Thuyết minh về cây phượng vĩ kèm dàn ý hướng dẫn chi tiết

Pema që lidhet me jetën e studentit është feniksi, sot le të zbulojmë prezantimet më të mira për pemën e feniksit.

1. Përvijoni shpjegimin për pemën e feniksit:

Hapja: Rreth pemës së feniksit

Trupi i postës:

Një hyrje e shkurtër rreth pemës së feniksit:

– Emri: bisht feniks, bisht feniks, goce perëndimore,…

Origjina: nga Madagaskari, në pyjet e Malagasisë perëndimore.

Habitati: Kryesisht rajone tropikale dhe subtropikale.

Karakteristikat e pemës së feniksit:

– Lloji i pemës: pemë e madhe, drunore

Lartësia e trungut: mund të jetë deri në 20 metra e lartë.

– Gjethet: gjethe komplekse, në formë pendë, jeshile e hapur,…

– Lulja e feniksit: në formë si një feniks që përhap bishtin e saj, petale të mëdha përfshijnë 4 petale të kuqe të ndezura 8 cm të gjata, petali i 5-të rritet drejt me të verdhë të bardhë me pika, të verdhë portokalli

– Fruti Phoenix: i përket llojit të fasules, kur piqet ka ngjyrë kafe të errët, frutë i gjatë, shumë i rëndë.

Roli i pemës së feniksit:

– Kulm i gjerë, hije.

– Lulëzimi i bukur shton bukurinë e hapësirës së mbjelljes.

Farat janë shumë mishore dhe mund të hahen.

– Petalet e bukura përdoren shpesh për të shtypur në faqet e fletoreve, duke ruajtur kujtimet e shkollës.

– Si burim materiali krijues për artin, poezinë etj.

Kuptimi i pemës së feniksit:

– Bashkangjitur me shumë kujtime nga çatia e shkollës.

Pema ka shumë kuptime simbolike dhe përcjell shumë dashuri për nxënësit e të gjitha moshave.

Përfundim: Mendimet e mia për pemën e feniksit

2. Prezantimet më të mira për pemën feniks:

2.1. Shembull mësimi 1 – Prezantimi më i mirë për pemën e feniksit:

Për secilin nga ne studentët, feniksi është specia më e afërt e pemëve. Kur vjen vera, zhurma e cikadave që cicëronin në degët e kuqe të feniksit është gjithashtu koha kur ne i lëmë përkohësisht mësuesit dhe miqtë tanë. Prandaj, lulet e feniksit kanë gjithmonë një kuptim të veçantë në zemrat e secilit prej nxënësve tanë.

Kjo pemë gjendet në pyjet e Madagaskarit. Përveç kësaj, ato gjenden në shumë rajone tropikale dhe subtropikale. Pema e feniksit është një bimë drunore me lule të dy llojeve, feniks dhe feniks. Përveç kësaj, feniksi mund të klasifikohet edhe sipas ngjyrës së luleve si feniks i verdhë, feniks i kuq.

Mesatarisht, çdo pemë feniks është nga 9 deri në 15 metra e lartë, disa lloje më të larta mund të jenë deri në 20 m. Trungu i feniksit ka një lëvore kafe të lehtë, lëvorja nuk është shumë e lëmuar, por jo shumë e ashpër si shumë pemë të tjera. Gjerësia e trungut është sa madhësia e një krahu ose mund të jetë më e vogël ose më e madhe në varësi të moshës dhe rritjes së pemës. Rrënjët e feniksit janë zigzag, mjaft të mëdha dhe të dala nga toka si gjarpërinjtë gjigantë kafe, ato shtrihen mjaft gjatë për të thithur lëndët ushqyese në tokë për të ushqyer bimët. Majat e pemëve të feniksit janë gjethe të dendura, të përhapura si çadra të mëdha, duke hije një hapësirë ​​të gjerë, duke krijuar hije për çdo oborr shkolle dhe çdo rrugë ka gjurmën e feniksit. Gjethet janë të vogla, ovale, jeshile të zbehtë kur të vjella, jeshile të errët kur piqen. Në stinën e gjetheve që bien, feniksi ndryshon ngjyrën nga jeshile në të verdhë të zbehtë, gjethet e rëna fluturojnë në erë dhe më pas nguliten në tokë me bukuri dhe hijeshi të jashtëzakonshme. Lulet e feniksit lulëzojnë në verë, lulet e feniksit janë të kuqe të ndezura dhe grupet e luleve të feniksit po lulëzojnë kundër qiellit të thellë blu, të bukur dhe të shkëlqyeshëm. Petalet e feniksit janë mjaft të mëdha, me petale deri në 8 cm të gjata, krah për krah, pistila të kuqe-kafe, shumë të bukura dhe bukuroshe. Shpesh e ftojmë njëri-tjetrin të marrim lule feniks që kanë rënë në faqet e fletoreve të nxënësve me figura fluturash për të mbajtur disa kujtime të fëmijërisë. Pema e feniksit gjithashtu ka fruta, fruti i ri i feniksit është i gjelbër, i butë dhe shumë i rëndë.

Tham Khảo Thêm:  Nêu những điểm chính về chế độ xã hội của Ấn Độ cổ đại

Phuong Vi rritet dhe zhvillohet mirë në klimat tropikale dhe subtropikale, kjo bimë ka tolerancë të mirë ndaj thatësirës, ​​kështu që mund të jetojë në shumë vende, nga zonat e mesme dhe malore në zonat fushore ose bregdetare. Në kushte të plota ndriçimi bima rritet shumë shpejt, lule të bukura dhe kërcell të mëdhenj, duke dhënë hije të gjerë. Aktualisht, në shumë pjesë të botës, nuk është e vështirë të gjesh rreshta feniksësh të kuq, të cilët mund të përmenden në Karaibe, shkretëtirën e Arizonës ose Kaliforni të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, përveç kësaj, kjo popullatë gjendet gjithashtu shumë. . Ishulli Mariana Veriore. Në vendin tonë, që nga shekulli i 19-të, feniksi është futur dhe është rritur në shumë vende si Da Nang dhe Hai Phong. Sot, ajo rritet gjerësisht në shumë rajone të vendit nga jugu në veri. Midis tyre është qyteti Hai Phong, i cili njihet si qyteti i luleve të kuqe feniks.

Phuong ka rolin e hijezimit të diellit, sidomos në ditët e nxehta të verës, sa e freskët dhe komode është të ulesh nën hijen e feniksit dhe të praktikosh ushtrimet së bashku. Në rrugët e qytetit, dy rreshta feniksësh të vjetër shkëlqejnë jeshile, dy anët e rrugës janë të mbushura me njerëz që kalojnë, skena është sa paqësore dhe poetike. Phuong është mbjellë edhe për të zbukuruar peizazhin, në çdo oborr shkolle, buzë lumit apo cepa parku, ka pemë feniks. Bukuria e shkëlqyer e luleve të feniksit zbukuron një jetë plot sharm.

Druri i trungut të pemës së feniksit përdoret për të bërë punime artizanale. Lëvorja e pemës së feniksit ka shumë efekte për trajtimin e fryrjes, uljen e presionit të gjakut dhe trajtimin e malaries. Rrënja ka edhe efektin e uljes së temperaturës për pacientët.

Përveç avantazheve, kjo bimë ka edhe disa kufizime. Jetëgjatësia e pemës nuk është e lartë, vetëm rreth 30-50 vjeç. Druri nga trungu nuk është shumë cilësor. Pema rritet me një rrënjë të madhe, kështu që pengon shumë rritjen e bimëve që rriten poshtë. Megjithatë, nuk mund të mohojmë vlerën dhe rëndësinë e tij.

2.2. Shembull mësimi 2 – Shpjegimi më i mirë i pemës së feniksit:

Në cep të oborrit të shkollës ka një pemë të lashtë feniks, ndoshta disa dekada. Njerëzit e quajtën bishtin e pallua feniks ndoshta sepse forma e gjetheve i ngjan bishtit të feniksit në përralla.

Kam dëgjuar nga mësuesit se këtë pemë feniks e ka mbjellë një prind kur shkolla është ndërtuar për herë të parë. Pema është e gjatë sa kangjella e katit të parë, degët shtrihen gjerësisht, gjethet e harlisura rrezatojnë hije të ftohtë. Rrënja është e madhe sa një biceps i rritur, kafe, e ashpër me shumë pika. Rrënjët janë zigzag në tokë. Gjethet e Phoenix janë gjethe të përbëra, të përbëra nga shumë gjethe të vogla, të holla, jeshile të errët, që rriten paralelisht me dy anët e kërcellit. Hiqini gjethet dhe lidhini dhe keni një raketë të bukur fluturash. Çdo mëngjes, në gjethin e gjelbër, cicërima e zogjve është shumë e këndshme.

Tham Khảo Thêm:  Đề thi giữa học kì 1 Sinh học 12 năm 2023

Çdo vit, kur zëri i cikadave fillon të thërrasë, është edhe stina e luleve të feniksit. E kuqja që mbulon majën e pemës duket si një mjedër gjigante gac. Në atë kohë, pema e vjetër e feniksit dukej se ishte përsëri e re, duke shpërthyer nga jeta. Duke parë lulet e feniksit duke lulëzuar, djemtë dhe vajzat mendojnë të emocionuar për një verë të mbushur me gëzim.

Lule feniks me pesë petale, katër petale të kuqe të holla si mëndafshi dhe një petal i trashë me pika të bardha. Në qendër të lules është një pistil i gjatë, i lakuar, stigma është një qese ovale polen. Ne na pëlqen të luajmë përleshje gjelash me ato pistila.

Në fund të sezonit, lulet e feniksit zbehen. Sa herë që ka erë, krahët e feniksit tunden në drejtim të erës. Fruti i ri i feniksit është i gjelbër i lehtë, i hollë dhe i gjatë, që lëkundet butësisht në degë. Pema e vjetër e feniksit i kthehet bukurisë së saj fshatare dhe të njohur.

Ne e quajmë lulen e feniksit me emrin e dashur “lule studentore” dhe e konsiderojmë pemën e feniksit si një mik të ngushtë. Trungu i pemës është vendi ynë i njohur i mbledhjes për argëtim dhe mësim. Lulet e feniksit çelin së bashku me zhurmën e cikadave në gjethe, duke sinjalizuar fundin e vitit shkollor dhe ardhjen sërish të verës. Zemrat tona mbushen me emocione kur mendojmë për gjërat emocionuese që na presin.

Në fillim të vitit të ri shkollor, pema e feniksit shkëlqen sërish, duke mbrojtur vajzat dhe djemtë me shall të kuq që luajnë në oborrin e shkollës.

3. Prezantimi më mbresëlënës për pemën e feniksit:

Si studentë, sigurisht që nuk jemi të huaj për pemën e feniksit. Rreshtat e pemëve pranë një cepi të oborrit të shkollës jo vetëm që japin hije, por shoqërohen edhe me shumë kujtime fëmijërie, duke u bërë një mik i ngushtë i shumë brezave të nxënësve.

Feniksi është vendas në pyjet e Madagaskarit. Në Vietnam, feniksi u importua nga francezët dhe u mboll rreth fundit të shekullit të 19-të në qytete të mëdha si Hai Phong, Da Nang dhe Saigon. Është një bimë drunore. Trupi i feniksit është 6-12 m i lartë, gjerësia duhet të përqafohet nga dy persona. Lëvorja është kafe, e ashpër, pemët e vjetra feniks gjithashtu kanë gunga në trung.

Gjethet janë gjethe të përbëra, copa të gjelbra, të holla dhe të vogla si gjethet e marinës, që rriten në mënyrë simetrike. Kulmi i gjatë dhe i gjerë duket si një ombrellë gjigante, nga dega kryesore që rrit degë të panumërta më të vogla. Në verë, pema është me hije në një cep të oborrit të shkollës, në dimër, pema është e zhveshur nga gjethet dhe degët e zhveshura. Rrënjët e feniksit i përkasin llojit të rrënjës së grumbullit, të ngulitura thellë në tokë për të thithur lëndët ushqyese, disa rrënjë të mëdha dalin mbi tokë si krimba zigzag.

Lulet e Phoenix-it kanë 4 petale të përhapura në të kuqe të ndezur ose portokalli, petali i 5-të është i drejtë, pak më i madh se petalet e mbetura dhe i njollosur me të bardhë. Lulet e feniksit rriten në grupe, një lule feniks ka lule të panumërta. Lulet e feniksit rriten në mënyrë alternative, duke krijuar një flakë të kuqe të ndezur sikur dëshiron të djegë të gjithë pemën, duke ndriçuar një qiell të shkëlqyer. Në fund të sezonit të lulëzimit, pema e feniksit është e gjatë dhe e lakuar si një drapër.

Fruti i ri i feniksit është i gjelbër kur është i ri, bëhet i zi kur plaket, ka shumë fara. Feniksi zë një vend të veçantë në jetën e njeriut. Phuong shpesh mbillet në vende publike si parqe dhe shkolla për hije. Kulmi i gjelbër i feniksit është një vend foleje për zogjtë dhe një vend interesant për studentët për të pushuar dhe për t’u zhytur në lojëra djallëzore.

Tham Khảo Thêm:  Đoạn văn nghị luận về hiện tượng nghiện Facebook của giới trẻ

Pemët e larta feniks me tufa lulesh të kuqe të ndezura gjithashtu kontribuojnë në zbukurimin e rrugëve dhe shkollave. Ajo lule është bërë një simbol për qytetin Hai Phong, i njohur si qyteti i luleve të kuqe feniks. Trungu i pemës përdoret për dru dhe mobilje shtëpiake. Rrënja gjithashtu ka disa përdorime të papritura mjekësore.

Lulja e feniksit njihet me dashuri edhe si lulja studentore. Ndoshta sepse feniksi zakonisht lulëzon në verë, kur po vijnë provimet dhe studentët duhet të qëndrojnë për pak kohë larg shkollës së tyre të dashur. Duke parë lulet e feniksit që shfaqin me krenari ngjyrën e tyre të kuqe në sfondin e gjetheve jeshile, zemra e nxënësve nuk mund të mos dridhet. Pak nervoz për shkak të provimit të ardhshëm. Argëtohu pak sepse po vjen vera, po vijnë pushimet verore. Pak lidhje dhe trishtim sepse janë gati t’u thonë lamtumirë mësuesve dhe miqve, pema e njohur e feniksit është një vend për të mbledhur miqtë kur dilni.

Për nxënësit në fund të gjimnazit, krahët e tharë të feniksit në faqet e fletoreve përmbajnë aq shumë dashuri, sa janë ditët më të pafajshme, më të pafajshme dhe më të pastra të shkollës. Për sa kohë që feniksi është i pranishëm në oborrin e shkollës, feniksi do të jetë përgjithmonë një mik i ngushtë i moshës studentore, duke dëshmuar gëzimet dhe hidhërimet, zemërimin, dashurinë dhe urrejtjen e adoleshencës.

Dhe si një ushtar plak i heshtur, bishti i feniksit qëndronte aty me krahët e hapur si për të mbrojtur të gjithë çatinë e shkollës, duke i lënë nxënësit të qetë nën pemët me hije:

“Dhjetë vjet feniks, feniks i lavdishëm ende feniks
Një këmishë e bardhë në një ditë të valëzuar
Unë jam me ju si një degë e shelgut
Zemrat e mbretit janë të lidhura për kaq shumë breza”.

(Feniksi dhjetëvjeçar-Xuan Dieu)

Ngjyra e kuqe e feniksit gjithashtu është përfshirë shumë herë në poezi dhe muzikë, si poeti Thanh Tung me poezinë “Periudha e luleve të kuqe” e cila u muzikua nga muzikanti Nguyen Dinh Bang në një këngë me të njëjtin emër, shkruar. për kujtimet e rinisë me stinën e luleve të feniksit, poezia “Lulet studentore” nga Xuan Dieu.

Phuong është i lehtë për t’u rritur, i lehtë për t’u jetuar. Bimët e rigjeneruara nga farat, lastarët e fortë, mund të rriten në çdo terren: bregdetar, malor, në mes, fushor… Pema rritet shpejt, nuk është kërkuese për tokën, pëlqen dritën, rritet lehtë. Megjithatë, jetëgjatësia e pemës nuk është shumë e lartë, vetëm rreth 30 vjet kur trungu është i zbrazët dhe i sulmuar nga dëmtuesit. Bimët e rritura në shkolla ose parqe jetojnë më gjatë, por janë vetëm rreth 40-50 vjeç.

Dashuria e njerëzve për pemën e feniksit, sado fjalë të përdoren, nuk mund të shprehet plotësisht. Feniksi i lulëzuar nuk është vetëm një sezon lulesh, feniksi i lulëzuar sjell shumë kujtime të bukura, kujton një kohë të pafajësisë dhe pastërtisë dhe zgjon pjesën e gjumit të gjatë të shpirtit të çdo personi.

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Thuyết minh về cây phượng vĩ kèm dàn ý hướng dẫn chi tiết . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Vua cha Ngọc Hoàng Thượng đế là ai? Sự tích? Thờ ở đâu?

Ngọc Hoàng Đại Đế là vị thần xuất hiện trong nhiều câu chuyện dân gian Việt Nam với tên gọi quen thuộc là Ông Trời. Dưới đây…

Quan Đệ Lục là ai? Sự tích Quan Đệ Lục? Được thờ ở đâu?

Đại hội đồng quan trong Tứ Phủ chia làm hai bậc, một là Ngũ Vị Tôn Quân gồm các vị từ Quan Đệ Nhất đến Quan Đệ…

Cậu Hoàng Cả là ai? Cậu Hoàng Cả trong Tứ Phủ Thánh Cậu?

Chú Hoàng Ca hay Tứ Phủ Thánh Cẩu tuy được nhiều người biết đến nhưng rất thánh thiện. Đây là một bài viết về Ông Hoàng Ca…

Địa chỉ, giờ lễ của các nhà thờ Thiên Chúa Giáo tại TPHCM

Hội Thánh Đức Chúa Trời tại TP.HCM tọa lạc ở nhiều cơ sở lớn và uy tín, hãy cùng tìm hiểu địa chỉ và giờ mở các…

Tiêu Diện Đại Sĩ là ai? Tiêu Diện đại sĩ và ngài Vi Đà hộ pháp?

Hầu hết các chùa đều có tượng một người đàn ông trông rất hiền từ đặt ở vị trí bên phải là hình Vi Đà, đồng thời…

Bài thu hoạch bồi dưỡng thường xuyên GV THCS Module 29

ruy băngViệc xây dựng một hoạt động giáo dục đặc thù cho trường phổ thông đòi hỏi hấp dẫn, phù hợp và hiệu quả trong việc thúc…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *