të zgjidhni orizin e mirë, filloni të lani orizin. Ky është gjithashtu një hap i rëndësishëm për orizin e shijshëm të gatuar.

-Vendosni ujë në orizin e larë, lani butësisht orizin me dorë, më pas lajeni mirë që të thithë të gjithë pluhurin, lëvozhgën dhe zhavorrin që ende është ngjitur pas kokrrës së orizit, mos harroni të kulloni ujin dhe shtoni ujë. Lani orizin të pastër, lajeni 2 deri në 3 herë të tjera. Normalisht, ne do ta lajmë orizin 3 herë për ta bërë orizin më të pastër dhe për të mbajtur ende shtresën e jashtme të krundeve të orizit. Ka shumë njerëz që e lajnë orizin shumë shpejt, larja e orizit shumë shpejt nuk do ta ndihmojë orizin të pastrojë të gjitha mbetjet e mbetura.

Larja e orizit shumë herë dhe shumë mirë do të bëjë që orizi të humbasë lëndët ushqyese!

Matni ujin kur gatuani

– Kur orizi të jetë larë, shtoni ujë dhe matni sa ujë mjafton duke përdorur tradicionalisht gishtin tregues për ta futur në tenxhere me oriz, gishti është mjaft oriz dhe jo thellë në fund të tenxheres, nëse ka. e përmbytur. Mjaftojnë majat e gishtave, orizi nuk do të jetë i thatë dhe i rrëshqitshëm. Ose futni të gjithë dorën, nëse sasia e ujit është e mjaftueshme për të mbuluar dorën. Vini re se duhet të fërkoni butësisht sipërfaqen e orizit me duart tuaja.

Tham Khảo Thêm:  Đề thi học kì 2 lớp 11 môn Sinh học có đáp án mới nhất 2023

Thithni orizin para gatimit

– Me siguri kur gatuajnë orizin, pak njerëz do ta thithin orizin para se të fillojnë të gatuajnë, pjesërisht sepse nuk kanë shumë kohë dhe nuk dinë ta bëjnë këtë.

– Kur orizi të ketë mbaruar së larë, përgatisni ujin, njomni orizin për rreth 15 minuta dhe më pas filloni gatimin. Kështu, orizi do të jetë më i shijshëm, fleksibël dhe i butë.

Shërbejeni orizin me akull, vaj gatimi ose qumësht

Pasi të keni lagur orizin, vendosni disa kuba të vegjël akulli, e lini të qëndrojë për rreth 15 minuta dhe më pas vazhdoni të gatuani normalisht. Akulli do të ndihmojë në ngadalësimin e përthithjes së ujit të orizit, duke e bërë orizin më të shijshëm. Në të njëjtën kohë, guri gjithashtu rrit sasinë e aminoacideve dhe parandalon majanë të shpërbëjë ëmbëlsirat në oriz, duke ndihmuar kokrrizën e orizit të ruajë aromën e saj dhe të sjellë një shije më të mirë.

Sekreti për të gatuar oriz të shijshëm është të shtoni 1-2 kuba akulli!

Ose shtoni pak vaj ulliri ose vaj susami, gjalpë në oriz dhe filloni të gatuani, do të ndihmojë që kokrrat e orizit të jenë me shkëlqim, të butë dhe shumë më të shijshëm. Këto janë të gjitha mënyrat që përdorin japonezët për të krijuar tas tërheqës orizi

Ju gjithashtu mund të gatuani oriz me qumësht të freskët për ta bërë orizin më të shijshëm. Ju zgjidhni qumështin dhe ujin në raport 3:1 dmth 3 pjesë ujë 1 pjesë qumësht dhe më pas gatuani si zakonisht. Kur orizi të jetë gatuar, do të dëgjoni aromën e dobët të qumështit të shoqëruar me erën e orizit dhe kokrrat e orizit ndjehen shumë të buta. Kjo gjithashtu ndihmon që orizi i vjetër të kthehet në oriz të ri.

Oriz i freskët kur gatuhet

– Kur orizi sapo të jetë gatuar, hiqeni shkumën, përdorni një përzierës orizi butësisht, lëreni të qëndrojë për rreth 1 minutë për të zvogëluar avullin dhe më pas lajeni përsëri për 10 minuta të tjera.

Shiko me shume: Provimi i semestrit të dytë të anglishtes së klasës 5 me përgjigjet më të fundit 2023

5. Pyetjet e provimit të Semestrit 2 të Inxhinierisë së klasës 5 me përgjigjet më të fundit 2023 – formulari 4:

Mund të më thoni përfitimet e rritjes së pulave?

Përgjigju:

Rritja e pulave sjell shumë përfitime për njerëzit, sepse:

E thjeshtë dhe minimaliste

Fillimi i fermës suaj të pulave nuk është aq i komplikuar dhe i vështirë sa mendojnë njerëzit. Në fakt, ky është një investim me kosto relativisht të ulët – financiarisht dhe nga ana kohore – sepse të gjithë mbarështuesit do t’ju duhet t’i kushtojnë vëmendjen më të madhe çiftit fillestar të peshkut në të cilin investojnë. për qëllimin tuaj. destinacion riprodhues. Cilësia e një çifti peshku përcakton shëndetin e përgjithshëm të fermës së tyre, kështu që mbarështuesit duhet të shpenzojnë kohë duke luftuar përpikmërinë dhe duke hulumtuar të papriturat.

Përveç palës së kokës, vëmendje kanë nevojë edhe bizhuteritë e tjera si ushqimi, suplementet me vitamina, ilaçet bimore dhe hapësira e jetesës. Mbarështuesit duhet të jenë në gjendje të plotësojnë nevojat e mëposhtme për të mbajtur dhe zhvilluar një fermë të shëndetshme. Ndërsa cilësia dhe gjëra të tjera duhet të merren parasysh, këto investime të hershme janë shpesh të përballueshme dhe lehtësisht të arritshme. Me pak fjalë, fermeri nuk ka nevojë të bëjë shumë përpjekje kur fillon fermën në fjalë.

Fitimi i lartë:

Siç u përmend më parë, përfitimet e rritjes së pulave mund të krahasohen me përfitimet e rritjes së vezëve. Ndërsa pulat me vezë mund të përdoren si për mishin ashtu edhe për vezët e tyre, Broilerat kanë avantazhin e një ritmi të shpejtë rritjeje. Në përgjithësi, Broilerat rriten dhe ngadalësohen me një ritëm të shpejtë – duke i lejuar fermerët t’i korrin ato sa më shpejt të jetë e mundur.

Kërkesa e tregut për mish pule është gjithmonë e lartë dhe po zvogëlohet me shpejtësi, kështu që fermerët do të shohin avantazhin e furnizimit të pulës në fjalë me një ritëm të shpejtë. Kjo krijon një ndjenjë besimi midis shitësit dhe klientit – që nga ana tjetër ndihmon në rifitimin e klientëve besnikë. Me një normë të shpejtë kthimi, investimet fillestare që mund të kenë kryer më parë mbarështuesit do të shlyhen më shpejt sesa në rritjen e çdo lloji tjetër pule.

Tham Khảo Thêm:  Trình bày cơ cấu tổ chức của nhà nước đế chế ở La Mã cổ đại

Kërkesa e lartë në treg

Me këtë thënë, kërkesa për pulë është gjithmonë e lartë në treg. Në fakt, disa mund të argumentojnë se në këtë pikë në fund të viteve 2010, njerëzit e ndërgjegjshëm për shëndetin janë tashmë kundër konsumit të mishit të kuq dhe tregu i mishit të bardhë (si peshku dhe pula) është rritur në mënyrë eksponenciale. Me tendencën e ndërgjegjshme për shëndetin që po vazhdon, mbarështuesit mund të përfitojnë nga pasioni duke rritur sa më shpejt pula me cilësi të mirë.

Edhe pse është sigurisht fitimprurëse, fermeri duhet të menaxhojë ende fermën për të kontrolluar cilësinë. Mbarështuesit duhet të shmangin vjeljen e brojlerëve me cilësi të ulët të përgjithshme, sepse mund të zhgënjejë tregun dhe të lërë përshtypje negative në fermën tuaj. Duhet të theksohet që në fillim se investimi në ushqim të cilësisë së mirë dhe suplemente vitaminash mund të luajë një rol pozitiv në cilësinë e përgjithshme të të korrave të një fermeri.

Marketingu me çmim të lartë

Pavarësisht kujdesit të ulët të kujdesit për rritjen e Broilerëve, fermeri ka diskrecion të plotë për të shitur mishin me një çmim më të lartë. Politika pas kësaj lirie qëndron mes komunitetit dhe biznesit të madh përgjegjës, ndaj gjyqtari ka vlerë në çështjen ligjore. Konsumatorët e mundshëm janë të gatshëm të paguajnë më shumë për mishin e pulave se sa për çdo mish tjetër, kështu që mbarështuesit duhet të përfitojnë nga kjo si një mundësi e mundshme.

Marketingu i bërë së bashku

Nëse mbarështuesit vendosin të tregtojnë misionin e tyre te kompanitë e mëdha, ata zakonisht do t’ju ndihmojnë t’i tregtoni siç duhet. Kompanitë e mëdha dhe të lidhura mirë mund të ndihmojnë mbarështuesit të arrijnë një audiencë më të gjerë të interesuar për misionin e tyre të korrjes. Me më shumë mbështetje, mbarështuesit mund të rikuperojnë investimin e tyre fillestar – kjo është mënyra më e shpejtë dhe më fitimprurëse për të vazhduar tregun e tyre të planifikuar të korrjes.

Burim i lehtë ushqimor

Më në fund, dhe pa humbur pjesën e rëndësishme, Broiler do të hajë pothuajse çdo gjë. Ky fakt mund t’i ndihmojë mbarështuesit të menaxhojnë kostot e tyre dhe të zgjedhin një opsion më të mençur financiarisht. Megjithatë, fermerët duhet të kenë parasysh se cilësia e ushqimit të fermës ka një ndikim të drejtpërdrejtë në cilësinë e të korrave – kështu që shpenzimi më i madh për ushqimin e cilësisë së mirë mund të kursejë më shumë energji elektrike. financiare në krahasim me thjesht ushqyerjen e fermës me ushqim të shpejtë të lirë. Siç u përmend, korrja me cilësi të lartë gjeneron fitim të lartë

Shiko me shume: Provimi i semestrit të dytë të muzikës së klasës 5 me përgjigjet më të fundit 2023

5.Matrica e pyetjeve të provimit për semestrin e dytë të klasës së 5-të të inxhinierisë:

Qarku i njohurive dhe aftësive

Numri i fjalive dhe numri i pikëve

Niveli 1

Niveli 2

Niveli 3

Niveli 4

Total

TNKQ

TL

TNKQ

TL

TNKQ

TL

TNKQ

TL

TNKQ

TL

Rritja e pulave

Numri i fjalive

së pari

së pari

Rezultati

së pari

së pari

Higjiena dhe parandalimi i sëmundjeve për pulat

Numri i fjalive

2

së pari

2

së pari

Rezultati

2

së pari

2

së pari

Mblidhni modele opsionale

Numri i fjalive

3

së pari

3

së pari

Rezultati

3

së pari

3

së pari

Përgatitja e gatimit

Numri i fjalive

së pari

së pari

së pari

së pari

Rezultati

së pari

së pari

së pari

së pari

Total

Numri i fjalive

4

3

2

së pari

7

3

Rezultati

4

3

2

së pari

7

3Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Đề thi học kì 2 môn Kỹ thuật lớp 5 có đáp án mới nhất 2023 . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng công ty, doanh nghiệp

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng là mẫu quyết định do ban lãnh đạo công ty đưa ra để quyết định bổ nhiệm trưởng phòng chuyên…

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng nhà đất

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng đất đai là văn bản pháp lý trong trường hợp các bên muốn giải thể hợp đồng chuyển…

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không?

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không? Đây là câu hỏi được rất nhiều nam thanh niên trong độ tuổi…

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dục miễn phí có đáp án

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dụ bao gồm phần nội dung xoay quang kiến thức về Luật giáo dục hiện hành và các văn…

Kết bài Làng của Kim Lân (cơ bản, nâng cao, học sinh giỏi)

Để có những kết luận thực sự hay và chu đáo, tại sao không thử tham khảo tài liệu tham khảo của chúng tôi và viết một…

Phân tích tác phẩm Bàn luận về phép học chọn lọc siêu hay

“Diskutimi rreth të mësuarit” nga Nguyen Thiep i ofruar mbretit Quang Trung tregon zemrën e Nguyen Thiep me ringjalljen e arsimit kombëtar të kombit. Këtu është një…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *