Phân tích nhân vật Mã Giám Sinh trong Mã Giám Sinh mua Kiều

Artikulli vijues është një koleksion i mostrave më të mira të analizës së karaktereve Ma Giam Sinh në përzgjedhjen më të mirë të Ma Giam Sinh për t’i ndihmuar studentët të fitojnë më shumë njohuri për t’u rishikuar. Le të referohemi.

1. Analiza e përvijimit të personazhit të Ma Giam Sinh në Ma Giam Sinh për të blerë Kieu:

1.1. Hapni analizën e Ma Giam Sinh për të blerë Kieu:

Rreth autorit Nguyen Du dhe veprës Tales of Kieu.

Duke prezantuar fragmentin “Code Price Sinh bles Kieu”.

1.2. Trupi i postës:

a. Kodi i karakterit Studenti:

– Pamja dhe gjestet

Nxënës në Shkollën Quoc Tu Giam

Mysafirët janë larg

Emri: Kodi i Studentit

Vendlindja: Distrikti Lam Thanh

Mosha: mbi dyzet

Si të visheni: mjekër, flokë kaçurrelë, rroba të ftohta

Fjalimi: i vrazhdë, mosrespektues

Pamje e rregulluar, e papërshtatshme për rininë, gjeste dhe qëndrime të pasjellshme, të pacipë, të pafytyrë.

-Veprimi: sedilja e sipërme është gati

-Natyra:

Falsifikim nga sfondi tek pamja, identiteti

Natyra e një tregtari, një delikuent

Ma Giam Sinh u përshkrua nga Nguyen Du me personalitetin e një tregtari.

Stili realist i të shkruarit, me piktografë dhe fjalë onomatopeike, e bën Ma Giam Sinh të shfaqet si një mashtrues, i paarsimuar, kontrabandist, i pacipë.

b. Imazhi i dhimbshëm i Thuy Kieu:

Situata e Thuy Kieu: Ajo është një mall për njerëzit për të shkëmbyer, blerë dhe shitur.

Të njohë shumëzimin.

Tepër e dhimbshme, e mpirë

Trishtim, turp, dhimbje.

c. Zemra e autorit:

Tallëse, invalid, denoncues forcat për para që nëpërkëmbin dinjitetin.

Autori ka një vështrim kritik, sarkastik, duke dënuar pamjen dhe duke treguar deformimet dhe defektet e qenësishme të Ma Giam Sinh.

Autori tregon simpati të thellë për realitetin e torturimit dhe nëpërkëmbjes.

Shndërrohuni në një personazh për të shprehur turpin dhe pikëllimin e Kieu.

1.3. Fundi:

Përmblidhni përmbajtjen dhe vlerën artistike të fragmentit.

Tregoni ndjenjat tuaja personale.

Shiko me shume: Hyrje për autorin Nguyen Du dhe Truyen Kieu

2. Analiza e personazhit Ma Giam Sinh në Ma Giam Sinh blen Kieu më të mirë:

Në Tales of Kieu, përveç personazheve që Nguyen Du i do dhe i çmon me gjithë zemër, janë edhe disa fytyra të ndyra dhe mizore. Kodi i Studentit përfaqëson atë lloj personi. Skena “Ma Giam Sinh blen Kieu” ekspozoi natyrën e neveritshme dhe mashtruese të tregtarit dhe gjithashtu hapi një seri të gjatë kthesash dhe kthesash të jetës pesëvjeçare të Kieu-s me aftësi të kufizuara.

Pas betimit, lumturia po lulëzonte, kur familja Kieu u përball me një fatkeqësi kufitare. Duke rrahur “kokën e buallit me fytyrë kali” tërhiqeshin zvarrë për t’u copëtuar, Vuong Ong, Vuong Quan u rrahën dhe u torturuan:

Shtrati i lartë e tërheq litarin përmbys.
Edhe nëse guri thyen edhe mëlçinë e njeriut.

Në pamundësi për të përballuar familjen e shkatërruar, Kieu shiti veten për të shpëtuar babanë dhe vëllain e saj. “Lajmi i mirë nga larg e larg”, afër e larg dëgjoi thashetheme se një djalë me mbiemrin Ma “aromatik” e gjeti të dobishme, ndaj dërgoi një mblesëri në “ceremoninë e dasmës”, duke gënjyer se do të martohej me Kieu si grua.

Ma Giam Sinh u shfaq, ai prezantoi emrin e tij, vendlindjen:

Kërkoni emrin, që: “Kodi Peshkopi”
Pyetni qytetin e lindjes se: “Afër është edhe rrethi Lam Thanh”

Ai nuk dha emrin, vetëm dha mbiemrin, që do të thoshte të mburrej se ishte edhe një person i arsimuar, nxënës i shkollës Quoc Tu Giam. Pëshpëritja, frenetike, në harmoni me mashtrues të pakulturuar, tingëllon e tmerrshme. Tjetra Nguyen Du kufizon funksionin e kokës:

Mbi dyzet e katër vjeç,
Vetullat e lëmuara, rrobat e ftohta

Tham Khảo Thêm:  Chứng minh Sông núi nước Nam là Tuyên ngôn Độc lập đầu tiên

Një burrë “dyzet e dyzet”, por i fortë, mjekër e kuqe, flokë të krehura, i veshur mirë i bën ata që takohen për herë të parë të dyshojnë për trimërinë e Khoit. Më pas “përballë mësuesit isha nervoz”, “karriga ishte gati të ulej” zbuloi edhe më shumë natyrën e pafytyrë dhe të vrazhdë të drejtuesit. Me vetëm një lëvizje “ulur”, Nguyen Du ekspozoi mashtrimin e delikuentit të maskuar si student.

Një poezi e shkurtër prej vetëm 8 rreshtash, stilolapsi i zgjuar i Nguyen Du ka krijuar një portret të gjallë të një djali me mbiemrin Ma nga pamja, gjestet, fjalët e deri te natyra e tij dinake dhe mashtruese. Portreti i Ma Giam Sinh u kompletua si një poet që përshkruan skenën e sezonit Kieu. Kieu debutoi me një humor të lehtë:

I turpëruar nga era dhe vesa,
Të shikosh lulen është e turpshme, të shikosh fytyrën e trashë.

Një vajzë e talentuar me integritet, që jeton në skenën “djersë dhe lundrues” është bërë tashmë një mall për blerësit që “të zgjidhin flokët, të shtrëngojnë duart” sa poshtëruese. Por Ma Jiansheng e sheh atë si asgjë më shumë se një mall, dhe Ran sugjeron ta shikoni më nga afër:

Peshoni forcën, talentin tonë,
Shtrydhni harkun që mban hënën për të provuar poezinë e tifozëve.

Dhe kur ai ishte “i ëmbël për një paraqitje të përkohshme”, pyeti çmimin, deri tani ende duke u shtirur si një person i arsimuar, i folur dhe i sjellshëm:

Kjo: “Bli xhade për Lam Kieu,
Pyes veten se sa mund të mësoj.”

Por fytyra e vërtetë e tradhtisë mund të mashtrojë këdo, duke zbuluar formën e tij të vërtetë si një kasap i ulët. Natyrisht, situata e Kieu duhet të gjejë një mënyrë për të ulur çmimin, për të detyruar çmimin, për të bërë pazare “të përgjysmojë këmbëzën” dhe më pas ta blejë atë me një çmim të mirë:

Lejleku zvogëlohet një nga dy,
Tani, çmimi i arit është mbi katërqind.

Në fund të kësaj “tragjedie” të blerjes së këtij personi, Nguyen Du tha me hidhërim: “Pasi postimi të jetë gati, nuk ka rëndësi”. Poeti denoncon fuqinë brutale të parasë, e cila ka bërë një punë të tmerrshme duke shkelur moralin dhe ndërgjegjen njerëzore. Një shoqëri ku “paratë janë të disponueshme në dorë – Vështirë të ndryshosh të bardhën me të zezën”, vlera njerëzore është vetëm një mall.

Pamja realiste e trafikimit të qenieve njerëzore, Zemërthyese, na kujton tregjet e skllevërve të një kohe historike. Shkrimtari Nguyen Du u përpoq të mbante një qëndrim të qetë dhe objektiv kur përshkruante, por më pas pasioni dhe keqardhja nuk mund të shtypeshin. Nguyen Du denoncoi shoqërinë mizore që shkel të drejtën e jetës së njerëzve, ku viktima më tragjike janë gratë.

Shiko me shume: Cili është arti i alegorisë? Drejtshkrim për të përshkruar skenën e dashurisë?

3. Analiza e karakterit të Ma Giam Sinh në më kuptimplotë Ma Giam Sinh blen Kieu:

Seksioni mbi Ma Giam Sinh në Duan Kieu është 34 fjali, i cituar në Truyen Kieu nga vargjet 618 – 652. Djali u shit te babai dhe vëllai i tij, u keqtrajtua, u paaftë dhe prona e familjes u shkatërrua. gabimisht ishte “larë dhe zbrazur. mbushni xhepat e lakmisë”. Përballë ndryshimit të skenës familjare, Kieu vendosi: “Është e lehtë të zgjedhësh të më përqafosh dhe të shesësh kukullat e babait tim!”.

Pasazhi që përshkruan skenën mesjetare të trafikimit të qenieve njerëzore është treguar shumë specifikisht dhe gjallërisht. Blerësi është student, shitësi është mblesëri. Personi që shitet është Thuy Kieu. Vijnë të ftuar nga larg, artikujt i shqetësojnë mysafirët në katin e faqes. Ajo e detyroi “ekipin jashtë” që të takoheshin të ftuarit. Termi “shtrëngoni duart” produktin e saj; Kodi Sinh “peshimi dhe numërimi”.

Tham Khảo Thêm:  Top 5 mẫu cảm nhận 2 khổ đầu Tiểu đội xe không kính

Kur klienti është “i kripur dhe duket superior”, ata kërkojnë çmimin. Termitet: “vdekja e artë”. Të dy palët “lejlekun” blejnë dhe shesin me çmimin e “arit jashtë topit”. Pas përfundimit të blerjes dhe shitjes, të dy palët kryejnë procedurat: ‘!huong kiss’ dhe caktojnë një takim për të marrë paratë. Trafikimi i qenieve njerëzore lejohet të përdorë fjalë luksoze si: blej jade, respekt, jep supë si të dyshuar, tarifo Thai vu Quy. Ashtu si skena e të kërkuarit të gruas, martesa me gratë e familjeve të vjetra fisnike.

Canh Ma Giam Sinh blen Kieu për një shtyp të thellë publik. Në shoqëri ka njerëz që tregtojnë mish njeriu dhe ka termite që sigurojnë jetesën duke bërë termite. Talenti i një vajze si Thuy Kieu është kthyer në një mall që “lejlekët” blejnë dhe shesin. Dinjiteti i gruas është nëpërkëmbur. Vargu “Pasardhësit janë aty, nuk është asgjë” është një koment për transaksionin, duke dënuar paratë.

Matchbërësi: i shkathët, kërkoi me guxim emrin dhe vendlindjen e klientit, më pas “përpunuar në faqe”. Thuc Kieu nxitoni (Dani jashtë), “ngrini flokët dhe shtrëngoni duart” Kieu, jo i zgjuar me vlerë:

Termitet që: Vlen një mijë ar,
Thyerja e shtëpisë falë numrit të njerëzve që guxojnë të lypin!

Autori përshkruan gjestet, duke ndërlidhur gjuhën që tregon një lloj njeriu që është i shkathët, mendjemprehtë, mendjemprehtë, që siguron jetesën duke bërë një ndeshje në trafikun e qenieve njerëzore.

Ma Giam Sinh është një “mysafir” që vjen për të “kërkuar emrin” – një mysafir që vjen për të pyetur gruan e tij, për të kërkuar një martesë. Hyrja duket formale. Dy pyetjet e ardhshme janë “pyetje – përgjigje”. plotësoj mbrapa. emri. Dy fjalët “që” e bëjnë gjuhën më rezultate:

Kërkoni emrin, duke thënë: “Kodi gjinor”,
Pyesni qytetin e lindjes, se: “Rrethi Lam Thanh është gjithashtu afër.

Ma Giam Sinh konkurroi me Tu Ba për të hapur një restorant të gjelbër në Lam Tri, por gënjeu për qytetin e tij të lindjes, “Lam Thanh është gjithashtu afër”. Ai ishte thjesht një tregtar mishi njerëzor, por megjithatë mburrej se ishte student në shkollën Quoc Tu Giam, me mbiemrin Ma, që do të thotë një intelektual feudal nga aristokracia. Karakteri tregon përparim. Mbi dyzet vjeç, por ende i ri: “Nhat Nhuoc” dhe “Dummpling” janë dy tipare satirike:

Mbi dyzet e katër vjeç,
Vetullat e lëmuara, rroba të rregullta.

I njëjti “mësues” është edhe “unë”, edhe “para” dhe “pas”, duket shumë luksoz, kudo ka shërbëtorë, por si mund të “bëjnë telashe” mësuesi dhe nipi i këtij të ftuari të largët? Pa rregulla, pa etiketë! Gjesti i “dërrmimit”, mosnjohja e kuptimit, mosnjohja e mirësjelljes, ngjitja flagrante në karrigen e lartë dhe ulja “wow”! Nëse historia e të qenit student në Quoc Tu Giam është e vërtetë, atëherë unë jam shumë joetik!

Para mësuesit, pas meje, unë nxitova,
Banka solli procesionin e termiteve në faqe.
Selia e sipërme është e lëmuar…

Një fjalë “shumë” plot përbuzje, që ekspozon të vërtetën e armikut “dikur jetonte në një tokë me lule

“Peshimi dhe matja e talentit”, “forca”, “co”, … sa të çuditshme janë gjestet dhe mënyrat e blerjes së atij personi të tregtarit Ma! Sapo përfundoi “përkohësisht i kripur”, Ma Giam Sinh ka “udhëhequr” shitjen. Ti je një njeri i urtë që vjen në botë, në gjithë keqdashjen e trafikimit të qenieve njerëzore. Gjithashtu stili i të kënduarit si kushdo. Më shumë se një lule e kohës:

Tham Khảo Thêm:  Phân tích hai câu luận và hai câu kết bài Tự tình 2 hay nhất

Ajo: “Bli xhade për Lam Kieu”,
Dyshoj se sa të mësoj për murin.

Dy fjalët “lejlek” kanë nxjerrë në pah natyrën dorështrënguar të një personi që është “një njeri që shet temjan dhe shet miell”.

Nëpërmjet personazhit Ma Giam Sinh, ne shohim më qartë stilin e të shkruarit të Nguyen Du. Çdo vizatim është i mprehtë, duke krijuar një personazh shumë të gjallë Ma Giam Sinh. Çdo detaj artistik është shumë i gjallë, pas tij qëndron përbuzja e poetit për këtë lloj djalli të argjendtë! Portreti i keq i Ma Giam Sinh ka një vlerë të veçantë që denoncon realitetin, duke dënuar trafikantët çnjerëzor dhe hipokrizinë në një shoqëri feudale të korruptuar dhe të korruptuar.

Kieu është një bijë, bijë besnike, para familjes së saj, ajo shiti veten për të pagëzuar të atin për të shpëtuar familjen. Ajo e konsideron veten një “pikë shiu” të vogël. Të gjitha për “tre rrjedhat”, lindja e prindërve:

Pikat e shiut mendojnë për frikacakën,
Doza e barit është përcaktuar për të paguar tre burime.

Kieu jeton në një humor të dhunshëm dhe tragjik midis dashurisë personale dhe dashurisë për vendin, midis dashurisë dhe përkushtimit birnor, “Të jesh i zemëruar në shtëpi është më mirë se sa i zemëruar ndaj nënës”. Ajo kishte shumë dhimbje. Sa lot, sa “lot lulesh” u skuqën, i gjithë trupi si frikacake: “frikacake”, … “hije e re”, … “fytyrë e trashë”, “tipare të trishta si margarita e hollë si. kajsi”. Për shkak se ajo është një bukuri e dhimbshme, metaforat krahasuese që përdor poeti lidhen me bukurinë: raftet e luleve, “tiparet e trishta si margaritë, vrulli i hollë si kajsia”.

Kieu u infektua me termite dhe Ma Giam Sinh “e detyroi harkun e tij të mbante hënën, të provonte llambat dhe poezinë e tifozëve”. Kodi i Studentit është “peshuar dhe matur”. Djali i Kieu, talenti i Kieu është bërë një send i vjedhur për t’u blerë dhe shitur. Nguyen Du lavdëroi përkushtimin birnor dhe sakrificën e Kieu para ndryshimeve të familjes, duke simpatizuar vuajtjet e saj kur Ma Giam Sinh “peshonte në talent”, kur ajo u vra “lejleku zvogëlohet me një”. paragrafi”… poezia përmban njerëzimin e vërtetë në detajet e asaj përmbajtjeje.

“Ma Giam Sinh blen Kieu” është akuza më e fortë dhe më e thellë në Tales of Kieu. Nguyen Du ka ndërtuar një pamje të vërtetë për të na ndihmuar të njohim fytyrën mizore dhe të neveritshme të trafikantëve të qenieve njerëzore në shoqëri, këtu është Ma Giam Sinh. Poeti dënon pjesën e pasme të monedhës: “Paraja është bërë, gjithçka është bërë!”. Simpati dhe keqardhje për fatin e Kieu: duke shitur veten për të ndryshuar babanë e saj. Fatkeqësisht, bukuria e bukuroshes është shtrydhur. Është një vlerë humanitare.

Poema mund të tregojë stilin unik artistik të Nguyen Du në përshkrimin e skenës së blerjes së Kieu, në përshkrimin e njerëzve: përshkrimin e Ma Giam Sinh, përshkrimin e termiteve, përdorimin e shkrimit përshkrues realist, detajet realiste; Përshkrimi Kieu është i njëanshëm ndaj konventës. Është transformues, gjenial. Gjuha e pasur me nuanca shprehëse mbresëlënëse.

Me pak fjalë, skena ku Ma Giam Sinh blen Kieu ka vlerën e denoncimit të realitetit dhe përmban një frymë të sinqertë humanitare. Strofa e hapjes është një pasazh i zi.Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Phân tích nhân vật Mã Giám Sinh trong Mã Giám Sinh mua Kiều . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Những câu chửi văn minh nhưng thấm thía và đầy sâu cay

Trong xã hội này, có rất nhiều người tự xưng là “bạn bè”, nhưng thực chất họ chỉ ăn lấy miệng mà chẳng đóng góp được gì….

Mẫu bìa sáng kiến kinh nghiệm và hướng dẫn cách trình bày

Để bài viết thí nghiệm được hoàn hảo, ngoài việc có đề tài mới sáng tạo, nội dung hay, trình bày logic, khoa học thì còn cần…

Lời dẫn chương trình văn nghệ lễ hội truyền thống của làng

Hội làng là mô hình thu nhỏ bộ mặt làng xã người Việt; là sự kết tinh từ tâm hồn, trí tuệ đến bản lĩnh, nhân cách…

Bài thu hoạch BDTX Giáo viên mầm non theo Thông tư 12

Ngày 26/08/2019, Bộ Giáo dục và Đào tạo đã ra Thông tư 12/2019/TT-BGDĐT về việc ban hành Chương trình bồi dưỡng thường xuyên giáo viên mầm non….

Nghị luận thuyết phục từ bỏ thói quen lạm dụng kháng sinh

Có thể nói thói quen lạm dụng thuốc kháng sinh là một vấn đề vô cùng nghiêm trọng mà chúng ta cần phải quan tâm. Thuốc kháng…

Nhị thức là gì? Nhị thức bậc nhất là gì? Lý thuyết và bài tập?

Nhị thức bậc nhất là tài liệu vô cùng hữu ích giúp bạn đọc tiết kiệm thời gian và công sức. Dưới đây là các chi tiết…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *