Giới thiệu, miêu tả về bạn thân bằng tiếng Anh hay chọn lọc

Udhëzimet për të shkruar një paragraf në anglisht për një mik të ngushtë në anglisht është një temë me interes për studentët dhe mësuesit. Artikulli vijues do të na ndihmojë të dimë se si të shkruajmë një paragraf në anglisht për mikun tonë më të mirë. Le ta zbulojmë së bashku.

1. Struktura e pyetjeve të bëra shpesh kur përshkruhen miqtë e ngushtë:

– Fjali se si dhe kur janë takuar me njëri-tjetrin

E takova atë në shkollë / kolegj / universitet.)

Ai/ajo është fqinji im dhe jemi takuar në një rast familjar.

E takova në shesh lojërash/stadium ndërsa isha duke luajtur/shijuar një garë sportive.

E takova në shtëpinë e një të afërmi.

E takova në një situatë kur ajo/ai kishte nevojë për ndihmë dhe unë isha aty për ta ndihmuar.

E takoj në qendër tregtare / auditor / park ose në tren / aeroplan.

Miqësia jonë filloi nga një dhomë bisede në internet ose nga një platformë e rrjeteve sociale.

– Një histori se sa shpesh takoheni:

Shoku im jeton në të njëjtën … ku jetoj unë ose Ai/ajo studion/punon me mua, kështu që unë e shoh atë/ajo çdo ditë.

Shoku im në vendlindjen time nuk është më atje. Kështu që e shoh vetëm 2-5 herë në vit ose më shumë.

Ai/ajo është një mik në internet që nuk e kam takuar kurrë personalisht, por ne bisedojmë/bisedojmë pothuajse çdo javë.

Fjali që përshkruajnë karakterin e një shoku të ngushtë:

Ai/ajo është shumë miqësor, i dobishëm, i kujdesshëm dhe e vlerëson miqësinë tonë.

Ajo/ai është e talentuar, krijuese dhe ka një personalitet tërheqës.

Ai/ai është i ditur dhe i sjellshëm.

Për një mik në internet, nuk është e lehtë të përmendësh personalitetin pasi mund ta kesh takuar kurrë. Në këtë rast, thoni se ai/ajo kujdeset dhe ka qëndrim pozitiv dhe se mendimi i tij/saj për çështje të ndryshme duket shumë pozitiv dhe konstruktiv. Përmend diçka që ajo/ai bën për të mirën e të tjerëve dhe ju jeni të apasionuar pas disa prej aktiviteteve dhe hobi të tij.

p.sh.

Ajo/ajo kujdeset dhe ka një qëndrim pozitiv dhe mendimi i tij/saj për mbrojtjen e mjedisit duket shumë pozitiv dhe konstruktiv.

Ai është anëtar i klubit të kajakëve dhe përpiqet të shpëtojë mjedisin duke gërmuar në det, gjë që e kam shumë pasion.

Pse ju pëlqen të kaloni kohë me këtë person të veçantë? (Pse ju pëlqen të kaloni kohë me këtë person të veçantë?)

Natyrisht, njerëzve u pëlqen të kalojnë kohë me njerëz që ndajnë interesa të ngjashme dhe kanë një qëndrim pozitiv. Pra, duhet të përmendni interesat e përbashkëta që keni të dy dhe atë që bëni së bashku (për miqtë në internet, thoni temat që diskutoni dhe ndani). Përndryshe, mund të thoni se keni mësuar shumë gjëra pozitive nga ai/ajo dhe se të dy e kuptoni shumë mirë njëri-tjetrin. Së fundi, thuaj se ai/ajo është një mik i mirë, i gatshëm t’ju mbështesë pa marrë parasysh çfarë dhe ju ka këshilluar ose ndihmuar për shumë çështje.

p.sh.

Ne kemi shumë interesa të përbashkëta, duke përfshirë mësimin e spanjishtes, ndjekjen e një kursi të dizajnit grafik dhe mbajtjen e një blogu, dhe shpesh marrim me qira ose shkarkojmë një film dhe e shikojmë së bashku.

Shpesh luajmë shah, shikojmë filma, vizitojmë vende të ndryshme, debatojmë për dallimet tona politike dhe ndajmë mendime për planet tona të karrierës.

Duke qenë se jemi miq në internet, shpesh diskutojmë për librat që kemi lexuar, kritikojmë vepra ose filma që kemi parë dhe komplimentojmë një vepër të bukur arti. Të dyve na pëlqejnë lojërat kompjuterike dhe shpesh luajmë lojëra kompjuterike së bashku.

Kam mësuar shumë gjëra pozitive prej tij/saj dhe kuptohemi shumë mirë.

Ajo/ai është një mik i mirë i gatshëm të më mbështesë pa marrë parasysh çfarë dhe më ka këshilluar ose ndihmuar për çështje të ndryshme.

Tham Khảo Thêm:  Đề thi học kì 1 Lịch sử 11 năm học 2023

2. Bëni një përshkrim të shkurtër të mikut tuaj më të mirë në anglisht:

Në esenë tuaj që përshkruan mikun tuaj në anglisht, duhet të keni idetë kryesore të mëposhtme:

– Prezantoni për shokun tuaj më të mirë.- Prezantoni për shokun tim më të mirë.

– Si duket shoku juaj? Përshkruani historinë e dashurisë së shoqes tuaj më të mirë.

– Cili është karakteri i saj/tij? Përshkruani personalitetin e mikut tuaj më të mirë.

– Cilat janë gjërat e saj të preferuara? Cilat janë pikat e forta/të tij të dobëta? Flisni për hobi, interesat dhe hobi të mikut tuaj më të mirë.

– Jep ndonjë këshillë për miqtë? Gjëja juaj e preferuar për mikun tuaj më të mirë.

– Sa ju pëlqen shoku juaj Sugjerime për miqtë më të mirë (nëse ka).

– Sa të pëlqen shoqja jote?

3. Prezantoni dhe përshkruani mikun tuaj më të mirë në anglisht me kuptimin më kuptimplotë:

Anglisht:

Unë kam shumë miq; Megjithatë, unë do ta konsideroj Ketin shoqen time më të mirë. Ne njihemi prej 5 vitesh. Keti është një vajzë e shkurtër me flokë të gjata të zeza dhe lëkurë të hapur. Ajo që më pëlqen më shumë në personalitetin e Ketit është se ajo është shumë e ngrohtë dhe e dobishme për të gjithë rreth saj. Ajo është gjithmonë vullnetare për të ndihmuar studentët e tjerë në klasë. Unë nuk jam i mirë në kimi, kështu që ajo shpesh më jep mësues pas shkollës. Sa herë që kemi kohë të lirë, do të shkoj në shtëpinë e saj për ushqime dhe filma. Në përgjithësi, Keti është një shoqe e përsosur që do ta vlerësoj gjithmonë. Shpresoj që të jemi miq për një kohë të gjatë.

Vietnamisht:

Unë kam shumë miq; Megjithatë, unë do ta konsideroj Ketin shoqen time më të mirë. Ne njihemi prej 5 vitesh. Keti është një vajzë e shkurtër me flokë të gjata të zeza dhe lëkurë të hapur. Ajo që më pëlqen më shumë në personalitetin e Ketit është se ajo është shumë e ngrohtë dhe e dobishme për të gjithë rreth saj. Ajo ishte gjithmonë vullnetare për të ndihmuar studentët e tjerë në klasë. Unë nuk jam i mirë në kimi, kështu që ajo shpesh më jep mësues pas shkollës. Sa herë që kemi kohë të lirë, do të shkoj në shtëpinë e saj për ushqime dhe filma. Në përgjithësi, Keti është një shoqe e përsosur që do ta vlerësoj gjithmonë. Shpresoj që të jemi miq për një kohë të gjatë.

4. Prezantoni, përshkruani mikun tuaj më të mirë në anglisht ose zgjidhni:

Anglisht:

Emri im është trang. Unë kam një mik të ngushtë me emrin Mai. Ajo është shoqja ime e klasës. Çdo ditë ne të gjithë studiojmë dhe luajmë lojëra së bashku. Ajo ka flokë të shkurtër të zinj. Ajo ka një fytyrë të shëndoshë shumë të lezetshme. Ajo është shumë sociale. Të gjithë e duan atë. Sa herë që sëmurem, ajo do të mbajë shënime për mua. Ajo është një vajzë që i pëlqen romanca. I pëlqen të shikojë filma në gjuhë, i pëlqen të lexojë tregime dhe pëlqen të hajë ëmbëlsira. Ajo është shumë e aftë me duart e saj. Në kohën time të lirë, unë dhe ajo do të bëjmë së bashku vepra artizanale të bukura. Ajo qan lehtësisht. Vetëm duke parë një film ose duke parë dikë të trishtuar, ajo gjithashtu mund të qajë. Ajo është një vajzë qesharake. Ajo shpesh sjell të qeshura tek njerëzit. Jam shumë e lumtur që jam mik me të. Duke qenë me të ndihem shumë rehat. Unë mund t’i tregoj asaj histori të trishtueshme, por edhe të lumtura. Ne i besojmë gjithçka së bashku. Unë me të vërtetë e dua shokun tim më të mirë.

Tham Khảo Thêm:  Đề thi học kì 1 Tin học 11 năm học 2023

Vietnamisht:

Emri im është Trang. Unë kam një mik të ngushtë me emrin Mai. Ajo është shoqja ime e klasës. Çdo ditë studiojmë dhe luajmë lojëra së bashku. Ajo ka flokë të shkurtër të zinj. Vajza e vogël ka një fytyrë topolake shumë të lezetshme. Ajo është shumë sociale. Të gjithë e duan atë. Sa herë që isha i sëmurë, ajo mbante shënime për mua. Ajo është një vajzë që i pëlqen romanca. I pëlqen të shikojë filma romantikë, të lexojë histori dhe të hajë ëmbëlsira. Ajo është shumë e aftë me duart e saj. Në kohën tonë të lirë, ajo dhe unë do të bëjmë vepra artizanale të bukura së bashku. Ajo qan lehtësisht. Vetëm duke parë një film ose duke parë dikë të trishtuar, ajo gjithashtu mund të qajë. Ajo është një vajzë qesharake. Ajo shpesh sjell të qeshura tek njerëzit. Jam shumë e lumtur që jam mik me të. Me të ndihem shumë rehat. Unë mund t’i tregoj asaj histori të trishtueshme, por edhe të lumtura. Ne flasim me njëri-tjetrin për gjithçka. Unë me të vërtetë e dua shokun tim më të mirë.

5. Prezantoni, përshkruani mikun tuaj më të mirë në anglisht:

Anglisht:

Ndër miqtë e mi, i preferuari im është Hong. Ajo është një nxënëse e mirë në klasën time, jeton me nënën e saj në një shtëpi të vogël afër shtëpisë sime. Ajo ka flokë të shkurtër të zinj, një fytyrë ovale dhe sy kafe. Ajo që më bëri veçanërisht përshtypje tek ajo ishte buzëqeshja e saj. Ajo duket kaq e adhurueshme kur ai buzëqesh. Ajo është një mike me të cilën mund të ndaj gjithçka. Ajo gjithmonë më beson dhe më ndihmon në çdo situatë. Ajo është e butë dhe e dashur nga të gjithë miqtë e saj. Asaj i pëlqen shkrim-leximi, leximi i librave, dëgjimi i muzikës. Unë dhe Hong kemi shumë të përbashkëta dhe jemi bërë miq të mirë gjatë 5 viteve të fundit. Pavarësisht se sa kohë ka kaluar, unë dhe Hong gjithashtu përpiqemi ta ruajmë këtë miqësi.

Vietnamisht:

Ndër miqtë e mi, i preferuari im është Hong. Ajo është një nxënëse e mirë në klasën time, jeton me nënën e saj në një shtëpi të vogël afër shtëpisë sime. Ajo ka flokë të shkurtër të zinj, një fytyrë ovale dhe sy kafe. Ajo që më bëri veçanërisht përshtypje tek ajo ishte buzëqeshja e saj. Ajo duket kaq e adhurueshme kur ai buzëqesh. Ajo është një mike me të cilën mund të ndaj gjithçka. Ajo gjithmonë më beson dhe më ndihmon në çdo situatë. Ajo është e butë dhe e dashur nga të gjithë miqtë e saj. Ajo i pëlqen shkrim-leximi, leximi i librave, dëgjimi i muzikës. Unë dhe Hong kemi shumë të përbashkëta dhe jemi bërë miq të mirë gjatë 5 viteve të fundit. Pavarësisht se sa kohë ka kaluar, unë dhe Hong gjithashtu përpiqemi ta ruajmë këtë miqësi.

6. Prezantoni, përshkruani shkurtimisht mikun tuaj më të mirë në anglisht:

Anglisht:

Unë kam një shok më të mirë, dhe ai quhet Nam. Nam ka qenë shoku im i klasës që kur ishim në shkollën fillore, dhe kjo do të thotë se ne kemi qenë miq për më shumë se dhjetë vjet. Nam jeton afër shtëpisë sime kështu që mund të thuhet se është edhe fqinji im. Ai është një djalë topolak me flokë të zinj kaçurrelë. Ai mban një çantë shumë të trashë, sepse është miop. Ai i ka veshur ato që kur ishte i vogël dhe është e vështirë ta njoh pa klasën e tij edhe për mua. Nam është një nxënës i mirë në shkollën tonë, por në këmbim ai është mjaft i keq në aktivitete në natyrë dhe sporte. Ai e kalon pjesën më të madhe të kohës duke studiuar dhe kohën e lirë e kalon duke luajtur videolojëra ose duke ngrënë. Unë jam shoku i tij më i mirë, por pamja ime është krejtësisht e kundërta e tij. Unë jam një vajzë e gjatë dhe e dobët, dhe më pëlqen të luaj sporte si basketboll dhe badminton. Unë përpiqem të bëj çmos për ta nxjerrë jashtë, por zakonisht nuk e bëj. Në vend të kësaj, unë ulesha dhe luaja lojëra me të, dhe pastaj dilnim dhe merrnim diçka për të ngrënë. Më ndihmon shumë në punët e shkollës dhe shpesh studiojmë bashkë. Ne bëjmë detyrat tona të shtëpisë, por më pas shkëmbejmë fletoret tona për të kontrolluar rezultatet e njëri-tjetrit. Çdo mëngjes ai ndalonte në shtëpinë time për të pritur që unë të shkoja në shkollë me të. Ne i ngasim biçikletat vetë, por së fundmi mamasë i lindi ideja që ai të punonte që ai të shkonte me biçikletën time në shkollë si një stërvitje në mëngjes. Edhe pse ai nuk është një djalë i shquar, shumica e shokëve të klasës e pëlqejnë atë për shkak të personalitetit të tij të sjellshëm dhe të butë. Jam krenar që kam një shok si ai dhe mendoj se jemi një ndeshje perfekte.

Tham Khảo Thêm:  093 là mạng gì? 093 có đẹp không? Có nên sử dụng đầu 093?

Vietnamisht:

Unë kam një shok më të mirë, dhe ai quhet Nam. Nam ka qenë shoku im i klasës që kur ishim në shkollën fillore, dhe kjo do të thotë se ne kemi qenë miq për më shumë se dhjetë vjet. Nam jeton afër shtëpisë sime kështu që mund të thuhet se është edhe fqinji im. Ai është një djalë topolak me flokë të zinj kaçurrelë. Ai mban një çantë shumë të trashë, sepse është miop. Ai i ka veshur që kur ishte djalë dhe është e vështirë ta njoh pa klasën e tij edhe për mua. Nam është një nxënës i mirë në shkollën tonë, por në këmbim, ai është mjaft i keq në aktivitete në natyrë dhe sporte. Ai e kalon pjesën më të madhe të kohës duke studiuar dhe kohën e lirë është duke luajtur video lojëra ose duke ngrënë. Unë jam shoku i tij më i mirë, por pamja ime është krejtësisht e kundërta e tij. Unë jam një vajzë e gjatë dhe e dobët, dhe më pëlqen të luaj sporte si basketboll dhe badminton. Unë përpiqem të bëj çmos për ta nxjerrë jashtë, por zakonisht nuk e bëj. Në vend të kësaj, unë ulesha dhe luaja me të, pastaj dilnim dhe merrnim diçka për të ngrënë. Më ndihmon shumë në punët e shkollës dhe shpesh studiojmë bashkë. Ne bëjmë detyrat tona, por më pas ndryshojmë fletoret për të kontrolluar rezultatet e njëri-tjetrit. Çdo mëngjes ai ndalonte në shtëpinë time për të pritur që unë të shkoja në shkollë me të. Ne ecim vetë me biçikletë, por së fundmi mamasë i lindi ideja që ai të shkonte në punë që të shkonte me biçikletën time në shkollë si stërvitje në mëngjes. Edhe pse ai nuk është një djalë i shquar, shumica e shokëve të klasës e pëlqejnë atë për shkak të personalitetit të tij të sjellshëm dhe të butë. Jam krenar që kam një mik si ai dhe mendoj se jemi një çift perfekt.Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Giới thiệu, miêu tả về bạn thân bằng tiếng Anh hay chọn lọc . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng công ty, doanh nghiệp

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng là mẫu quyết định do ban lãnh đạo công ty đưa ra để quyết định bổ nhiệm trưởng phòng chuyên…

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng nhà đất

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng đất đai là văn bản pháp lý trong trường hợp các bên muốn giải thể hợp đồng chuyển…

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không?

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không? Đây là câu hỏi được rất nhiều nam thanh niên trong độ tuổi…

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dục miễn phí có đáp án

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dụ bao gồm phần nội dung xoay quang kiến thức về Luật giáo dục hiện hành và các văn…

Kết bài Làng của Kim Lân (cơ bản, nâng cao, học sinh giỏi)

Để có những kết luận thực sự hay và chu đáo, tại sao không thử tham khảo tài liệu tham khảo của chúng tôi và viết một…

Phân tích tác phẩm Bàn luận về phép học chọn lọc siêu hay

“Diskutimi rreth të mësuarit” nga Nguyen Thiep i ofruar mbretit Quang Trung tregon zemrën e Nguyen Thiep me ringjalljen e arsimit kombëtar të kombit. Këtu është një…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *