Phân tích khổ 3 bài thơ Từ ấy của Tố Hữu chọn lọc điểm cao

“Ajo fjalë” është një nga poezitë më të mira në karrierën revolucionare letrare të To Huu. Le të kemi kohë të mësojmë rreth modelit të skicës dhe të analizojmë strofën 3 të poemës së To Huu Trong, artikulli vijues.


1. Analizë përvijuese e strofës së tretë të poemës To Huu “Nga kjo”:

Hapja:

Prezantoni shkurtimisht autorin Te Huu, poezinë “Nga ajo” dhe strofën e tretë të poezisë.

Trupi i postës:

Poeti bindshëm pohon: “Tashmë jam bir i dhjetë mijë shtëpive”. Një mënyrë shumë e veçantë për të thirrur:

– Fjala “fëmijë” përdoret për gjakun dhe lidhjet e gjakut.

– “Unë” është pjesëtar i “mijëra shtëpive” → Unë dhe masat jemi të afërm gjaku, duke i kapërcyer vështirësitë së bashku.

– Përsëritja e fjalës “është” shumë herë tregon vendosmërinë dhe vendosmërinë e palëkundur të Huut.

– “Dhjetë mijë shtëpi” është një fjalë për një numër të madh, që tregon një familje të madhe punëtore. “Mijëra epoka shpërndarjeje” i referohen jetëve të njerëzve që jetojnë në vuajtje dhe pakënaqësi. Tekstet shprehin indinjatën për padrejtësinë e shoqërisë, dhembshurinë për të varfërit.

– Imazhi i “mijëra fëmijëve” i referohet një numri të madh jetimësh dhe jetimësh.

– “Pa oriz, pa bukë” është një thënie e zakonshme për t’iu referuar fëmijëve të pastrehë dhe të pastrehë në shoqëri.

→ Shprehni indinjatën me një ton të ashpër e të drejtpërdrejtë duke përdorur imazhe konvencionale.

→ Ky është një ndryshim veçanërisht i thellë në ndjenjat dhe emocionet e brendshme të poetit.

– Elipsi në fund të poezisë nuk është fundi, por vetëm fillimi i asaj që do të vijë.

Fundi:

Pohimi i kuptimit të poezisë.

Shiko me shume: Analiza e strofës së dytë të poezisë To Huu “Ajo fjalë” është përzgjedhja më e mirë

2. Analiza e strofës 3 më të mirë të poezisë To Huu “Ajo fjalë”:

Të flasësh për letërsinë revolucionare pa përmendur shkrimtarin e talentuar To Huu është një lëshim i madh. Ai nuk është vetëm një ushtar i shkëlqyer revolucionar, por edhe një artist i talentuar. Si në politikë ashtu edhe në revolucion, ai ishte gjithmonë një njeri i madh. Me atë talent shkroi lirika romantike, tipike veprën “Ajo fjalë”. Poema në një përmbledhje poezish me të njëjtin emër të shkruar në vitin 1938 përshkruan ndjenjat e tij dërrmuese për Partinë. Strofa e fundit është si kënga fundore e kësaj kënge emocionuese.

“Isha një fëmijë i dhjetë mijë familjeve

Unë jam motra e mijëra embrioneve

Ai është vëllai i mijëra fëmijëve

Pa oriz, pa oriz, pa gjalpë.”

To Huu e identifikon veten si “bir i dhjetë mijë shtëpive”. “Van Nha” këtu nuk është toka romantike dhe romantike Hue, por çdo pjesë e tokës në brezin e dashur të tokës në formë S. Imazhi i popullit vietnamez dhe i njerëzve në zemrën e autorit është i afërt dhe i unifikuar. Huu gjithashtu tha një herë se ai ishte “vëllai më i vogël i dhjetë mijë mishërimeve”. Duke iu referuar “jetës së improvizuar” do të thotë t’i referohesh të kaluarës heroike të të parëve. Pranimi i autorit për të qenë “vëlla më i vogël” do të thotë se ai ndjek gjurmët e të atit dhe pranon shpirtin luftarak dhe solidaritetin e tyre. Jo vetëm kaq, To Huu gjithashtu e identifikoi veten si “vëllai i dhjetë mijë fëmijëve”. Autori dëshiron të jetë vëlla sepse dëshiron të mbrojë dhe të dojë fatet e kolonëve nga varfëria, lufta, shtypja dhe uria.

Tham Khảo Thêm:  Mẫu bảng danh mục tài sản cố định đề nghị thanh lý mới nhất

Në një strofë të shkurtër me katër fjali, To Huu përdor mesazhin strukturor të trefishtë “Ishte…” për të pohuar qartë qëndrimin e tij në bllokun e madh të solidaritetit. Kjo gjithashtu forcon ndjenjën e tij të vetëdijes, sigurisë, qëndrueshmërisë. Për Huu është në harmoni me njerëzit. Duket se autori në mënyrë implicite pohon solidaritetin e të gjithë vëllezërve dhe motrave, dashurinë e të gjithëve. Autori premton të luftojë, të luftojë me ta.

Poeti kërkoi të ishte “bir i dhjetë mijë familjeve, vëlla i dhjetë mijë brezave, vëlla i dhjetë mijë fëmijëve”, duke premtuar se do t’u sjellë lumturi jetëve të pakënaqura dhe të lodhura për një jetë. Fëmijët e varfër të dëshpëruar jetojnë një jetë të mjerueshme për shkak të luftës së pakuptimtë të shkaktuar nga shtypja koloniale. Imazhi i vietnamezit në vitin 1938 shfaqet me dhembshuri në fjalët e poetit me dhembshuri. Autori dënon në mënyrë implicite regjimin shtypës dhe shfrytëzues të kolonistëve dhe në të njëjtën kohë ndez besimin e fortë se revolucioni i Partisë do t’i sjellë vendit një jetë të bukur, të lumtur dhe pa dhimbje.

“Ajo fjalë” nuk është vetëm e vetë poetit, por edhe brohoritjet e një brezi të tërë të rinjsh që gjetën idealin e Partisë, duke u zotuar të luftojnë me këmbëngulje për idealin, për popullin dhe për vendin. Janë ushtarë të rinj plot entuziazëm, ideale dhe dashuri për atdheun e tyre. Strofa e fundit përmban këto ndjenja: dashuri revolucionare, dashuri për Partinë, dashuri për bashkatdhetarët dhe vullnetin luftarak të popullit vietnamez.

Për Huu është me të vërtetë një poet i Vietnamit. Poema është sa lirike, aq edhe revolucionare. Fjalia e fundit e poezisë “Ajo fjalë” përmbledh entuziazmin, dashurinë, dashurinë dhe besimin e pakushtëzuar të një të riu pasionant në Partinë Komuniste të Vietnamit.

Shiko me shume: Mendimi im për poezinë e To Huu-së Tu That është më i miri

3. Analiza e strofës së 3-të të poemës së To Huut “Ajo fjalë” është më mbresëlënëse:

Tek poezia e Huut “Nga kjo” u kompozua në vitin 1938 në një përmbledhje poezish me të njëjtin emër që shënoi pjekurinë e idealeve të rinisë revolucionare. Poema është një klithmë gëzimi dhe lumturie e një të riu që ishte rrugës për të gjetur një arsye për të jetuar kur takoi idealin e tij, të ndriçuar nga drita partiake dhe revolucionare. Ndërsa strofa e parë tregon ndjenjat dhe gjendjen shpirtërore të poetit kur ai ndriçohet për idealet e Partisë, strofa e tretë është një ndryshim i thellë në ndjenjat e To Huu.

Poeti shpreson se ndjenjat e tij pasionante do të bëhen një lidhje e ngushtë midis zemrave të gjora, duke krijuar forcë të madhe për të përmbysur një regjim mizor plot shtypje dhe padrejtësi:

“Isha një fëmijë i dhjetë mijë familjeve

Unë jam motra e mijëra embrioneve

Ai është vëllai i mijëra fëmijëve

Pa oriz, pa oriz, pa gjalpë.”

Përpara se të realizonte idealin e tij, To Huu ishte një i ri i vogël borgjez. Ideali komunist e ndihmon poetin jo vetëm të fitojë një arsye të re për të jetuar, por edhe të kapërcejë ndjenjat egoiste dhe të ngushta të borgjezisë së vogël ndaj miqësisë klasore me masat e varfra. Përveç kësaj, poeti ndjeu edhe dashuri familjare midis masave revolucionare. Ai ushtar e konsideroi veten vullnetarisht bir i dhjetë mijë familjeve, vëlla i dhjetë mijë jetëve, vëlla i dhjetë mijë fëmijëve.

Një vullnet plotësisht i lirë, pa hezitim, pa hezitim. Diep Tu tre herë “Isha…” si betim ushtari, kur u fut në radhët e revolucionit. Drejtshkrimi me fjalët “fëmijë”, “em”, “vëlla” dhe imazhi konvencional “mijë” (që do të thotë një numër shumë i madh) thekson dhe forcon marrëdhënien e ngrohtë dhe të ngushtë familjare.

Tham Khảo Thêm:  Tác hại của thức khuya? Thức đêm ngủ ngày nhanh chết không?

Duke folur për jetët e papërfunduara (ato vuajtje, pakënaqësi, punëtorë të palodhur, shpesh që duhet të jetojnë në diell dhe në shi për të siguruar jetesën), fëmijët punëtorë (fëmijë që nuk kanë mbështetje), që duhet të enden përreth), poeti simpatizon dhe sinqerisht. , ngjall dhembshuria emocionale.

Kjo tregon zemërimin e poetit për padrejtësitë dhe kontradiktat e jetës së vjetër. Falë atyre jetëve të papërfunduara dhe këtyre fëmijëve të vështirë, i riu To Huu u pasion pas aktiviteteve revolucionare dhe ata janë gjithashtu subjekti kryesor i poezisë në poezinë e To Huu.

Poema “Ajo fjalë” përfaqëson stilin romantik revolucionar të Huu. “Uni lirik” depozitohet në çdo ide poetike, çdo imazh, herë fluturon, herë vendoset, herë shpreh drejtpërdrejt e sinqerisht dëshirat dhe shqetësimet për idealin.

Kjo poezi është kënga e dashurisë, e besimit, zëri i sinqertë i një të riu që nisi të realizojë idealin e tij dhe u nis vullnetarisht në rrugën e mundimshme e të mprehtë revolucionare, dhe sakrificat e mbarë kombit. E përjetshme, më shumë se gjysmë shekulli e lindjes, ajo këngë është ende e gjelbër me tekste revolucionare. Poema ka shkaktuar simpati dhe admirim në shumë breza të adhuruesve të poezisë To Huu.

Shiko me shume: Analiza e poezisë së To Huu “Ajo fjalë” mori një pikë të lartë

4. Analizoni në mënyrë më të detajuar strofën e tretë të poezisë To Huu “Ajo fjalë”:

Për Huu është “standardi i parë i poezisë revolucionare” në Vietnamin modern. Karriera e tij poetike u lidh me kauzën revolucionare. Zëri i tij poetik është një zë i ëmbël, emocional, i butë poetik dhe një stil poetik plot nacionalizëm. “Ajo fjalë” është pasqyrimi i një shpirti të lumtur kur gjen idealin e tij. Duke hyrë në poezi, lexuesi ndeshet me pasionin dhe dëshirën ideale për të luftuar dhe sakrifikuar për revolucionin në frymën optimiste të të riut komunist.

Nëse strofa e parë shpreh ndjenjat dhe gjendjen shpirtërore të poetit pas ndriçimit të idealit të partisë, strofa e tretë e përfundon poezinë me një transformim të bukur emocional në shpirtin e poetit:

“Isha një fëmijë i dhjetë mijë familjeve

Unë jam motra e mijëra embrioneve

Ai është vëllai i mijëra fëmijëve

Pa oriz, pa oriz, pa gjalpë.”

Strofa hapet me përemrin në vetën e parë “unë”. Nuk është më përemri vetor “Unë” si poezia e vjetër, poezia revolucionare në përgjithësi dhe poezia To Huu në veçanti, ka sjellë një zë personal emocional. Autori pohon lidhjen e tij me “mijëra shtëpi”, një kolektiv i madh e i madh, por më i gjerë se i gjithë populli punëtor, me “mijëra jetë embrionale”, me “mijë koka fëmijësh”.

Në përmbledhjen me poezi “Ajo fjalë” dhe veçanërisht në poezi, vërehet se përmbajtja kryesore është zëri i dhembshurisë për fatet e keqtrajtuara, masat punëtore, të varfërit, fëmijët.mundësi për të punuar pa mbështetje. Kjo është dashuria për jetën, dashuria e njerëzve, e fshatarëve të varfër, e proletariatit. Prandaj, “Ajo fjalë” nxjerr një frymë të re dhe fisnike humanitare. Ky është humanizmi komunist.

Ndjenjat e autorit shprehen duke u shprehur me veten si “bir”, “vëlla”, “em”, duke na treguar miqësinë klasore, dashurinë e lidhur me ndjenja të shenjta prej mishi e gjaku. Përsëritja e fjalës “ishte” është e shkëlqyer, duke e ndihmuar autorin të shprehë dashurinë e tij të thellë për masat punëtore. Kjo dashuri lind natyrshëm dhe sinqerisht. Është edhe më fisnike kur kuptojmë se To Huu është një intelektual i klasës së mesme, stili i jetesës së të cilit thekson egon personale, egoizmin dhe ngushtësinë.

Tham Khảo Thêm:  Soạn bài Diễn đạt trong văn nghị luận Soạn văn 12 tập 2

Poeti është ngritur mbi klasën e tij për të arritur proletariatin me dashuri të sinqertë, dhe kjo dëshmon fuqinë e fuqishme emocionale të idealeve revolucionare për intelektualët borgjezë të vegjël. Kështu mendimet dhe ndjenjat e tij poeti i ka përcjellë thellë me fjalë të sakta e kuptimplote në të gjithë strofën e mësipërme. Këto janë ndjenjat e Huu për njerëzit që lidhen me miqësinë e klasës. Tregon besimin e autorit në fuqinë e unitetit, vargu i mësipërm është gjithashtu një pohim: kur egoja takohet me veten, kur individi shkrihet në një grup me të njëjtin ideal, forca shumëfishohet. Vargjet janë edhe shprehja e një ndërgjegjeje të re për harmoninë e jetës individuale dhe kolektive, mes vetes dhe vetes. Ky ndryshim i thellë në perceptim është për shkak të vetë-ndriçimit ideal të poetit To Huu.

Shiko me shume: Analiza e strofës së parë të poezisë së To Huut “Ajo fjalë” është një përzgjedhje shumë e mirë

5. Analizë e strofës së tretë të poezisë së To Huut “Ajo fjalë” 10 pikë:

To Huu ishte një poet i famshëm revolucionar me vepra të famshme si Viet Bac (1947-1954), Windswept (1955-1961), Beteja (1962-1971), Blood and Flowers (1972-1977). Një prej tyre është poezia “Ajo fjalë”. Poema është fillimi i rrugës revolucionare, rruga poetike e To Huu dhe e vërteta e autorit në jetë. Strofa e tretë tregon transformimin e thellë psikologjik të poetit.

“Isha një fëmijë i dhjetë mijë familjeve

Unë jam motra e mijëra embrioneve

Ai është vëllai i mijëra fëmijëve

Pa oriz, pa oriz, pa gjalpë.”

Fjala “ishte” përsëritet shumë herë, duke treguar qëndrimin e vendosur dhe vullnetin e palëkundur të Huut. Fjalët “Fëmijë, vëllezër dhe motra” janë fjalë që shprehin afërsi dhe intimitet…

“Mijë shtëpi” është një fjalë për një numër të madh, që tregon një familje të madhe punëtore. “Mijëra epoka shpërndarjeje” i referohen jetëve të njerëzve që jetojnë në vuajtje dhe pakënaqësi. Teksti shprehte indinjatën për padrejtësinë e shoqërisë, dhembshurinë për të varfërit.

Imazhi i “mijëra fëmijëve të vegjël” i referohet një numri të madh jetimësh dhe jetimësh. “Pa oriz, pa bukë” është një thënie e zakonshme për t’iu referuar fëmijëve të pastrehë dhe të pastrehë në shoqëri. Huu shprehu indinjatën e tij me një ton të ashpër dhe të sinqertë në një imazh konvencional.

To Huu shprehu vendosmërinë e tij për të qëndruar me klasën e varfër punëtore të shoqërisë. Poeti e konsideronte klasën punëtore si familjen e tij të gjerë, nënën, babanë dhe vëllezërit e gjakut dhe ishte i zemëruar me padrejtësitë dhe padrejtësitë e shoqërisë, nga të cilat autori vendosi të luftojë për jetën, lirinë, lumturinë dhe drejtësinë.

Falë ndriçimit të idealeve komuniste, poeti To Huu mori një ndryshim në ndjenjat e tij, që është një lidhje mishi e gjaku me njerëzit punëtorë që luftojnë kundër shoqërisë së kalbur të padrejtë.Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Phân tích khổ 3 bài thơ Từ ấy của Tố Hữu chọn lọc điểm cao . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Những câu chửi văn minh nhưng thấm thía và đầy sâu cay

Trong xã hội này, có rất nhiều người tự xưng là “bạn bè”, nhưng thực chất họ chỉ ăn lấy miệng mà chẳng đóng góp được gì….

Mẫu bìa sáng kiến kinh nghiệm và hướng dẫn cách trình bày

Để bài viết thí nghiệm được hoàn hảo, ngoài việc có đề tài mới sáng tạo, nội dung hay, trình bày logic, khoa học thì còn cần…

Lời dẫn chương trình văn nghệ lễ hội truyền thống của làng

Hội làng là mô hình thu nhỏ bộ mặt làng xã người Việt; là sự kết tinh từ tâm hồn, trí tuệ đến bản lĩnh, nhân cách…

Bài thu hoạch BDTX Giáo viên mầm non theo Thông tư 12

Ngày 26/08/2019, Bộ Giáo dục và Đào tạo đã ra Thông tư 12/2019/TT-BGDĐT về việc ban hành Chương trình bồi dưỡng thường xuyên giáo viên mầm non….

Nghị luận thuyết phục từ bỏ thói quen lạm dụng kháng sinh

Có thể nói thói quen lạm dụng thuốc kháng sinh là một vấn đề vô cùng nghiêm trọng mà chúng ta cần phải quan tâm. Thuốc kháng…

Nhị thức là gì? Nhị thức bậc nhất là gì? Lý thuyết và bài tập?

Nhị thức bậc nhất là tài liệu vô cùng hữu ích giúp bạn đọc tiết kiệm thời gian và công sức. Dưới đây là các chi tiết…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *