Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 5 có đáp án mới nhất 2023

Anglishtja është një nga lëndët më të rëndësishme në botë, veçanërisht në epokën aktuale kur anglishtja është bërë gjuha globale e komunikimit. Më poshtë është një artikull në lidhje me: Provimi i semestrit të dytë të anglishtes së klasës 5 me përgjigjet më të fundit 2023.

1. Pyetësori i fundit për provimin e semestrit të dytë të anglishtes për klasën 5 2023 – Tema 1:

1.1. Provimi:

I. Rretho fjalën që nuk i përket së njëjtës kategori

1. A. dhëmb B. sy C. kokë D. aspirinë

2. A. foto B. bleu C. fluturoi D. këndoi

3. A. e bukur B. suvenir C. interesante D. shumëngjyrëshe

4. A. verë B. pranverë C. me D. vend

5. A. si B. çfarë C. që D. kush

II. Zgjidhni përgjigjen e saktë A, B, C ose D për fjalitë e mëposhtme

1. Çfarë po shkon…………. nesër?

A. të bëjë B. të bëjë C. bëri D. duke bërë

2. Linda….. do të vizitojë miqtë e saj fundjavën e ardhshme.

A. ishte B. është C. është D. B&C

3. Ata…… duke notuar të shtunën e kaluar.

A. shkoj B. shkon C. shkoi D. shkon

4. A do të shkojnë në festë nesër? – Po ata………….

A. janë B. do C. a D. mund

5. Ai duhet të shkojë në ………….. sepse ka dhimbje dhëmbi.

A. dentisti B. infermierja C. mësuesi D. mjek

6. Unë dhe miqtë e mi………… do të shkojmë në kopshtin zoologjik të shtunën e ardhshme.

A. është B. ishte C. janë D. ishin

7. A do të bëni detyrat e shtëpisë tuaj? – Po,………….

A. Unë jam B. Unë isha C. ai është D. ai ishte

8. Çfarë është puna…………. Ju? -Kam ftohur.

A. në B. me C. nga D. në

9. Sa sezone janë………… në Angli?

A. këta B. ata C. ata D. atje

10. Është shpesh…………… në sezonin e shirave.

A. ftohtë B. ngrohtë C. shi D. diell

III. Lexoni dhe kuptoni më pas zgjidhni përgjigjen e saktë më poshtë

Dje…………. (1) një ditë tmerrësisht e ftohtë, por Jim…… (2) jashtë pa rroba të ngrohta, kështu që ai…… (3) një temperaturë të keqe. Nëna e tij e çoi te mjeku. Mjeku i dha…………. (4) aspirinë dhe i tha “Duhet……. (5) rroba të ngrohta dhe nuk duhet të dilni. Unë mendoj se së shpejti do të përmirësoheni. “

1. A. ishte B. ishin C. është D. janë

2. A. shkoj B. shkon C. shkoi D. shkon

3. A. ka B. ka C. ka pasur D. ka

4. A. një B. a C. ndonjë D. disa

5. A. vesh B. vesh C. vesh D. të vesh

IV. Përdorni fjalët e dhëna dhe plotësoni dialogun e mëposhtëm.

Çështje, i lodhur, ethe, nxirre, jashtë

1. Djali: Unë jam shumë….. (1)…

2. Babi: Çfarë është… (2)…. me ty bir?

3. Djali: Unë kam një… (3)….

4. Babi: duhet…. (4)…. disa aspirinë dhe nuk duhet të shkoni…. (5)….

V. Përdor fjalët e dhëna për të bërë fjali të plota

1. do/ Ne/ për/ jemi/ Do Son/ fundjavën tjetër/ vizitë.
….

2. ju/ duke shkuar/ A jeni/ TV/ shikoni/ për të/ këtë mbrëmje?

3. vizitë/ shkon/ Ajo/ është/ ajo/ nesër/ miqtë/ tek.

4. shkon/ Ne/ për/ jemi/ Do Son/ fundjavën tjetër/ vizitë.

SEPSE. Lexoni të kuptuarit dhe përgjigjuni pyetjeve.

Të dielën e kaluar, Lan nuk shkoi në shkollë, por shkoi në ditëlindjen e shoqes së saj. Ajo u ngrit herët në mëngjes, shkoi në dyqan dhe bleu disa dhurata dhe lule. Më pas, ajo shkoi në shtëpinë e shoqes së saj. Në festë, ajo hëngri shumë ëmbëlsira dhe piu pije freskuese. Ajo kërceu bukur, këndoi shumë këngë dhe tregoi shumë histori interesante. Të gjithë miqtë e saj ishin gjithashtu atje. Ata luanin shumë lojëra të tilla si fshehja dhe kërkimi, kapërcimi i litarit dhe letrave. Ata ishin shumë të lumtur dhe u kënaqën shumë. Më në fund, festa mori fund. Ata i thanë lamtumirë njëri-tjetrit dhe shkuan në shtëpi vonë në mbrëmje.

Tham Khảo Thêm:  Mẫu mở bài, kết bài phân tích bài thơ Vội vàng của Xuân Diệu

1. A shkoi Lani dje në shkollë?

2. Ku shkoi ajo?

3. Çfarë bleu për shoqen e saj?

4. Çfarë bëri ajo në festë?

5. A u kënaqën shumë?

6. Kur shkuan në shtëpi?

1.2. Përgjigje:

I. 1. D 2. A 3. B 4. C 5. C

II. 1. A 2. B 3. C 4. A 5. A

6. C 7. A 8. B 9. B 10. A

III. 1. A 2. C 3. C 4. C 5. A

IV. 1. i lodhur 2. çështje 3. ethe 4. marr

V. 1. Ne do të vizitojmë Do Son fundjavën e ardhshme.

2. A do të shikoni TV këtë mbrëmje?

3. Ajo do të vizitojë miqtë e saj nesër.

4. Ne do të vizitojmë Do Son fundjavën e ardhshme.

SEPSE. 1. Jo, ajo nuk e bëri.

2. Ajo shkoi në ditëlindjen e shoqes së saj.

3. Ajo bleu disa dhurata dhe lule.

4. Në festë, ajo hëngri shumë ëmbëlsira dhe piu pije freskuese.

5. Po, ajo bëri.

6. Ajo shkoi në shtëpi vonë në mbrëmje.

Shiko me shume: Provimi i semestrit të dytë të shkencave të klasës 5 me përgjigjet më të fundit 2023

ead B. tcher C. t D. ahd

2. Një ndërthurje B. eraer C. librari D. hitory

3. A nce B. fne C. bg D. fve

4. Një sool B. bea C. ajër D. ildren

5. A ar B. ity C. një D. gocë

6. Një klasë B. stol C. raft librash D. larë

II. Zgjidhni opsionin që i përshtatet më mirë secilës nga boshllëqet.

së pari. A ka matematikë të premten? – Po, ai _______________.

A. është B. a C. jo

2. Klasa ime përfundon në gjysmën e _________________ dhjetë.

A. te B. kaloj C. kaluar

3. _______________ Shkoni në shkollë? – Me biciklete.

A. Çfarë B. Si C. Kush

4. Unë marr një autobus për në shkollë çdo ditë, por jam _______________ për në shkollë tani.

A. ecje B. ec C. ec

5. _______________ një kamion përballë dyqanit.

A. Ka B. Ka C. Ato janë

6. Cili është emri _______________?

A. ajo B. ai C. ajo

7. Kjo shenjë thotë se ne _______________ parkojmë këtu.

A. nuk mundem B. nuk mundem C. nuk mundem

8. Hoa dhe Nga _______________ deri në pesë e gjysmë.

A. merr B. duke marrë C. marr

9. Furra është _______________ në dyqanin e lodrave.

A. tjetër B. pranë C. përpara

dhjetë. Sa jane atje?

A. personi B. njerëzit C. popujt

III. Jepni formën e saktë të foljeve në kllapa.

së pari. Ajo (flet) _______________ anglisht në klasë.

2. Ju (jetoni) _______________ në fshat apo në qytet?

3. Mashkull (shikoni) _______________ televizion tani.

4. Nam dhe unë (të jemi) ____________ në shkollë.

5. Ai (të mos jetë)_________________ mjek.

6. Janë (të jenë) ______________katër persona në familjen time.

Tham Khảo Thêm:  Hướng dẫn cách cài đặt iTaxViewer để đọc file XML

IV. Rirenditni fjalët e dhëna për të bërë fjali.

së pari. klasë/ Ne/ në/ 6A/janë.

→ ________________________________________________________________

2. futbolli/ është/ vëllai/ im/ duke luajtur.

→ _________________________________________________________________

3. prapa/ pemë/ atje/ shtëpi/ ndonjë/ A janë/ ato?

→ _________________________________________________________________

4. nga/ shko/ shkollë/ nuk/ Ai/ tek/ motoçikletë.

→ _________________________________________________________________

V. Lexoni tekstin e mëposhtëm dhe vendosni nëse fjalitë janë të vërteta (T) ose të gabuara (F).

Pjetri zgjohet në orën shtatë, por nuk ngrihet deri në 7.15. Ai bën dush dhe vishet. Pas mëngjesit, ai lan dhëmbët. Ai del nga shtëpia në orën tetë dhe kap trenin 8.15 për të punuar në Mançester. Në tren, ai lexon gazetën. Ai vjen në shtëpi rreth orës gjashtë e gjysmë. Pas darkës, ai lahet. Pastaj ai zakonisht shikon TV. Ai shkon në shtrat rreth orës 11.30.

E vërtetë I rremë
1. Lan dhëmbët pasi ka ngrënë mëngjes.
2. Ai shkon në punë me autobus.
3. Ai punon në Mançester.
4. Nëna e tij lahet për të.

SEPSE. Shkruani fjalët e kundërta në vendet bosh.

së pari. e zezë __________________

2. e gjate ___________________

3. i rëndë ___________________

4. i gjatë ___________________

5. i fortë ___________________

6. yndyrë _________________

7. ftohtë _________________

8. i uritur _________________

9. i vogël _________________

dhjetë. i vjetër _________________

VII. Bëni pyetje për fjalët e nënvizuara.

së pari. Motra ime ndjen.

2. Ata po shkojnë.

3. Sytë e saj janë.

4. Ky sapun është .

5. Unë do të doja .

2.2. Përgjigje:

I. Zgjidhni fjalën, pjesa e nënvizuar e së cilës shqiptohet ndryshe.

së pari. A. lexo /iː/ B. mësues /iː/ C. ha /iː/ D. përpara /e/

2. A. heshtur/s/ B. gomë /z/ C. librari /s/ D. histori /s/

3. A. bukur /aɪ/ B. fine /aɪ/ C. i madh /ɪ/ D. pesë /aɪ/

4. A. shkolla /k/ B. plazh /tʃ/ C. karrige /tʃ/ D. femije /tʃ/

5. A. makinë /k/ B. qyteti /s/ C. mund të /k/ D. klasë /k/

6. A. klasa /iz/ B. stola /iz/ C. rafte librash /z/ D. lan /iz/

II. Zgjidhni opsionin që i përshtatet më mirë secilës nga boshllëqet.

së pari. A ka matematikë të premten? – Po, heh bën.

A. është B. bën C. jo

2. Klasa ime përfundon në gjysmë e kaluara dhjetë.

A. në B. kalojnë C. e kaluara

3. Si Shkoni në shkollë? – me biciklete.

Nje Cfare B. Si C. Kush

4. Unë marr autobus për në shkollë çdo ditë, por jam duke ecur në shkollë tani.

A. duke ecur B. ec C. ec

5. ka një kamion përballë dyqanit.

A. Ka B. Ka C. Ato janë

6. Çfarë është saj emri?

A. ajo B. ai C. saj

7. Kjo shenjë thotë ne nuk mundem Parko ketu.

A. nuk mundet B. nuk mundem C. nuk mundem

8. Lulet dhe Rusia marr deri në pesë e gjysmë.

A. merr B. duke marrë C. merrni

9. Furra buke është tjetër tek dyqani i lodrave.

A. tjetër B. pranë C. përpara

dhjetë. Sa shume njerëzit jan aty?

Një person B. njerëzit C. popujve

III. Jepni formën e saktë të foljeve në kllapa.

së pari. Ajo (flet) Flet Anglishtja në klasë.

2. A ju (jetoni) jetojnë në fshat apo në qytet?

3. Mashkull (orë) po shikon televizion tani.

4. Nam dhe unë janë ne shkolle.

5. Ai nuk eshte një mjek.

6. Aty janë katër persona në familjen time.

IV. Rirenditni fjalët e dhëna për të bërë fjali.

së pari. Jemi në klasën 6A.

2. Vëllai im është duke luajtur futboll.

3. A ka ndonjë pemë pas shtëpisë?

4. Ai nuk shkon në shkollë me motor.

V. Lexoni tekstin e mëposhtëm dhe vendosni nëse fjalitë janë të vërteta (T) ose të gabuara (F).

E vërtetë I rremë
1. Lan dhëmbët pasi ka ngrënë mëngjes. MILIARD
2. Ai shkon në punë me autobus. F
3. Ai punon në Mançester. MILIARD
4. Nëna e tij lahet për të. F

SEPSE. Shkruani fjalët e kundërta në vendet bosh.

së pari. bardh e zi

2. i gjatë – i shkurtër

3. drite e forte

4. i gjatë i shkurtër

5. i fortë – i dobët

6. i trashë-i hollë

7. ftohtë Nxehtë

8. i uritur – i ngopur

9. e vogel e madhe

dhjetë. i vjetër – i ri (i ri)

VII. Bëni pyetje për fjalët e nënvizuara.

së pari. Si ndihet motra jote?

2. Ku po shkojnë?

3. Çfarë ngjyra janë sytë e saj?

4. Sa shumë a është ky sapun?

5. Çfarë do të dëshironit?

Shiko me shume: Provimi i muzikës së klasës së 5-të semestri 2 me përgjigjet më të fundit 2023

3. Pyetjet e provimit për semestrin e dytë të lëndës angleze të klasës së 5-të, niveli më i lehtë për të marrë përgjigje në vitin 2023 – Pyetja 3:

3.1. Provimi:

I. Plotësoni fjalitë e mëposhtme.

1. _ _ _ _ ke ditëlindjen?

2. Motra e tij dëshiron të __ një këngëtare.

3. Ktheni majtas. Eshte e drejta jote.

4. Është _ _ _ _ në pranverë.

5. Si _ _ _ është nga Ha Noi në qytetin Ho Chi Minh?

6. Ata _ _ _ shkojnë në litar.

7. _ _ _ i bëni detyrat e shtëpisë mbrëmë?

8. Çfarë bëni zakonisht _ _ dimër?.

II. Rrethoni përgjigjen e saktë.

i pari. Si… luani badminton?

A. larg B. shpesh C . asnjëherë D. ndonjëherë

2. Çfarë bëtë në festival?.

A. kërcente B. kërcente C. këndoj D. vizatoni

3. …a është çështja me ju?

A. kur B. kush C. çfarë D. si

4 . A e pastrove dyshemenë dje?…., e bëra.

A.Jo B. it C. oh D. po

5. Ku… parku argëtues?

A. janë B. është C. jam D. bezhë

III. Nënvizoni fjalën e gabuar dhe korrigjoni atë.

1.sqring,hot,gane,mik,birphday,whem

2.stedium,cool,ixland,weekand,prom,cendy

3.babminton,kush,cinena, ,kilometër,colg

4.bika,vizit,gjithmon,mjek,aeroport,këndoj

IV. Renditni fjalët e mëposhtme në fjali të plota.

1. ai/po shkon/me/udhëtim/autobus/për?

2. në/ju/bëni/zakonisht/dimër/bëni/çfarë?

3.2. Përgjigje:

I. Plotësoni fjalitë e mëposhtme.

1. Kur është ditëlindja juaj?

2. Ai dëshiron të jetë punëtor.

3. Ktheni djathtas. Është në të majtën tuaj.

4. Është e freskët në vjeshtë.

5. Sa larg është nga Vinh në Ha Noi?

6. Do të luajmë fshehurazi.

7. E keni vizituar ishullin Tuan Chau? Po, e bëra.

8. Çfarë bëni zakonisht në dimër?.

II. Rrethoni përgjigjen e saktë.

1 – B; 2 A; 3 – C; 4 – D; 5 – B;

III. Nënvizoni fjalën e gabuar dhe korrigjoni atë.

1.pranverë, e nxehtë, lojë, mik, ditëlindje, kur

2.stadium,cool,ishull,vikend,nga,karamele

3.badminton,kush,kinema, ,kilometër,ftohtë

4.biçikletë,vizita,gjithmonë,mjek,aeroport,këndoj

IV. Renditni fjalët e mëposhtme në fjali të plota.

1 – A do të udhëtojë me autobus?

2 – Çfarë bëni zakonisht në dimër?Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 5 có đáp án mới nhất 2023 . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Tham Khảo Thêm:  Phân tích khổ thơ đầu bài Viếng lăng Bác chọn lọc siêu hay

Related Posts

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng công ty, doanh nghiệp

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng là mẫu quyết định do ban lãnh đạo công ty đưa ra để quyết định bổ nhiệm trưởng phòng chuyên…

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng nhà đất

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng đất đai là văn bản pháp lý trong trường hợp các bên muốn giải thể hợp đồng chuyển…

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không?

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không? Đây là câu hỏi được rất nhiều nam thanh niên trong độ tuổi…

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dục miễn phí có đáp án

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dụ bao gồm phần nội dung xoay quang kiến thức về Luật giáo dục hiện hành và các văn…

Kết bài Làng của Kim Lân (cơ bản, nâng cao, học sinh giỏi)

Để có những kết luận thực sự hay và chu đáo, tại sao không thử tham khảo tài liệu tham khảo của chúng tôi và viết một…

Phân tích tác phẩm Bàn luận về phép học chọn lọc siêu hay

“Diskutimi rreth të mësuarit” nga Nguyen Thiep i ofruar mbretit Quang Trung tregon zemrën e Nguyen Thiep me ringjalljen e arsimit kombëtar të kombit. Këtu është një…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *