Mẫu bài văn tự sự “Người ấy sống mãi trong lòng tôi” hay nhất

Secili prej nesh ka një dashuri të veçantë për dikë, ai person “rron përgjithmonë në zemrat tona”, është diçka për të cilën duhet të përpiqemi, le të zbulojmë disa artikuj të shkruar për këtë çështje.

1. Skicë e esesë narrative “Ai jeton përgjithmonë në zemrën time”:

Hapja: Prezantimi i autorit dhe veprës së tij

Trupi i postës: Shembulli i nënës:

Forma, pamja:

– Mosha e madhe: me kalimin e kohës, mosha e nënës rritet.

– Flokët e mia kanë disa qime të thinjura: Flokët e mia kanë disa qime të thinjura sepse duhet të kujdesem për familjen.

Sytë: ende të mprehtë, shikoni qartë.

Buzëqeshje: e ngrohtë, e sjellshme

– Duart: të holla, kockore për shkak se duhet të mbash barrën e shitjes dhe të mbartjes jashtë në shi dhe erë me kaq shumë vuajtje.

– Trup në formë.

– Veshja: zakonisht vishni rroba të thjeshta, të përshtatshme për situatën.

Personalitet:

– Për të gjithë përreth: gjithmonë të kujdesshëm, duke ndihmuar.

– Për familjen: gjithmonë dashuri, kujdes, kujdes.

– Për veten time: i rreptë dhe i përgjegjshëm në gjithçka.

Binte shi i madh, era ishte e fortë; Mami më kujtoi të mos dilja.

Unë nuk e dëgjova nënën time, duke dëgjuar miqtë e mi që më ftuan të luaja futboll me ta në shiun e madh.

Megjithatë, pas asaj ndeshjeje pata temperaturë të lartë.

Nëna ime më shikoi me dashuri të shtrirë në shtratin e spitalit.

Nëna jo vetëm që nuk më qortoi, por vrapoi të më blinte ilaçe në natën me shi e erë me aq halle për mua.

Ndihem shumë fajtor dhe fajësoj veten.

U betova në zemër se nuk do të debatoja më kurrë me nënën time ashtu.

Ai kujtim më ka ndjekur gjithmonë deri më sot dhe më ka shkaktuar një ndjenjë të thellë për nënën time.

Fundi: rivlerësoni vlerën e përmbajtjes dhe vlerën artistike.

2. Esetë më të mira autobiografike “Ai jeton përgjithmonë në zemrën time”:

2.1. Shembull mësimi 1 – Eseja më e mirë narrative “Ai jeton përgjithmonë në zemrën time”:

Në shtëpinë time të bukur të familjes. I dua dhe i vlerësoj të gjithë anëtarët. Por ndoshta personi që dua më shumë është nëna ime, ajo është personi që kujdeset më shumë për mua, më do më shumë dhe është personi që jeton përgjithmonë në zemrën time.

Që nga koha kur kam lindur e deri më tani, nëna ime është kujdesur si një thesar. Sa herë që merrja një notë të keqe, ajo nuk më qortonte, por me butësi më thoshte ta korrigjoja. Kur mora nota të mira, nëna ime më përkëdheli butësisht flokët dhe më komplimentoi: “Vajza ime është shumë e mirë, jam shumë krenare për ty”. Sytë e nënës shkëlqenin nga gëzimi dhe lumturia.

Nëna është një grua e butë dhe e përkushtuar për vajzën e saj, ajo nuk punon shumë për t’u kujdesur për fëmijën e saj. Si një zog që mëson të fluturojë, nëna ime më inkurajoi: “Ti je shumë i mirë”. Më pas, pasditeve me diell të verës pranë shtratit të varur që lëkundet, nëna ime më përgjumi me një këngë të butë. Për të kujtuar lehtësisht poezinë që lexoi nëna ime: “O është e rrumbullakët si vezë, O mban kapele, o ka mjekër” mënyra e të mësuarit të nënës më ndihmoi të mësoja me lehtësi mësimin.

Nëna kujdesej për mua por nuk më përkëdhelte, më mësoi çdo stil jete, çdo fjalë. Nëna ime më mësoi si t’i dua të tjerët, udhëzime që nuk mund t’i harroj kurrë.

Pastaj një natë, pata temperaturë të lartë, mamaja ishte aq e shqetësuar për mua, sa qëndroi gjithë natën zgjuar për të më parë, për të më dhënë ilaçe, për të gatuar qull që të haja. Nëna ime u ul dhe fliste me mua për të më ndihmuar të largoja lodhjen. Falë kujdesit të nënës sime, u shërova shpejt nga sëmundja dhe arrita të shkoja përsëri në shkollë normalisht.

Tham Khảo Thêm:  Bài thu hoạch bồi dưỡng thường xuyên GV THPT Module 31

Unë e dua shumë mamanë time, premtoj të studioj fort për ta bërë të lumtur dhe për të mos e zhgënjyer. E dashur mama! Ju falënderoj shumë që më keni lindur dhe më keni rritur të jem një person i mirë. Do ta kujtoj përgjithmonë imazhin dhe buzëqeshjen e butë të nënës sime. Ti je ai që do të jetosh përgjithmonë në zemrën time.

2.2. Shembull mësimi 2 – Eseja më e mirë narrative “Ai jeton përgjithmonë në zemrën time”:

Me siguri në zemrën e secilit ka gjithmonë një hije të personit që e do më shumë: ai person mund të jetë gjysh, gjyshe, ai person mund të jetë baba, vëlla, motër, i afërm, por edhe i afërm i familjes. mua. Personi që dua dhe lidhem me të është nëna ime.

Që e vogël nëna ime ka qenë personi më i afërt për mua. Për shkak se babai im shpesh udhëton larg për punë, nëna ime është personi më i afërt dhe gjithashtu personi që më kupton më shumë. Ti ishe aty për mua për të kompensuar atë që babai nuk mund të më jepte. Prandaj e dua dhe e respektoj shumë nënën time. E di që nëna ime duhej të punonte shumë për të më ushqyer. Duart e nënës janë kallo nga puna e madhe nga mëngjesi në pasdite, por ato duar nuk e kanë humbur ngrohtësinë e tyre. Kur vura dorën e nënës sime në faqe, papritmas ndjeva se më dhanë më shumë forcë për të kapërcyer vështirësitë në rrugën e ardhshme. Kur vura dorën e nënës në faqe, trishtimi tek unë u zhduk papritur, në këmbim të qetësisë që gjeja vetëm te nëna ime e dashur. Duart e nënës mund të mos jenë aq të bardha dhe të lëmuara sa duart e nënave të tjera, por për mua duart e nënës janë më të bukurat dhe më të ngrohtat në këtë botë. Me siguri nuk do të mund të gjej një palë duar si ato të nënës sime – duart e fëmijërisë sime.

Gjëja e dytë që më pëlqen te mamaja ime janë flokët e saj – flokët e saj kanë një aromë të veçantë. Më pëlqen të shikoj nënën time duke larë flokët e saj. Ndjeva gëzim kur pashë kovat me ujë të derdhur mbi kokën time nga duart e nënës sime. Ndonjëherë, kur papritmas shoh flokët e bardhë të nënës sime, ndjej se zemra më fundoset dhe befas më vjen keq për të. Në kohën time të lirë, i shkul thellë flokët nënës sime. Në atë kohë mamaja më pyeti për studimet dhe miqtë. Unë ju flas për 10 pikë në matematikë ose 8 në letërsi, ose ju tregoj histori në klasë dhe në shkollë. Nëna ime nuk më lavdëroi që mora nota të mira si disa nëna të tjera, por vetëm më inkurajoi dhe më tha të përpiqesha më shumë. Janë momentet që janë kaq të qeta, kaq të lumtura, momentet që më kujtohen më shumë, nuk i harroj kurrë. E di që nuk do të gjej dot një vend të qetë, një vend që më lehtëson shpirtin kur jam me nënën time. Dhe nuk e di nëse Zoti nuk lindi një nënë, ku do të gjeja fjalë ngushëllimi kur jam i trishtuar, ku të gjeja fjalë inkurajimi dhe inkurajimi që të vazhdoj. Në heshtje falënderoj Zotin që më dha një nënë të mrekullueshme, në heshtje falënderoj Zotin që u dha fëmijëve të pafajshëm nëna – dhurata më e mrekullueshme në këtë botë.

Por nëna ime është gjithashtu një person shumë i rreptë. Kur bëra një gabim, ajo më shikoi me sy të zemëruar të përzier me pak trishtim. Në atë kohë, duke parë në sytë e nënës sime, u ndjeva në faj që e trishtova. Por, ashtu si babai im, edhe nëna ime nuk rrahte apo qortonte ashpër, por këshillonte butësisht. Por një herë, ngaqë ishte shumë e inatosur, nëna ime më rrahu disa herë. Në atë kohë u zemërova me nënën time dhe mendova se ndoshta ajo nuk më do më. Shkova në dhomën time për të qarë, por jo sepse isha inatosur me nënën time, por sepse isha e trishtuar, sepse ajo nuk ishte më e butë dhe nuk më donte më. Ky është një mendim fëminor, apo jo? Atë natë, ndërsa isha duke fjetur, papritmas ndjeva se dikush po hynte në dhomë. Hapa pak sytë, ishte nëna ime. Mami hyri butësisht dhe më mbuloi butësisht me batanijen. Papritur ndjeva një pikë uji në faqe. Doli që nëna ime po qante, ndoshta ajo nuk e dinte që isha zgjuar. Papritur kuptova se nëna ime ende më do shumë. E di që nëna ime më ka rrahur sepse më donte, vetëm sepse donte që unë të isha më mirë. Pra, pse nuk mund ta kuptoj, pse nuk mund ta ndiej dashurinë e pakufishme të nënës sime për mua. Doja shumë të ulesha dhe të përqafoja mamanë time dhe të kërkoja falje, por nuk guxova, thjesht u shtriva duke dëgjuar zërin e nënës sime që dilte nga dhoma, por papritmas ndjeva se ura e hundës më thumbonte. Dhe e di që ndoshta në këtë jetë nuk do të mund të kthej kurrë atë që ajo më dha, atë që sakrifikoi për mua. Tani mund të përpiqem vetëm të studioj mirë, të bëhem një “fëmijë i mirë, student i mirë” për të shlyer mirënjohjen e nënës sime dhe për të parë gjithmonë një buzëqeshje të ndritshme në fytyrën e saj. Do të jesh gjithmonë mbështetja më e fortë në jetën time, vendi ku gjej paqen.

Tham Khảo Thêm:  Gợi ý đáp án bài kiểm tra môn Vật lý THPT mô đun 2 đầy đủ

Për mua, nëna ime është personi më i rëndësishëm, personi që dua më shumë dhe personi më i bukur në zemrën time. Do të përpiqem të studioj mirë, të bëj shumë gjëra të mira që të mos e zhgënjejë mamanë time dhe të mos jetë kurrë e trishtuar për shkakun tim. “Mami! Të dua shumë” – kjo është ajo që me të vërtetë dua t’ju them dhe jam i sigurt se do të ketë raste kur do t’ju them nga zemra.

3. Eseja me temë “Ai që jeton përgjithmonë në zemrën time” mori pikën më të lartë:

Duke jetuar një jetë të qetë dhe të lumtur, jam krenare t’u tregoj të gjithëve një histori “Zana Bashkëkohore”. Historia flet për një grua të madhe. Ajo është si një zanë që më jep ngrohtësi, si hëna që më ndriçon rrugën, si një mësuese që më mëson dijen. A e dini kush është? Kjo është nëna ime! Mami jeton përgjithmonë në zemrën time.

Nëna ime është në të dyzetat këtë vit. Edhe flokët e nënës kthehen në dy ngjyra të bardha dhe të zeza. Mami tha: “Unë jam plak”. Por në zemrën time, nëna ime është e re, shumë e re. Me kalimin e viteve, edhe supet e nënës së saj bëhen më të holla. Të njëjtat shpatulla kanë përballuar mijëra punët e shtëpisë. Thellë në ata sy të butë ka dashuri të pakufishme për ne dhe babin. Duket se nëna ime ka gjithmonë një buzëqeshje të bukur në buzë, duke më nxitur të studioj fort. Çdo mëngjes kur shkoj në shkollë, nëna ime më jep një buzëqeshje të butë, pastaj pasdite më puth në ballë. Kaq mjafton për të më bërë të lumtur. Tani, duart e holla dhe kockore të nënës së saj janë shfaqur kallo. Kallusi fsheh dy fjalë “të dua”. Dashuria e nënës është e ngrohtë si një lumë që mbush një breg të largët, si lot që rrjedhin në burimin e tij, si një përrua i gjelbër i mbuluar me pluhur.

Tham Khảo Thêm:  Tóm tắt Chuyện người con gái Nam Xương ngắn gọn nhất

Kur linda, nëna ime më dha qumësht të ëmbël. Ajo rrymë qumështi mbetet në mua përgjithmonë, si ngjitësi që shëron marrëdhënien nënë-bijë. Pastaj një ditë, nuk do ta harroj. Ende e mbaj mend gjallërisht fëmijërinë time me nënën time. Një fëmijëri e qetë, shumë gëzime dhe kujtime, gjithashtu edhe lot. Mbaj mend ditën e parë që mësova të ecja. Sa herë që rrëzohesha, më përqafonte nëna ime. Ashtu si një zog që mëson të fluturojë, nëna inkurajon: “Ti je shumë e mirë”. Pastaj verërat me diell pranë shtratit të varur që lëkundet. Nëna më përgjan: Meloditë e vjetra janë të ngrohta dhe të ëmbla. Atdheu i dashur përmes këndimit të nënës është më i bukur. Pastaj, derisa hyra në klasën e parë, nëna ime ishte gjithmonë pranë meje. Mami më ka përgatitur shumë gjëra, më ka përgatitur edhe një rrugë të tërë në jetë. Mami donte që unë të studioja mirë dhe të merrja nota të mira. Kështu, me kalimin e viteve, kam arritur rezultate të mira në studimin e “Faleminderit mami!”. Kaq mund të them. Nëna ime më mësoi të bëja shumë punë shtëpie që të bëhesha një shtëpiake si ajo. Të dish të lash enët, të fshish shtëpinë, të dish të gatuash janë arritjet që mësova nga nëna ime.

Në familje, nëna është gjithmonë një grua e mirë, një nënë e butë dhe një “thesar i gjallë” i çmuar. Për mua, ushqimi që gatuan nëna ime është jo vetëm i shijshëm, por edhe i mbushur me dashurinë e thellë që ka për mua dhe për të dashurit e mi. Kaq, falë nënës sime lumturia e familjes sime është e dyfishuar. Babai dhe djali im nuk mund të jetojnë pa nënën pranë tyre. Një ditë larg nënës sime është si të jesh larg një bote të tërë. Kujtoni mësimin e nënës për dashurinë njerëzore “Të jetosh në jetë kërkon një zemër”. Dhe nëna gjithashtu ka një dashuri vërtet të madhe. Falë mësimeve të nënës sime, ndonjëherë munda të bëja gjëra të dobishme. Nëna ime nuk është vetëm e tillë. Nëna është mësuese kopshti. Një profesion që nëna ime e ka vazhduar për gati dy dekada. Kaq, pra nëna ime nuk është mësuese në sytë e mi por edhe në sytë e të gjithëve.

I vetëm ulur pranë dritares duke parë kaktusin e mbjellë nëna ime. Mbaj mend, kujtoj shumë fjalët e nënës sime: “Uroj të jesh gjithmonë i shëndetshëm si një kaktus që asnjë insekt nuk mund ta prekë”. Por unë e shoh atë më shumë si një kaktus. Sepse pa marrë parasysh se çfarë kaloi, ajo duroi. Nëna qëndron e patundur kundër stuhive të egra të kohës. Nëna ime është e mrekullueshme.

Përralla ime bashkëkohore ka kuptim. Nëna ime është zana, dielli, thesari i gjallë. I jam shumë mirënjohëse nënës sime. Do të përpiqem të studioj mirë, të bëj gjëra të dobishme për të mos e zhgënjyer nënën time, e cila ka malluar, ka vendosur gjithë besimin dhe shpresën tek unë. Jo vetëm tani, por edhe në të ardhmen, do të të dua gjithmonë. Gjërat që ajo ka bërë për mua janë të papërshkrueshme, por gjërat që kam bërë për të mund të numërohen vetëm në gishta. Kur do të jem në gjendje të shpërblej dashurinë e nënës sime për mua? Ndoshta një jetë.Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Mẫu bài văn tự sự “Người ấy sống mãi trong lòng tôi” hay nhất . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng công ty, doanh nghiệp

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng là mẫu quyết định do ban lãnh đạo công ty đưa ra để quyết định bổ nhiệm trưởng phòng chuyên…

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng nhà đất

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng đất đai là văn bản pháp lý trong trường hợp các bên muốn giải thể hợp đồng chuyển…

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không?

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không? Đây là câu hỏi được rất nhiều nam thanh niên trong độ tuổi…

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dục miễn phí có đáp án

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dụ bao gồm phần nội dung xoay quang kiến thức về Luật giáo dục hiện hành và các văn…

Kết bài Làng của Kim Lân (cơ bản, nâng cao, học sinh giỏi)

Để có những kết luận thực sự hay và chu đáo, tại sao không thử tham khảo tài liệu tham khảo của chúng tôi và viết một…

Phân tích tác phẩm Bàn luận về phép học chọn lọc siêu hay

“Diskutimi rreth të mësuarit” nga Nguyen Thiep i ofruar mbretit Quang Trung tregon zemrën e Nguyen Thiep me ringjalljen e arsimit kombëtar të kombit. Këtu është një…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *