Phân tích Đăm Săn đi bắt Nữ Thần Mặt Trời chọn lọc siêu hay

Fragmenti nga Dam Hunt për të kapur perëndeshën e diellit është një vepër epike interesante që rrëfen udhëtimin e kryepriftit Dam Hunt nëpër shumë vështirësi dhe rreziqe për të gjetur shtëpinë e perëndeshës së diellit dhe për të kërkuar me dëshirën për t’u martuar me të. Artikulli vijues do t’i ndihmojë studentët të kuptojnë më mirë përmbajtjen e veprës përmes analizës së Dam Hunt për të kapur perëndeshën e Diellit.

1. Skica më koncize e analizës së Dam Hunt për të kapur perëndeshën e Diellit:

Hapja:

– Një hyrje e shkurtër për fragmentinDam Hunt shkon për të kapur perëndeshën e Diellit.”

Trupi i postës:

– Përmbledhje Fragmente: Kapërceni çantën vështirë, e vështirë te vish Shtëpia e perëndeshës së diellit për të propozuar por Në fund, Dam San ende refuzuar prej saj. Ai e injoroi paralajmërimin e saj se kur dielli doli, ishte koha për të vdekur, Dam Hunt ende hipi në kalin e tij dhe u largua. Dhe më pas Dam Hunt dhe kali i tij u fundosën plotësisht në baltë kur u ngrit dielli.

– Analizoni vlerën e përmbajtjes dhe artit të fragmentit “Dam Hunt për të kapur perëndeshën e diellit”:

– Për sa i përket përmbajtjes: Personazhi Dam Hunt ka bukurinë e një heroi. Kjo u tregua përmes udhëtimit të tij për të pushtuar perëndeshën e Diellit.

+ Vështirësia dhe vështirësia në udhëtimin e Dam Hunt për të gjetur shtëpinë e perëndeshës së Diellit.

+ Kur arriti në shtëpinë e perëndeshës Dam San, i propozoi martesë dhe u refuzua nga ajo.

+ Dam Hunt u largua pavarësisht paralajmërimit të saj se kur të dilte dielli ai do të vdiste.

– Përsa i përket artit:

+ Arti i ndërtimit të një imazhi unik të personazhit, së bashku me shumë elementë magjikë dhe tërheqës, kombinuar me gjuhë të thjeshta dhe shumë imazhe të gjalla dhe të afërta, e kanë bërë veprën tërheqëse dhe të spikatur.

+ Disa komente për ndjenjat tuaja për punën.

Fundi: Gjeneral përmbajtja dhe vlera artistike e veprës.

2. Skica më e detajuar e analizës së Dam Hunt për të kapur perëndeshën e Diellit:

Hapja:

– Një përmbledhje e zhanrit epik të Dam San dhe fragmenti “Dam Hunt shkoi për të kapur perëndeshën e Diellit”.

Trupi i postës:

– Përmbledhje: Udhëtimi i shefit Dam Hunt për të kapur perëndeshën e Diellit si gruan e tij. Duke kapërcyer shumë vështirësi dhe sprova, ai arriti në shtëpinë e perëndeshës. Megjithatë, ajo refuzoi të bënte Dam Hunt të kthehej në vendlindjen e saj, duke injoruar ndërhyrjen e perëndeshës në lindjen e diellit pa pritur perëndimin e diellit. Si kali ashtu edhe i riu Dam Hunt u zhytën në moçal.

– Analizoni bukurinë e personazhit Dam San me trimërinë dhe guximin e tij të madh kur ai niset të pushtojë perëndeshën e Diellit.

– Pasqyrë e vlerës së përmbajtjes dhe e vlerës artistike të përdorur në fragment.

Fundi:

Tregoni vlerën e përmbajtjes dhe artit nga i cili mund të përgjithësohet rreth npersonazhi Dam San – është edhe një hero i betejës dhe një hero jashtëzakonisht i guximshëm që përfaqëson gjërat fisnike të një komuniteti.

3. Analiza e Dam Hunt për të kapur perëndeshën super të lezetshme të Diellit:

Epika është një zhanër me shumë elementë të fantazisë, por materiali për të krijuar një epik është një histori e vërtetë dhe personazhe reale. Në veçanti, epika Dam San është një nga epikat e famshme të popullit vietnamez në përgjithësi dhe popullit Ede në veçanti. Nëpërmjet fragmentit “Dam Hunt shkon për të kapur perëndeshën e diellit” ai përshkruan bukurinë, forcën dhe cilësitë ideale të atij heroi, së bashku me mallin për një jetë të bukur dhe të lumtur të të parëve.

Tham Khảo Thêm:  Đề thi giữa học kì 2 Tiếng Anh 6 năm 2023

Pasi fitoi betejën, i riu Dam San jetoi një jetë më të begatë. Megjithatë, Dam Hunt aspiron të pushtojë perëndeshën e Diellit si gruan e tij. Me vendosmërinë e tij, ai u largua me kalin e tij. Ai erdhi dhe ftoi mikun e tij Dam Par Kvay që të shkonte me të, por shoku i tij më i mirë refuzoi dhe paralajmëroi për vështirësitë dhe rreziqet përpara. Vështirë t’i mendosh ato fjalë, ai ishte ende i palëkundur dhe i fortë duke ecur përpara për të kapërcyer shumë pengesa dhe më në fund arriti në shtëpinë e perëndeshës. Por kur ai u refuzua nga perëndeshë, ai vendosi të kthehej në vendlindjen e tij pavarësisht mosmiratimit të perëndeshës. Nëpërmjet udhëtimit të mundimshëm, ajo ka kontribuar në nxjerrjen në pah të cilësive heroike të të riut Dam Hunt. Nëpërmjet fragmentit, autorët folklorikë shprehën admirimin dhe dashurinë e tyre për heroin epik që u shfaq me dritën e jetës. Në të njëjtën kohë, duke shprehur dëshirën për dashuri, duke pushtuar natyrën dhe duke zgjeruar sferën.

Në personazhin e Dam Sanit, ai shkëlqen gjithmonë me guxim të jashtëzakonshëm dhe aspirata fisnike e fisnike. Edhe pse kishte një jetë të pasur dhe të pasur, ai gjithmonë shpresonte që jeta do të bëhej më e shkëlqyer dhe më e bukur për shkak të fuqisë së perëndeshës, ndaj ishte i vendosur të gjente perëndeshën e Diellit. Nëpërmjet personazhit Dam Hunt, autorët folklorikë vlerësojnë edhe guximin, gjithmonë të gatshëm për të përballuar vështirësitë dhe sfidat përpara. Edhe pse miku i tij Dam Par Kvai u përpoq të bënte më të mirën për ta ndaluar, “Është vërtet i vdekur, Dian!” Por ai ishte ende i vendosur të largohej, “Mo, Dian vetëm më lër të bëj punën, unë do të nivelizoj rrugën”. Udhëtimi ishte plot aventura, por ai ende nuk tregoi frikë dhe lëkundje, por me guxim i kapërceu dhe shkatërroi pengesat e natyrës. Pasi gjeti rrugën e saj për në shtëpinë e perëndeshës dhe u refuzua prej saj, ai ende dëshironte me vendosmëri që ajo të ishte gruaja e tij, vetëm kur pa qëndrimin e vendosur të perëndeshës, ai pranoi të hiqte dorë nga qëllimi i tij dhe me vendosmëri hipi në kalë. u kthye tek ajo vendlindja për parashikimet e Hyjneshës se ajo do të ishte në rrezik kur Dielli të ishte lart.“Jeto ose vdis! Unë po largohem.”

Autorët folklorikë kanë shprehur ndjenjat e tyre të respektit dhe lavdërimit për heroin epik Dam San, dhe në të njëjtën kohë kanë ngjallur dëshirën për të pushtuar botën natyrore, për të eksploruar dhe zgjeruar territorin. Gjithmonë shpresojmë që jeta e komunitetit të bëhet gjithnjë e më e begatë dhe e lumtur. Nëpërmjet përdorimit të metodave artistike si krahasimi, ekzagjerimi “i mirëpritur si gjarpër, horizontal si tigër në lagunë, si rinoceront në luginë” autorët folklorikë kanë skicuar realisht heroin trim dhe të talentuar. Krahas kësaj, gjuha është e pasur me imazhe, duke ndërthurur në mënyrë harmonike gjuhën e rrëfimtarit dhe gjuhën e personazhit, duke kontribuar në nxjerrjen në pah të temës së fragmentit dhe duke lënë përshtypje te lexuesit.

Nëpërmjet fragmentit “Dam Hunt për të kapur perëndeshën e diellit”, autorët folklorikë kanë përcjellë dëshirat e tyre për një hero epik plot guxim, të jashtëzakonshëm dhe aspiratë për një jetë më të mirë dhe më të ngrohtë.

Tham Khảo Thêm:  Nghị luận giữ gìn sự trong sáng của tiếng Việt chọn lọc siêu hay

4. Analiza më e detajuar e Dam Hunt për të kapur perëndeshën e Diellit:

Në sistemin letrar vietnamez, zhanri epik është zhanri letrar më i vjetër i mbijetuar. Eposi Dam San është eposi më i vjetër i popullit Ede, duke shprehur kështu dëshirat dhe aspiratat e njerëzve për të pasur një jetë të lumtur dhe të begatë. Nëpërmjet fragmentit “Dam Hunt shkon për të kapur perëndeshën e diellit” tregon aspiratën e heroit Dam San, dëshirën për të pushtuar natyrën dhe për të eksploruar dhe zgjeruar mbretërinë.

Pasi fitoi kundër Mtao Mxay për të shpëtuar Ho Nhi. Në këtë kohë, i riu Dam San u bë një prijës i pasur, duke jetuar një jetë të pasur, i famshëm për perënditë, i famshëm në të gjithë malet dhe pyjet. Megjithëse ka marrë para dhe fuqi, ai ende dëshiron të martohet me perëndeshën e diellit që të ketë fuqinë e perëndeshës askush nuk guxon t’i bindet. Ai ishte i vendosur të dilte jashtë për të gjetur shtëpinë e perëndeshës së diellit, për ta bërë atë konkubinën e tij, pavarësisht mosmiratimit të gruas së tij, në mënyrë që “nga populli Ede në breg të lumit te njerëzit M’nong. Nuk ka njeri poshtë që guxon të mosbinde.” Dam Hunt hipi në një kalë për të kaluar i vetëm nëpër një proces të gjatë të mundimshëm, në mënyrën se si arriti në shtëpinë e perëndeshës së diellit. Megjithatë, pasi ai e pyeti, perëndeshë nuk pranoi sepse ajo ishte një “fëmijë i Zotit”. Pas atij refuzimi, ai nuk shfaqi asnjë pikëllim apo depresion, por ai ishte akoma krenar, i qetë dhe u nis për t’u kthyer në atdheun e tij, pavarësisht paralajmërimit të saj se do të vdiste në lindjen e diellit, ja ku është konsideruar si dënim i Zotit të Lartë. për njerëzit. Pastaj, duke iu përgjigjur paralajmërimit të perëndeshës së diellit në lindjen e diellit, si njeriu ashtu edhe kali i Dam Hunt u tërhoqën zvarrë nga balta dhe u zhdukën. Nëpërmjet fragmentit vihet në pah bukuria e prijësit të madh dhe të talentuar Dam San. Procesi i tejkalimit të një udhëtimi të gjatë, të mundimshëm dhe të rrezikshëm është imazhi i njeriut që pushton natyrën. Me forcën e tij të jashtëzakonshme dhe një kalë, ai pushtoi të gjitha vështirësitë dhe sfidat e natyrës me shpresën për të arritur në shtëpinë e perëndeshës. Edhe pse përfundimi i personazhit Dam San nuk është i mirë, ai është një thirrje zgjimi për njerëzit. Mirëpo, forca e pamohueshme në paralajmërimin e vdekjes, përballë frikës më të madhe të njeriut, ai ishte akoma arrogant dhe nuk u dorëzua, por ecte me guxim. Kjo është krenaria dhe ëndrra për të pushtuar perënditë e popullit të lashtë Ede.

Pavarësisht dëshirës për të pushtuar natyrën, banorët e Edes e duan natyrën, e cila pasqyrohet në detajet që përshkruajnë perëndeshën e Diellit “Flokët e saj janë të tërhequr bukur pas veshëve. Ajo doli nga dhoma, drita e derës ndezur. Ajo ecën si një qift, jo si uji lundrues. Nëse i mungon një hap, ajo ndalon.” Veç kësaj, imazhi i heroit Dam San përshkruhet gjithashtu nga autorët popullorë si një zot i vërtetë me një figurë të gjatë dhe të fortë që detajohet në çdo hap që ai hedh. Edhe pse Dam San nuk mundi ta merrte perëndeshën e Diellit si gruan e tij dhe përfundoi duke u fundosur në një moçal, ai nuk mund të nënshtronte aspiratat e popullit të lashtë Ede. Ata kanë dëshirën për të pushtuar natyrën, dëshirën për të pasur fuqinë e perëndive. Mirëpo, me detajet e dështimit të personazhit Dam San, tregon edhe se ata ishin të vetëdijshëm se ishte e pamundur, por përmes kësaj shprehnin mendimin e ri dhe përparimtar të Edeasve.të vjetër.

Tham Khảo Thêm:  Chương trình giáo dục phổ thông môn Khoa học tự nhiên

Personazhi i Dam San është edhe një hero beteje dhe një hero jashtëzakonisht i guximshëm që përfaqëson gjërat fisnike të një komuniteti. Fragmenti Dam Hunt shkoi për të pushtuar perëndeshën e Diellit nuk është vetëm i bukur në përmbajtje dhe imazh, por gjithashtu përmban shumë ose kuptime të thella. Personazhi i Dam Sanit është hyjnizuar nga autorët popullorë, si një burim force që njerëzit presin ta kenë në të ardhmen. Ndërtimi i arsyeshëm i elementeve të përshkrimit dhe tregimit kombinohen në mënyrë harmonike për të krijuar një histori që është më afër njerëzve.

5. Analiza më koncize e Dam Hunt për të kapur perëndeshën e Diellit:

Sa herë që përmendet epika Dam San, njerëzit do të mendojnë menjëherë për idealet fisnike të një brezi të tërë dhe të një kombi. Imazhi i kryeplakut Dam Hunt është portretizuar nga autorë folklorikë me forcë të jashtëzakonshme, gjithmonë të gatshëm për të përballuar të gjitha vështirësitë dhe sfidat. Kjo tregohet edhe në fragmentin Dam Hunt shkon për të pushtuar perëndeshën e Diellit.

Heroi Dam Hunt është i vendosur të ngasë kalin e tij në rrugë, të gjejë shtëpinë e perëndeshës së diellit me dëshirën për t’u martuar me të. Procesi i rrezikshëm për të arritur në shtëpinë e saj ka nxjerrë në pah forcën, guximin dhe vullnetin e jashtëzakonshëm të heroit epik Dam Hunt. Nëpërmjet personazhit Dam Hunt, lexuesit mund të shohin aspiratën për të pushtuar natyrën duke eksploruar dhe zgjeruar në të njëjtën kohë territorin. Rruga për të pushtuar perëndeshën është një udhëtim i rrezikshëm, por ai nuk tregon frikë, por është i vendosur të ecë përpara gjithmonë i gatshëm për të përballuar sfidën për të arritur në shtëpinë e saj. Edhe pse u refuzua nga perëndesha e diellit, ai nuk shfaqi asnjë dhimbje.“Më duhej të kthehesha në fshatin tim të vjetër të braktisur. Jam kthyer për të ngrënë viçin dhe buallin tim.” Pavarësisht paralajmërimeve të saj se dielli do të ishte në rrezik kur të lindte dielli, ai u hodh mbi kalin e tij dhe u nis. Pastaj, kur dielli doli lart, ai dhe kali u mbytën në moçal dhe u zhdukën.

Autorët popullorë kanë arritur të ndërtojnë imazhin e personazhit Dam Hunt, i cili portretizohet në mënyrë autentike dhe krijuese përmes të ekzagjeruarit, të ekzagjeruarit, të pasur me imazhe dhe gjuhës madhështore, dhe në të njëjtën kohë përshkruan në detaje bukurinë njerëzore të prijësit. Dam San. Përmes udhëtimit të Dam Hunt për të pushtuar perëndeshën e Diellit, kontribuojnë në nxjerrjen në pah të bukurisë së imazhit të personazhit. Krahas elementeve të fantazisë në fragment, nga njëra anë, krijoi të gjitha vështirësitë dhe sfidat për ta vënë në provë, nga ana tjetër, nxirrte në pah trimërinë dhe guximin e madh të personazhit Dam Hunt kur u nis për të pushtuar.perëndeshë.Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Phân tích Đăm Săn đi bắt Nữ Thần Mặt Trời chọn lọc siêu hay . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng công ty, doanh nghiệp

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng là mẫu quyết định do ban lãnh đạo công ty đưa ra để quyết định bổ nhiệm trưởng phòng chuyên…

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng nhà đất

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng đất đai là văn bản pháp lý trong trường hợp các bên muốn giải thể hợp đồng chuyển…

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không?

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không? Đây là câu hỏi được rất nhiều nam thanh niên trong độ tuổi…

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dục miễn phí có đáp án

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dụ bao gồm phần nội dung xoay quang kiến thức về Luật giáo dục hiện hành và các văn…

Kết bài Làng của Kim Lân (cơ bản, nâng cao, học sinh giỏi)

Để có những kết luận thực sự hay và chu đáo, tại sao không thử tham khảo tài liệu tham khảo của chúng tôi và viết một…

Phân tích tác phẩm Bàn luận về phép học chọn lọc siêu hay

“Diskutimi rreth të mësuarit” nga Nguyen Thiep i ofruar mbretit Quang Trung tregon zemrën e Nguyen Thiep me ringjalljen e arsimit kombëtar të kombit. Këtu është një…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *