Thuyết minh về ngôi trường em đang học chọn lọc hay nhất

Shkolla është një vend për të mbajtur shumë kujtime të jetës studentore, sot le të zbulojmë prezantimet më të mira shkollore përmes artikullit të mëposhtëm.

1. Përvijoni shpjegimin për shkollën që po studioni:

Hapja: Paraqitje e përgjithshme për shkollën që po studioni

Trupi i postës:

– Viti i themelimit të shkollës dhe ku është adresa e shkollës suaj?

Shkolla ka një sipërfaqe mjaft të madhe, zonë studimi të rregulluar në mënyrë të arsyeshme, zonë për lojëra, ambjent fitnesi, tualet, garazh dhe sistem kullimi.

– Oborri i madh i shkollës ka shumë lloje pemësh me hije, shumë lloje lulesh brilante sjellin një hapësirë ​​të freskët të gjelbër.

– Numri i mësuesve që japin mësim në shkollë. Me kalimin e kohës, numri i mësuesve dhe nxënësve po rritet.

– Mësuesit dhe stafi në shkollë janë të apasionuar pas profesionit të tyre.

– Tradita dhe shpirti studimor i nxënësve të shkollës suaj.

Shkolla ka shumë arritje të jashtëzakonshme.

Fundi: Dashuria ime për shkollën.

2. Prezantimet më të mira shkollore:

2.1. Mësimi 1 – Prezantimi më i mirë shkollor:

Pavarësisht se kush jeni, kudo që të jeni, pavarësisht sa larg jeni, kujtimet e kohës suaj si student nën çatinë e një shkolle të dashur – një shtëpi e dytë nuk do të zbehet kurrë në kujtesën e çdo nxënësi.

Për fatin tim, unë jam i lidhur me një shkollë të quajtur Plei Kan Town School. Koha për të shkuar në shkollë – është koha më e bukur, e pafajshme, më e pastër me kujtimet e mësuesve dhe miqve. E themeluar në vitin 2000. Nëpërmjet përpjekjeve nëntëvjeçare të mësimdhënies dhe të nxënit të më shumë se tetëqind nxënësve dhe afro njëqind mësuesve, shkolla ime është bërë shkëlqyeshëm shkolla kryesore në rreth. Të shtrirë në rrugë dy gra. Nga larg, rrugës për në shkollë, pashë shkollën time me mure të verdha dhe çati me tjegull ngjyrë vermik. Shkolla ndodhet në një kampus të gjerë dhe të ajrosur. Hyrja nga jashtë është një portë e gjatë që na përshëndet çdo ditë, duke na hapur në një botë mrekullie. Ditë pas dite pranë asaj porte të dashur është figura e rojes së butë dhe mendjehapur, e cila ka qenë e lidhur me shkollën time që në ditët e para të themelimit të saj e deri më tani.

Aktivitetet e përditshme në portën e shkollës gjatë orarit të punës i përkasin botës së flamurit të kuq. Ndiqeni, duke u shfaqur para jush janë tre suita, dy kate secila. Rreshti A është vendi i punës së bordit drejtues të shkollës, mësuesve në çdo grup të specializuar dhe salla tradicionale e grupit. Shkolla ime ka njëzet e nëntë klasa. Zona kryesore e shkollës B përbëhet nga njëzet e katër klasa. Përveç bllokut C, ka edhe tre klasa të pesë klasave të mbetura, të renditura në mëngjes dhe pasdite alternative. Në bllokun B shtrihet salla e konferencave lart – ku zhvillohen takimet dhe seminaret e shkollës. Në katin e poshtëm ndodhet një sallë praktike me pajisje të plota për ushtrimin e grupeve të specializuara: Kimi-Biologji, Fizikë-Teknologji që sapo është vënë në funksion. Shtrirja e diapazonit C është një zonë në ndërtim dhe që do të vihet në funksionim për të shërbyer si klasa për klasa rifreskuese dhe përmirësuese. Klasat e çdo klase janë të ndërtuara me hapësirë, me ventilator të plotë dhe pajisje ndriçimi. Biblioteka, dhoma shumëfunksionale dhe salla e praktikës kompjuterike ndodhen në rreshtin C. Vend parkimi i mësuesit ndodhet në këndin e majtë të shkollës, parkingu i nxënësve është rregulluar në klasa në fund të rreshtit B të klasës.

Tham Khảo Thêm:  Đoạn văn suy nghĩ về tình yêu quê hương đất nước lớp 7

Vendi ku bën jehonë e qeshura e secilit prej nxënësve tanë është oborri i shkollës, ku mund të zhytemi në gëzimet e moshës shkollore. Ndoshta zona qendrore, pra shkolla është ndërtuar mjaft hapësirë ​​me çimento. Shtiza e flamurit të shkollës sime është ngritur në mes përpara bllokut A – ku çdo të hënë në mëngjes përshëndesim flamurin, vlerësojmë dhe komentojmë rezultatet e aktiviteteve të javës si dhe vendosim planin e javës së ardhshme. Kampusi bëhet më i freskët në ditët me diell të verës dhe më i freskët në ditët e vjeshtës falë sistemit të gjelbërimit. Pema është e fortë dhe elastike me kalimin e viteve. Pema e feniksit është një testament i kujtimeve të pastra dhe të dashura të shumë miqve. Gjithashtu në oborrin e shkollës janë mbjellë shumë lloje të ndryshme pemësh. Pas bllokut B është vendi ku çdo pasdite pas shkollës, studentët konkurrojnë për t’u shprehur në sporte si futbolli, volejbolli dhe madje edhe badminton. Brohoritjet dhe brohoritjet shpërndanë lodhjen e shumë nxënësve pas një dite stresuese shkollore. Me një shkollë të bollshme dhe të bollshme, një ekip mësuesish të entuziazmuar për punën e tyre, miqësore me nxënësit. orientoni me entuziazëm çdo nxënës sepse shkolla ka arritur shumë arritje të njohura nga rrethi dhe krahina. Shkolla e mesme e qytetit Plei Kan është një shkollë e shkëlqyer që udhëheq distriktin duke u përpjekur të përgatitet për Diplomën e Shkollës Standarde Kombëtare pas shumë vitesh përpjekjesh. Të gjithë janë shumë të emocionuar dhe krenarë për shkollën në të cilën po rriten.

Shkolla ime është e tillë: shumë e përulur, miqësore, mësuesit dhe miqtë shkojnë mirë, përpiqen së bashku. E dua shumë këtë shkollë. Të gjitha kujtimet nën këtë çati të dytë do të më ndjekin për pjesën tjetër të jetës sime

2.2. Shembull i mësimit 2 – Prezantimi më i mirë shkollor:

Nëse mund të përdorni vetëm një mbiemër për të përshkruar shkollën tuaj, cilin mbiemër do të zgjidhnit? Për mua do të zgjedh mbiemrin “e dashur” sepse shkolla që po ndjek nuk është thjesht një shkollë studimi por një vend ku kam një ndjenjë afërsie, familjariteti, ndarjeje, kujdesi dhe shqetësimi. I shkujdesur si shtëpia ime, u rrita, u pjekura dhe e zbulova veten nën këtë çati.

Shkolla ime është shkolla e mesme Phu Cat në komunën Phu Cat, rrethi Quoc Oai, Hanoi. Shkolla është themeluar në vitin 1976. Deri më tani, shkolla ka pasur më shumë se 40 vjet ndërtim dhe zhvillim. Shkolla ime ka një kampus shumë të madh me një oborr shkolle afro 1000 m2, shkolla të bollshme, ndërtesa dykatëshe të pastra dhe të bukura, plot me salla lëndore dhe të specializuara si dhoma praktike, klasa lëndore, klasa.departament, laborator, sallë kompjuteri, muzikë dhomë, përveç kësaj ka një dhomë bibliotekë, dhomë pune në grup, dhomë bordi dhe dhomë ekzekutive. Shkolla ime është shumë e mbushur me nxënës, kështu që hapësira e parkimit për mësuesit dhe nxënësit është shumë e madhe, e vendosur në pjesën e pasme të blloqeve 10 dhe 11 ka gjithmonë 3 roje sigurie që menaxhojnë dhe mbikëqyrin me shumë kujdes. Oborri i madh i shkollës është një kusht ideal për tubime dhe takime shkollore. Nën pemët e larta, ne jemi të lirë të luajmë dhe të mësojmë sporte.

Çdo pemë ka rreshta stolash guri, nën pemë të mbjella disa lule, më së shumti lule në orën dhjetë, mund të ulesh dhe të bisedosh duke parë lulet. Me qëllimin e ndërtimit të një shkolle të gjelbër – të pastër – të bukur, shkolla ime jo vetëm mbolli shumë pemë dhe lule, por vendosi edhe shumë kosha plehrash në të gjithë oborrin e shkollës, shkallët, nuk u hodh asnjë copë plehrash. klasë, në klasë.Kampus. Shkolla ime është jo vetëm e bukur në dukje por edhe “e bukur” për nga cilësia e mësimdhënies dhe mësimnxënies, siç dëshmohet nga titulli i njohur i Shkollës Standarde Kombëtare. Me një ekip mësuesish të fortë, të talentuar dhe entuziastë, shumica e mësuesve të diplomuar në shkollat ​​kryesore të formimit pedagogjik në vend, shumë prej tyre janë mësues të shkëlqyer në nivel rrethi dhe qyteti. Mësuesit i duan gjithmonë nxënësit e tyre si fëmijët dhe vëllezërit e tyre, të përkushtuar për të mësuar, për të udhëzuar, për të këshilluar, jo vetëm për të mësuar fjalë, por edhe për të mësuar se si të jesh njerëzor. Studentët e Pu Cat janë gjithmonë krenarë që janë brezi i ardhshëm i fidaneve të rinj të bambusë, pronarët e ardhshëm të vendit, që atëherë vazhdimisht përpiqen të studiojnë dhe praktikojnë, imitojnë me entuziazëm mësimdhënien e mirë, studiojnë mirë dhe gjithmonë fitojnë shumë arritje. grumbullojnë.
Më duhet të pranoj një gjë që nuk më pëlqen të mësoj nga librat, nuk më pëlqen të kopjoj letra ose të jap provime, por më pëlqen shumë të shkoj në shkollë, më pëlqen të bëj eksperimente, dua të shkoj në shkollë për të takuar miq. dhe mësuesit, duan të marrin pjesë në aktivitetet e shkollës, klasat ndoshta sepse e dua këtë shkollë, dua gjithçka këtu.

Tham Khảo Thêm:  Đề thi học kì 1 Hoá học 11 năm học 2023

3. Prezantim për shkollën me pikët më të larta:

“Çdo ditë në shkollë është një ditë e lumtur” – për mua, shkolla është një vend për të mbajtur kujtime të mira të moshës studentore. Kjo është arsyeja pse shkolla është gjithmonë diçka e veçantë, unë e dua shumë shkollën time. Emri i shkollës sime është shkolla e mesme Bui Thi Xuan.

Shkolla e mesme Bui Thi Xuan u krijua në 1996 me vendim të komitetit provincial. Kur u themelua për herë të parë, shkolla kishte vetëm 20 paralele me një numër relativisht të vogël prej 600 nxënësish, procesi i zhvillimit dhe përmirësimit të cilësisë, shkolla tërhoqi gjithnjë e më shumë nxënës në qytet me më shumë se 1200 nxënës të ndarë.për 40 paralele.

Shkolla e mesme Bui Thi Xuan fillimisht u vendos në rrugën Mai Thuc Loan, më pas u zhvendos në vendndodhjen 37, Le Huan, reparti Thuan Thanh, qyteti Thua Thien Hue. Kjo është një pikë e vendosur në bregun verior të qytetit, ku ka pemë me hije, rreth 2 km në jugperëndim të qytetit Hue. Rreth zonës së shkollës është forcuar siguria, njerëzit këtu janë gjithashtu të interesuar për mësimin e fëmijëve të tyre dhe japin shumë kontribut dhe mbështetje për zhvillimin e shkollës. Përreth kampusit funksionojnë shumë shkolla të tjera arsimore si shkolla fillore Bui Thi Xuan, Kopshti Hoa Hong etj. Sipërfaqja e përgjithshme e shkollës aktuale është më shumë se 1000 m2, duke përfshirë klasat, këndet e lojërave, bibliotekat e shkollave, laboratorët, parkingjet dhe tualetet.

Shkolla ime është projektuar në 3 blloqe kryesore në formë U-je, 2 kate secila me më shumë se 30 klasa, 2 dhoma të teknologjisë së informacionit, 2 laboratorë, zona kryesore dhe 2 dhoma kompjuteri. Sistemi i klasave është i pajisur plotësisht me televizorë, tabela shkrimi, tavolina mësuesi, tavolina dhe karrige të përshtatshme për gjendjen fizike të nxënësve. Salla e teknologjisë së informacionit është e pajisur me projektorë bashkëkohorë për leksionet e mësuesve si dhe në orët e mësimit sipas nevojës. Laboratori është vendi për të punuar për kiminë, fizikën, etj. Ky është vendi më interesant për mua, sepse këtu mund të përjetoj shumë gjëra të reja. Dy dhoma kompjuteri me më shumë se 60 makina praktike janë rregulluar në mënyrë të arsyeshme, të mjaftueshme për çdo student që të përdorë një makinë, dhe sistemi kompjuterik është i lidhur me internetin për të mësuar dhe për të marrë informacion.

Tham Khảo Thêm:  Viết đoạn văn ngắn kể lại một tiết học mà em yêu thích hay nhất

Sheshi i lojërave është mjaft i gjerë dhe i ajrosur, me shumë pemë dhe lule me hije dhe bimë zbukuruese. Rreshtat e stolave ​​prej guri të vendosura poshtë pemës janë vendi ku luajmë dhe mblidhemi gjatë pushimeve. Prapa është një gjimnaz, me rërë, stërvitje me pesha, volejboll, badminton që ne të studiojmë. Zona e drejtorit ka dhomën e drejtorit, dhomat e mbledhjeve për grupet profesionale, dhomat e aktiviteteve, grupet dhe sindikatat në shkollë. Biblioteka e shkollës ka mijëra libra me një gamë të plotë fushash si fizika, matematika, letërsia, turizmi, shëndetësia, natyra, shoqëria dhe njerëzit.

Tualetet janë të rregulluara veçmas për burra dhe gra, të pastra dhe të pastruara rregullisht. Parkimi eshte i rregullt, i sigurt dhe mjaft higjenik.

Aktualisht shkolla ime ka rreth 100 mësues dhe staf në shkollë. Në të cilën më shumë se 70 mësues japin Letërsi, Matematikë, Fizikë, Anglisht…. 1 drejtor, 2 nëndrejtor, të gjithë mësuesit janë të kualifikuar ose mbi standard.

Aktivitetet e shkollës janë gjithmonë emocionuese dhe rregullat dhe rregulloret janë shtrënguar. Negativat në studimin dhe marrjen e provimeve janë gjithmonë të minimizuara. Cilësia e arsimit po përmirësohet dita ditës. Gjatë procesit të formimit dhe zhvillimit, shkolla ka arritur shumë arritje të jashtëzakonshme. Çdo vit, shkolla fitoi gjithashtu titullin e kolektivit të shkëlqyer të punës dhe mësuesit e shkëlqyer në nivel provincial fituan çmimin e lartë. Ekipi Rinor i Pionierëve Ho Chi Minh iu dhanë certifikata të meritës dhe certifikata të meritës në punën e tyre. Në veçanti, cilësia e të nxënit të studentëve po përmirësohet gjithnjë e më shumë. Ishin 2 nxënës që morën rezultate të larta në konkursin kombëtar të nxënësve të shkëlqyer në letërsi, 1 nxënës fitoi çmimin e parë në konkursin e matematikës online etj dhe shumë çmime të tjera sportive. Numri i nxënësve me nota të shkëlqyera është mjaft i lartë, numri i studentëve që duhet të rimarrin provimin ose të qëndrojnë në klasë është shumë i vogël. Jam gjithmonë krenare që studioj në një shkollë me një histori të gjatë me shumë arritje të mira.

Shkolla ime e dashur është gjithmonë një besim, një vend për të ushqyer shumë ëndrra dhe shpresa tek unë. Nesër, nëse jam larg nga këtu, patjetër do të më mungojë shumë, por kjo është për të ardhmen, tani po përpiqem të jap një kontribut të vogël në zhvillimin e shkollës.Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Thuyết minh về ngôi trường em đang học chọn lọc hay nhất . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng công ty, doanh nghiệp

Mẫu quyết định bổ nhiệm trưởng phòng là mẫu quyết định do ban lãnh đạo công ty đưa ra để quyết định bổ nhiệm trưởng phòng chuyên…

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng nhà đất

Mẫu biên bản thanh lý hợp đồng chuyển nhượng đất đai là văn bản pháp lý trong trường hợp các bên muốn giải thể hợp đồng chuyển…

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không?

Có được bảo lưu kết quả học tập khi bị gọi nhập ngũ không? Đây là câu hỏi được rất nhiều nam thanh niên trong độ tuổi…

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dục miễn phí có đáp án

Câu hỏi đề thi trắc nghiệm Luật Giáo dụ bao gồm phần nội dung xoay quang kiến thức về Luật giáo dục hiện hành và các văn…

Kết bài Làng của Kim Lân (cơ bản, nâng cao, học sinh giỏi)

Để có những kết luận thực sự hay và chu đáo, tại sao không thử tham khảo tài liệu tham khảo của chúng tôi và viết một…

Phân tích tác phẩm Bàn luận về phép học chọn lọc siêu hay

“Diskutimi rreth të mësuarit” nga Nguyen Thiep i ofruar mbretit Quang Trung tregon zemrën e Nguyen Thiep me ringjalljen e arsimit kombëtar të kombit. Këtu është një…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *