Đề thi học kì 2 môn Tiếng Việt lớp 2 có đáp án mới nhất 2023

Provimi i semestrit të dytë në Vietnamisht për klasën 2 me përgjigjet më të fundit në 2023, i simuluar sipas standardit të teksteve shkollore “Horizontet krijuese”, do të mësohet në artikullin më poshtë për t’ju shërbyer në semestrin e ardhshëm. Ju ftojmë të lexoni së bashku

së pari. Matrica e pyetjeve të provimit për semestrin e dytë të Vietnamishtes 2 – Horizonti krijues:

Kompetenca dhe cilësitë Numri i fjalive dhe numri i pikëve Niveli 1 Niveli 2 Niveli 3 Total
TNKQ TL TNKQ TL TNKQ TL TNKQ TL
Aritmetikë-Sasi-Zgjidhje MATEMATIKA ME SHKRIM Numri i fjalive 3 3 2 së pari së pari 5 5
Numri i fjalisë 1(a; b; d) 2; 5 1 (c), 3 6 9
Rezultati 1,5 dong 2,5 dong 1,5 dong 2 dong 0,5 dong
ELEMENTET GJEOLOGJIKE Numri i fjalive së pari 2 3
Numri i fjalisë 4 (b) 4 (a); 7
Rezultati 0,5 dong 1 dong 1.5
Faktori Statistikor, Probabiliteti Numri i fjalive së pari së pari
Numri i fjalisë 8
Rezultati 0,5 dong 0,5 dong
Total Numri i fjalive 3 4 2 2 3 5 9
Rezultati 1.5 1.5 VND 2,5 dong 1,5 dong

Shiko me shume: Pyetjet e provimit të anglishtes semestrit të dytë, klasa e dytë me përgjigjet më të fundit 2023

2. Pyetjet e provimit të semestrit të dytë për klasën 2 vietnameze me përgjigjet më të fundit 2023 – Tema 01:

2.1. Provimi:

A. TEST PËR LEXIM: (10 pikë)

I. Lexoni me zë të lartë: (4 pikë)

– Mësuesit i lënë nxënësit të hedhin short për të lexuar një tekst në fletët e leximit. Sigurohuni që të lexoni me shpejtësinë e duhur, koha 3-5 minuta/HS.

Mbështetur në përmbajtjen e pjesës lexuese, mësuesi/ja bën pyetje që nxënësit t’i përgjigjen.

II. Lexoni në heshtje dhe bëni ushtrimin: (6 pikë)

Luanët dhe milingonat

Duke e parë veten si zot i xhunglës, Luani bën miq vetëm me kafshë të mëdha dhe të forta. Mendon se kafshët e vogla nuk janë fitimprurëse. Sapo milingona Cang erdhi, kërkoi të bënte miq, Luani e përzuri milingonën me përbuzje.

Një ditë, veshi i Luanit u ndje sikur kishte qindra mijëra gjilpëra thumbuese. Ajo shtrihej e sheshtë, e paaftë të dilte nga strofulla për të gjetur ushqim. Elefantët, Tigrat, Leopardët, Arinjtë… erdhën për vizitë, por u desh të largoheshin sepse nuk mund të bënin asgjë për ta ndihmuar Luanin nga dhimbja. Me të dëgjuar lajmin, milingonës nuk e vuri mendjen për historinë e vjetër, ajo u fut në shpellë për të vizituar luanin. Pasi dëgjoi Luanin të tregonte për sëmundjen e tij. Milingona u zvarrit në veshin e Luanit dhe nxori një insekt. Menjëherë, dhimbja e Luanit u largua.

Luani u pendua dhe i kërkoi shumë falje Kien Cang. Që atëherë, Leo e konsideron milingonën si mikun e tij më të ngushtë.

Rretho përgjigjen e saktë dhe përgjigju pyetjes:

pyetja 1 (0,5 pikë): Ku jetojnë kafshët në tregimin e mësipërm?

A. Të jetosh në një kopsht zoologjik

B. Të jetosh në pyll

C. Të jetosh në një shpellë

Vargu 2 (0,5 pikë): Cila kafshë në tregim e konsideron veten “zot i xhunglës”?

A. Elefantët

B. Ariu

C. Luani

Vargu 3 (0.5 pikë): Pse Luani nuk bën miqësi me Milingonën?

A. Sepse mendon se milingonat janë të vogla

B. Sepse mendon se milingonat janë të vogla dhe mund të kafshojnë vetëm të tjerët.

C. Ngaqë mendon se milingona është e vogël, nuk i sjell dobi

Vargu 4 (0,5 pikë): Pse Luani pendohet dhe i kërkon falje Kien Cang?

A. Sepse Milingona ka kapur një insekt në vesh për ta ndihmuar

B. Sepse Milingonat sollën ushqim për të

C. Sepse Kien Cang e lavdëroi Luanin e talentuar

Pyetja 5 (0,5 pikë): Si e tregoi Luani qëndrimin e tij ndaj milingonës kur dhimbja e veshit ishte zhdukur?

………………………………………………………

Vargu 6 (1.0 pikë): Nëpërmjet historisë së mësipërme, çfarë mësuat në Kien Cang?

………………………………………………………

Vargu 7 (1.0 pikë): Gjeni fjalën e kundërt për secilën nga fjalët e mëposhtme:

një të vogël – ……………………..

b) e bukur – …………..

c) e zezë – ……………………….

d) punë e vështirë – ………….

Pyetja 8 (0,5 pikë): Në fjalinë “Në të dy anët e lumit lulet çelin të kuqe”, cila pjesë i përgjigjet pyetjes “Ku”?

………………………………………………………

Vargu 9 (1,0 pikë): Bëni një fjali duke përshkruar një shok në klasë.

………………………………………………………

B. SEKSIONI I TESTIMIT ME SHKRIM: (10 pikë)

1. Të dëgjuarit – të shkruarit (4 pikë)

Shtëpia

Unë e dua shtëpinë

Radhë ovalesh përballë rrugicës

Lulet e karafilit çelin

Si retë në grupime.

Unë i dua zogjtë

Gable rreshtuar

Çati aromatike e artë

Këndi i lojërave është plot.

Unë e dua shtëpinë

Dru bambu fshatar

Si të duash vendin

Katër stinët e zogjve që këndojnë,

2. Praktikoni (6 pikë)

Shkruani 4-5 fjali për ndjenjat tuaja për vëllain (motrën ose vëllanë).

Sugjeroni:

– Prezantoni emrin e vëllait (motrës ose vëllait).

– Çfarë bëjmë zakonisht unë dhe ti bashkë?

– Si ndiheni për vëllain tuaj (motrën apo vëllanë)?

2.2. Sugjerime Ideja e përgjigjes:

A. SEKSIONI I TESTIT TË LEXIMIT: (10 pikë)

Pyetja 1: (0.5 pikë)

B. Të jetosh në pyll

Pyetja 2: (0,5 pikë)

C. Luani

Pyetja 3: (0.5 pikë)

C. Ngaqë mendon se milingona është e vogël, nuk i sjell dobi

Vargu 4: (0.5 pikë)

A. Sepse Milingona ka kapur një insekt në vesh për ta ndihmuar

Pyetja 5: (0.5 pikë)

Luani u pendua dhe i kërkoi shumë falje Kien Cang.

Pyetja 6: (1.0 pikë)

Mësimi: duhet të jeni altruist, t’i doni njerëzit dhe të mos e shqetësoni historinë e vjetër.

Vargu 7: (1.5 pikë)

a) i vogël – i madh

b) e bukur – e shëmtuar

c) e zezë – e bardhë

d) punëtor – dembel

Vargu 8: (1.0 pikë)

Cila pjesë i përgjigjet pyetjes “Ku”: dy anët e lumit?

Vargu 9 (1.0 pikë):

Shembull: Cuong është një student shumë i mirë.

B. SHKRUAJ TESTIN: (10 PIKË)

1. Drejtshkrimi (4 pikë)

– Shkruani me shkronja të vogla të sakta, madhësi të vogël (0,5 pikë):

• 0,5 pikë: shkrim i saktë me shkronja të vogla dhe të vogla.

• 0,25 pikë: shkronja e gabuar ose madhësi e vogël e fontit të pasaktë.

– Drejtshkrimi i saktë i fjalëve dhe shenjat e pikësimit (3 pikë):

• Drejtshkrimi i saktë, plotësia, shenjat e sakta të pikësimit: 3 pikë

• 2 pikë: nëse ka 0 – 4 gabime;

• Në varësi të nivelit të gabimit për të zbritur gradualisht pikë.

– Prezantimi (0,5 pikë):

• 0,5 pikë: nëse paraqitet saktë sipas formës, shkrimi i dorës është i pastër dhe i qartë.

• 0,25 pikë: nëse prezantimi nuk është sipas modelit ose shkrimi i dorës nuk është i qartë, eseja do të fshijë disa vende.

2. Praktikoni (6 pikë)

– Paraqitur në formë paragrafi, me numrin e fjalive nga 4 deri në 5 fjali, duke folur për ndjenjat e mia për vëllanë (motrën ose vëllanë), fjalitë janë shkruar mirë, paraqitja është e pastër dhe e qartë: 6 pikë.

– Në varësi të nivelit të artikullit, pikët do të zbriten gradualisht nëse artikulli nuk është i mjaftueshëm, i paraqitur keq, jo në përputhje me përmbajtjen e kërkuar.

3. Pyetjet e provimit për semestrin e dytë të klasës 2 vietnameze – Tema 02:

A. Lexoni

KUSH JEP FRUTA

Një vajzë e vogël është duke ecur në kopsht. Duke parë disa kokrra të pjekura, vajza i mori dhe i hëngri shijshëm dhe tha: “Faleminderit për pemën e luleshtrydhes, më dhatë disa fruta të shijshme të pjekura!”. “Pse nuk na falënderoni?” ’ foli një zë i butë. “Oh! Kush është ai?” – Vajza e kapi paniku. “Unë jam Uji, ujit çdo ditë që luleshtrydhja të rritet mirë.” Dheu vazhdoi: “Sa për mua, unë jam Toka, unë i siguroj lëndë ushqyese pemës së manit në mënyrë që manit të japë fryt.” Atëherë zëri i dikujt ishte i ngrohtë: “Vajzë, ke harruar të më falënderosh. Unë jam Dielli. Unë e ngroh pemën e manit në mënyrë që manaferrat të piqen.” “Faleminderit të gjithëve që më dhatë luleshtrydhe të shijshme!” Tha vajza e vogël e gëzuar dhe vrapoi në shtëpi. Dhe Uji, Toka dhe Dielli vazhdojnë punën e tyre për t’u sjellë njerëzve fruta të ëmbla të pjekura.

Bazuar në përmbajtjen e fragmentit, rrethoni shkronjën përpara përgjigjes së saktë:

1. Kush i dha lëndët ushqyese pemës së manit?

A. Dielli

B. Uji

C. Toka

2. Çfarë bëri Dielli për të ndihmuar pemën e manit të prodhonte fruta të ëmbël?

A. Dielli thirri zonjën Erë për të ftohur pemën e manit.

B. Dielli ndriçon rrezet e tij për të ngrohur pemën e manit.

C. Dielli e bën luleshtrydhen shumë të nxehtë për të dalë.

3. Në tregim, kush e ndihmoi pemën e manit të rritë fruta të ëmbël?

A. Uji, Toka, Dielli.

B. Uji, Toka, Dielli, Era.

C. Uji, Toka, Dielli, Bleta, Flutura.

4. Çfarë ju tregon më shumë kjo histori?

5. Plotëso vendet bosh me fjalë të përshtatshme:

a. Bimët që ofrojnë lëndë të para për industrinë si pambuku, jute, çaji, kërpudha, goma, kafeja etj.

b. Bimët e përdorura për qëllime mjekësore si pelin, nenexhik, kanellë, anise, jamball etj. …………..

c. Pemët që janë të përkulura, të shkurtuara, të zbukuruara, të bëra si bimë zbukuruese si dhjetëmijë vjeçare, katër kajsi të çmuara etj., quhen pemë………….

6. Plotëso vendet bosh me fjalë të përshtatshme në kllapa:

Mësoni rreth pemëve sot

Mësimi juaj është vërtet i mirë

………………………. thith tokën plastike

Si ………………. çdo ditë…

…………………… është mushkëria

Gjithashtu thithni ……………………….

…………………… shpesh duke bërë shenjë

Si duart tona njerëzore.

(Mbledhur nga Than Thi Diep Nga)

(gjethet, rrënjët, nxjerrja e frymës, degëzat, orizi i ngrënë)

B. Shkrimi

I. Drejtshkrimi:

Unë praktikoj të shkruarit

Si dora e nënës
Me mbaje butesisht doren
Teksti i shfaqur në linjë
Goditje poshtë pastaj goditje lart

Si dora e nënës
Jepini fëmijës tuaj ngrohtësi
Mprehni secilën fjalë një nga një
Çdo ditë e më e bukur

Si harrova?
Minuta e parë për të praktikuar të shkruarit
Do t’ju ndjekë fort
Gjatë gjithë të ardhmes.

Nguyen Lam Thang

II. Shkruani për aktivitetet e mbrojtjes së shpendëve

4. Pyetjet më të fundit të provimit vietnamez të semestrit të dytë për klasën e dytë – Tema 03:

A. Lexoni

I. Lexim të kuptuarit

Pema e bananes nënë

Vetëm një ditë ishte vetëm një pemë banane e re me gjethe të vogla jeshile, të gjata si një shtizë, drejt e lart në qiell. Sot, ajo është një pemë banane e madhe, e vendosur me një trung sa një shtyllë. Gjethet u përkulën në të gjitha drejtimet si tifozë të mëdhenj, duke ndezur qoshet e kopshtit me gjelbërim të errët. Qafa e saj është e rrumbullakët dhe e rrumbullakët. Disa gjethe të shkurtra dhe të shkurtra u shfaqën për t’i bërë të ditur të gjithëve: lulet e bananes janë ngritur në majë.

Lulja e kryqit, e kuqe si një filiz zjarri i ri. Lulet po bëhen më të mëdha dhe më të rënda, duke bërë që pema e bananes të anohet në njërën anë. Kur bima mëmë është e zënë duke dhënë fryte, bimët e reja vazhdojnë të rriten më shpejt.

Për të krijuar një dhomë, bima mëmë duhet të zbresë lulet në njërën anë. A mund të ndodhë që lulja e madhe dhe dhoma e madhe e frutave e shtypën fëmijën që qëndronte pranë tij? Jo, pema e bananes mëmë u përkul në hapësirën e zbrazët pa fëmijë.

(Sipas Pham Dinh An)

Rretho shkronjën përpara përgjigjes së saktë

1. Cilat detaje tregojnë se lulja e bananes është ngritur lart? (Paragrafi 1)

a- Anija ka gjethe të gjata si një shtizë që shpon qiellin

b- U shfaqën disa gjethe të shkurtra, me gërvishtje

c- Gjethet anojnë në të gjitha drejtimet si tifozë të mëdhenj

2. Pse pema e bananes anon nga njëra anë?

a- Sepse pema mëmë po dobësohet gjithnjë e më shumë

b- Sepse fidanët rriten shpejt nën rrënjë

c- Sepse lulja e bananes po bëhet më e madhe dhe më e rëndë

3. Për çfarë lulëzon në hapësirën e hapur pema e bananes?

a- Në mënyrë që lulet e mëdha dhe dhomat e mëdha të frutave të zhvillohen lehtësisht

b- Që dhoma e frutave të mos e shtypë fëmijën që qëndron pranë tij

c- Që dhoma e frutave të mos shtypë gjethet jeshile

4. Përmes imazhit të pemës së bananes mëmë, çfarë dëshiron të lavdërojë autori?

a- Dashuria e thellë amtare

b- Dashuria e thellë familjare

c- Dashuria për njerëzit e tjerë

II. vietnameze

1. Rishkruani fjalët pasi i keni plotësuar saktë

a) l ose n

– lule ….në/………….

– patate ….ang/……..

– mal…..në/……

– lulëzim……ang/…………

b) mirë apo keq

– b…..zona/…………..

– hunda t…../……………

– b….. buzë/……..

– drita t……./…….

c) ow ose ua

– mbledh……telefononi/…….

– H……. rubineti/……………

– e…….e vogël/………….

– l…….ar/………….

2. a) Nënvizoni fjalët që i përgjigjen pyetjes për çfarë? në secilën nga fjalitë e mëposhtme:

(1) Gjyshi im mbolli një pemë molle krem ​​në mënyrë që fëmijët dhe nipërit e tij të kishin fruta për të ngrënë

(2) Unë rrit marigoldë për t’i bërë lulet të marinohen në çaj

(b) Plotësoni vendet bosh me fjalë të përshtatshme për t’iu përgjigjur pyetjes për çfarë?

(1) Ne mbjellim shumë pemë……………………….

………………………………………………………

(2) Gjatë gjithë shkollës kam mbjellë shumë lule……………………….

………………………..

B. Shkruani:

I. Drejtshkrimi

Durian

Durian është një i afërm i largët i jackfruit, por fruti është më i vogël. Gjembat e durianit janë të mëdha dhe të gjata, të forta dhe të mprehta. Lëkura është po aq e trashë sa lëkura e një fruti, e cila është e fortë dhe shumë e fortë.

Ndërsa fryti piqet, lëvorja e durianit ndahet në katër ose pesë pjesë gjatësore, duke zbuluar segmentet e yndyrshme dhe të mbivendosura të durianit në të çarat. Oriz (i njohur edhe si tul) prej fildishi ose durian pule pjellore të mbështjellë rreth farave. Sa më i trashë të jetë orizi, aq më i ëmbël, i yndyrshëm dhe aromatik.

(Sipas Pham Huu Tung)

II. Për mësuesin që më mësoi në klasën e parë

5. Disa shënime për të marrë një rezultat të mirë në Vietnamisht:

Për të marrë një rezultat të mirë në vietnamezishten e klasës 2, ka disa mënyra që mund ta bëni si më poshtë:

– Gjeni mësuesin e duhur dhe studioni fort: Studimi me një mësues të kualifikuar dhe me përvojë do t’ju ndihmojë të kuptoni më lehtë mësimin. Përveç kësaj, studimi i fortë do t’ju ndihmojë gjithashtu të ndiheni më të motivuar dhe më të fokusuar në procesin e të mësuarit.

– Lexoni shumë libra vietnameze, komike, revista: Leximi shumë do t’ju ndihmojë të përmirësoni të kuptuarit e leximit, fjalorin dhe përdorimin e gjuhës. Ju mund të lexoni libra për fëmijë dhe komike ose revista familjare.

– Shkruani shpesh: Të shkruarit do t’ju ndihmojë të përmirësoni aftësitë tuaja të të shkruarit dhe të rrisni fjalorin tuaj. Mund të filloni një ditar, të shkurtoni esenë tuaj ose të dërgoni një letër të shkruar me dorë.

– Praktikoni leximin dhe shkrimin e shkronjave, fjalëve dhe fjalive të thjeshta: Ky është hapi bazë që ju të jeni në gjendje të lexoni dhe shkruani vietnameze më lehtë. Ju duhet të praktikoni leximin dhe shkrimin e shkronjave, fjalëve dhe fjalive të thjeshta çdo ditë për të përmirësuar aftësitë tuaja.

– Mësoni gramatikën dhe përdorimin e fjalëve: Njohja e gramatikës dhe përdorimit të fjalëve do t’ju ndihmojë të përdorni gjuhën në mënyrë më të saktë dhe më efektive.

– Rishikoni dhe bëni ushtrime rregullisht: Për të konsoliduar njohuritë tuaja dhe për të përmirësuar aftësitë tuaja, duhet të rishikoni dhe bëni ushtrime rregullisht. Ju mund të përdorni tekste shkollore ose të kërkoni ushtrime në internet.

– Pyetni një mësues ose mik kur keni vështirësi: Nëse keni vështirësi në studimin, pyesni mësuesin ose miqtë tuaj për përgjigje dhe mbështetje.Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Đề thi học kì 2 môn Tiếng Việt lớp 2 có đáp án mới nhất 2023 . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Tham Khảo Thêm:  Mẫu báo cáo về việc tình hình và kết quả học tập mới nhất

Related Posts

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng công ty, doanh nghiệp

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng là mẫu quyết định do ban lãnh đạo công ty đưa ra để quyết định bổ nhiệm trưởng phòng chuyên…

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng nhà đất

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng đất đai là văn bản pháp lý trong trường hợp các bên muốn giải thể hợp đồng chuyển…

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không?

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không? Đây là câu hỏi được rất nhiều nam thanh niên trong độ tuổi…

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dục miễn phí có đáp án

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dụ bao gồm phần nội dung xoay quang kiến thức về Luật giáo dục hiện hành và các văn…

Kết bài Làng của Kim Lân (cơ bản, nâng cao, học sinh giỏi)

Để có những kết luận thực sự hay và chu đáo, tại sao không thử tham khảo tài liệu tham khảo của chúng tôi và viết một…

Phân tích tác phẩm Bàn luận về phép học chọn lọc siêu hay

“Diskutimi rreth të mësuarit” nga Nguyen Thiep i ofruar mbretit Quang Trung tregon zemrën e Nguyen Thiep me ringjalljen e arsimit kombëtar të kombit. Këtu është një…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *